Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HET DEBAT. Moet het coronavaccin verplicht worden voor zorgmedewerkers in ons land?

Na de aankondiging van Frankrijk en Griekenland om het coronavaccin verplicht te maken voor zorgmedewerkers wordt ook in ons land opnieuw gediscussieerd over een verplichte vaccinatie in de zorgsector. Politieke eensgezindheid in ons land is er momenteel niet. Wat denk jij? Moet de overheid het coronavaccin verplichten voor zorgpersoneel? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden. 

330 reacties

 • Baldr VanHoek

  2 maanden geleden
  Gewoon onbespreekbaar zolang de informatiecensuur niet wordt opgeheven wat ondertussen al 1,5 jaar aan de gang is. Hoe meer ze het herhalen hoe harder de roep dat het niets uithaalt om mensen op andere gedachten te kunnen brengen. Je kan niets iets overwegen waar je continu dient vast te stellen dat het met haken en ogen en censuur wordt doorgevoerd. Zelfs niet mensen in de zorg hebben nooit de plicht. Zeker al niet omdat enkele dit star willen doorvoeren. Trouwens er is geen oversterfte geweest
 • irina vanhoecke

  3 maanden geleden
  Dit is geen vaccin maar genbehandeling met synthetisch RNA en er is geen enkele bijsluiter met tekst, allemaal blanco blad want experimenteel dus niet verplicht. Bedrog over hele lijn!
 • Benedictus Billiaert

  3 maanden geleden
  het moet verplicht worden voor iedereen ongeacht religie. Is dit EEG er is geen beleid in België. Zie maar de resultaten van de besmettingen terug. Economie gaat voor de gezondheid
 • Jozef Vermeulen

  3 maanden geleden
  Hoe kan je iemand verplichten een experimenteel vaccin te nemen en hen dan zelf verantwoordelijk te stellen?
 • Peter Pauwels

  3 maanden geleden
  ik vind (en ik werk zelf in de zorg sector) dat iedereen verplicht moet worden tot vaccinatie, en niet alleen de zorg sector. We hebben teveel trauma's meegemaakt en teveel mensen moeten zien sterven. Andere bevolkingsgroepen ( zie de jongeren groepen) nemen ook niet hun verantwoordelijkheid. Dus iedereen verplicht vaccineren.