AP
Volledig scherm
© AP

HERLEES. Nieuw advies: gevaccineerde Amerikanen moeten geen mondmasker meer dragen

Het Overlegcomité heeft dinsdag beslist over het ‘zomerplan’, het stappenplan met mogelijke versoepelingen voor de komende maanden. De versoepelingen zijn alleen mogelijk als de vaccinatie- en coronacijfers dat toelaten, onderstreept premier Alexander De Croo. Experts vrezen dat te veel maatregelen te snel worden gelost.“ Ondertussen mogen volledig gevaccineerd Amerikanen hun mondmasker links laten liggen. Herlees hier onze liveblog van donderdag 13 mei.

21 reacties

 • Lisa Carpentier

  4 maanden geleden
  Gevaccineerden kunnen nog altijd het virus oplopen en doorgeven. Mondmasker oplaten dus.
 • Juliette Francois

  4 maanden geleden
  Australië heeft zeer snel gereageerd. Een lockdown heeft enkel zin wanneer er nog niet veel virus in omloop is. Deden ze daar ten tijde van de Spaanse griep ook. Maar toen ze de grenzen openden toen de rest van de wereld ervan verlost was, sloeg het virus alsnog genadeloos toe in Australië. Nu zijn er vaccins, dus hopelijk zetten ze flink door. Hear, hear America, let's breathe again!
 • Els Dhondt

  4 maanden geleden
  Dat men hier de mondmaskers ook maar begint af te schaffen bij mensen die gevaccineerd zijn. Due dingen zijn niet meer nodig.
 • Jean Versmissen

  4 maanden geleden
  "De wetenschap is duidelijk: als je volledig gevaccineerd bent, ben je beschermd en kan je weer dingen beginnen doen die je niet meer kon doen door de pandemie". Naast de kwestie. Is dat de uitleg bij het mogen afdoen van de mondmaskers in de VS? Ik dacht dat ze slimmer waren. Het is nodig voor de anderen, om het niet door te geven, vnl in het openbaar. Belangrijke mijlpaal?
 • karin verwimp

  4 maanden geleden
  Kan er iemand me eens uitleggen hoe je voldoende immuniteit kan opbouwen als je maar 1 dosis krijgt van 2 verschillende vaccins met verschillende werking en/of ingrediënten, waarvan bekend is dat je van elk 2 dosissen nodig hebt? Das volgens mij is dat hetzelfde als bij tandpijn aan 2 tanden denken dat je van de tandpijn aan beide tanden af bent als je slechts 1 tand laat trekken.