Beeld ter illustratie, LEZ in Gent.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie, LEZ in Gent. © BELGA

HET DEBAT. Moeten de lage emissiezones opnieuw afgeschaft worden?

Op de lage emissiezones (LEZ) in Gent, Antwerpen en Brussel komt steeds meer kritiek. Eerder pleitte VAB al voor een “pauze” tot duidelijk is of de voordelen wel opwegen tegenover alle nadelen van een LEZ. En Rotterdam besliste onlangs om haar lage emissiezone weer af te schaffen. Moet dat ook in ons land gebeuren? Wat denk jij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts ervan vinden.

96 reacties

 • Arno De Reuse

  2 maanden geleden
  Het moet gewoon afgeschaft worden de testen dateren van met Corona tot heden dan is het uiteraard normaal dat er minder co2 in de lucht hangt in steden! Daarbij komt nog de sociale inpact wie kan er een dure hybride of elektrische wagen kopen?! Wat met al de wagen die moeten verkocht worden die worden allemaal geïmporteerd naar andere landen maar ons schuldgevoel is weg?! Daarbij nog iets we betalen ons blauw aan wegentax en dan mogen we nog niet rijden waar we willen!
 • Sander Scaldis

  11 maanden geleden
  Er zijn propere brandstoffen op komst!! Toch wil men hier iedereen verplichten een EV te kopen. Al die batterijen worden de grote milieuramp van de toekomst. En waar moet al die elektriciteit vandaan komen? Plus veel mensen kunnen geen EV betalen. En waar moet je die opladen als je in een appartement of gewoon rijhuis woont? Ik vind onze overheden kortzichtig, onverantwoord en antisociaal. Crimineel gewoon!
 • Nathalie Nathalie

  2 jaar geleden
  Gent ontvlucht en kies bewust voor er geen teennagel (ipv voet) meer te zetten Ook zeer bewust gekozen om mijn zuinige euro3 naar hongarije te laten exporteren amper 1100km verder) en In te ruilen voor een veel veel te grote (als alleenstaande) 4x4. Ben nu nog zeer bewust aan het zoeken naar een oplossing om hem In buitenland ingeschreven te krijgen. Gezien ik In geen enkele BE stad meer welkom ben zonder allerhande verdoken taxen kies ik dus ook zeer bewust om de citytrips In buurlanden met
 • Louisa Leers

  2 jaar geleden
  Afschaffen die handel want het draait hier lleen om geld... Als je betaalt mag je wel binnen de lez... Dus het gaat hier niet om de kwaliteit van de lucht, maar om de portefeuilles van de dikke nekken te vullen en de gewone hardwerkende mens niets meet te gunnen. Awel, we moesten allemaal uit die stadscentra blijven, ook niet met de trein ernaar toe of de bus.. Neen gewoonweg blijven en dan gaat daar alles failliet. Eens zien wat ze dan gaan doen....
 • Mieke Vanoverberghe

  2 jaar geleden
  LEZ is pure discriminatie. Enkel de rijkere mensen die zonder probleem een nieuwe auto kunnen kopen mogen Antwerpen en Gent nog binnen.. De meeste gewone mensen moeten jaren sparen voor ze zich een auto kunnen veroorloven en rijden er dan liefst zo lang mogelijk mee. Dat het voor het milieu is kan ook niet kloppen. Onze oude wagens gaan naar het buitenland waar ze er vrolijk mee verder rijden. In mijn ogen is het gewoon geldklopperij. Mijn oplossing: alle LEZ steden vermijden
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 1. ASSISEN. Enkele getuigen staan met tegenzin op assisenproces Silvio Aquino: “nu sta ik hier als een beachboy voor u in mijn korte broek”
  Oudsbergen

  ASSISEN. Enkele getuigen staan met tegenzin op assisenpro­ces Silvio Aquino: “Nu sta ik hier als een beachboy voor u in mijn korte broek”

  Nadat voormiddag enkele getuigen niet opdaagden op het assisenproces rond de moord op Silvio Aquino, getuigden namiddag wel een aantal heren, zij het met veel tegenzin. Het leverde een straf verhaal op van een ontvoering van miljoenen euro’s waar ‘beachboy’ Alex slachtoffer van werd. En heel wat scheldpartijen. “Iedereen is multimiljonair en wordt hier afgeschilderd als gangster.”