Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HERLEES. Minister Vandenbroucke: “We zullen morgen beslissingen nemen die direct zullen ingaan”

Artsen en verpleegkundigen in ons land kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. De federale en de regionale regeringen komen daarom morgen vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Herlees hier onze liveblog van donderdag 25 november.

80 reacties

 • John Hoornaert

  7 dagen geleden
  Niet gemakkelijk wat er beslist moet worden,maar ieder voor zijn eigen partij natuurlijk,haha,wat een grap!
 • Marjolein Jacobs

  7 dagen geleden
  Ludo Rutten: komt omdat in Nederland nog minder capaciteit op ic is dan hier
 • Marc Stromberg

  7 dagen geleden
  Wanneer gaat men inzien dat kinderen het virus op school oplopen en vervolgens hun hele familie besmetten? Sluit de scholen tot na nieuwjaar. Verplicht het mondmasker voor iedereen vanaf 5 jaar, altijd en overal.
 • Filip Vanlaeken

  7 dagen geleden
  Pak eerst diegenen aan die drslen : zorgmedewerkers en anti-vaxxers. Maar nee daarvoor ontbreekt de moed, dus moet xl de rest zich weer opofferen. Wat een geklungel weer in Brussel.
 • Kim Verpoorter

  7 dagen geleden
  Scholen sluiten is de enige juiste beslissing
 1. Nieuwe teststrategie voorgesteld: wat moet u doen als u hoogrisicocontact had?
  31

  Nieuwe teststrate­gie voorge­steld: wat moet u doen als u hoogrisico­con­tact had?

  Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft tijdens een persconferentie de nieuwe teststrategie voor gevaccineerden voorgesteld. Wie een hoogrisicocontact had, zal zich voortaan tussen de derde en zesde dag na het contact moeten testen. Een dagelijkse sneltest kan een gevaccineerde vanaf de vierde dag uit de quarantaine houden tot een PCR-test definitief een negatieve uitslag toont.
 2. Wat zal het Overlegcomité morgen doen met de drastische voorstellen van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”
  Play
  262

  Wat zal het Overlegco­mité morgen doen met de drastische voorstel­len van de GEMS? Premier De Croo wil “geen heilige huisjes meer”

  Premier Alexander De Croo (Open Vld) roept het Overlegcomité opnieuw vervroegd samen om te overleggen over de coronasituatie. Dat bevestigt het kabinet van de eerste minister. De vergadering gaat morgen door in het Egmontpaleis en start om 9 uur. Expertengroep GEMS legt alvast drastische maatregelen op tafel, zo blijkt uit een voorlopig advies dat is gelekt. Ze stellen onder meer een “afkoelingsperiode” in het onderwijs voor - inclusief de sluiting van het lager onderwijs voor 10 dagen. Verder zou bijvoorbeeld de horeca volgens de experten beter al om 20 uur sluiten. Het is lang niet duidelijk of de verregaande voorstellen ook zullen worden gevolgd.