Hersenoperatie Luna (4) uitgesteld door corona: “Je ziet haar levenskwaliteit gewoon afnemen. Wij hebben ook recht op zorg”

Uitgestelde zorg kan schrijnend zijn. Dat bewijst het verhaal van de kleine Luna (4). Ze werd geboren met een genetische afwijking, waardoor ze elke dag een tiental epilepsieaanvallen krijgt. En dat worden er steeds meer. In november zou ze een hersenoperatie ondergaan om daar iets aan te doen, maar die werd uitgesteld. De reden? Er is geen bed voor haar op intensieve zorg. Want die worden vrijgehouden voor coronapatiënten.

144 reacties

 • guido van der heyden

  1 jaar geleden
  test op dag vijf ben al twee dagen op antwoord aan het wachten zorg dat alles werkt voor je regels oplegt
 • birgit vanderest

  1 jaar geleden
  1 oplossing, 1 kliniek vper provincie voor ongevaccineerden. Dan kunnen de mensen met gezond verstand toch nog (broodnodige) verzorging krijgen.
 • Lowie Vandersande

  1 jaar geleden
  Waarom moet er een bed vrijgehouden worden voor een 'mogelijk komende corona-patient' terwijl dit kind nu dringende hulp nodig heeft!!?? Gaat er bij mij echt niet in, als je met corona binnenkomt staat je bed reeds gedekt maar met andere problemen... Begin het toch te geloven van de subsidies...
 • Danny Holdensrath

  1 jaar geleden
  Sinds 2000 worden de ziekenhuisbedden afgebroken door de regeringen, dat zijn de hoofdschuldigen.
 • Marjolein Jacobs

  1 jaar geleden
  Volgens de koppige meerderheid van de antivaxers is het toch maar een griepje! Dan laat ze ook maar volledig thuis uitzieken! Zodat mensen met echte issues tenminste hun operatie kunnen ondergaan!