Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Photo News

HERLEES. Minister Vandenbroucke: “We zullen morgen beslissingen nemen die direct zullen ingaan”

Artsen en verpleegkundigen in ons land kijken onthutst naar de toevloed op intensieve zorg en vrezen dat het worstcasescenario van de statistici realiteit wordt, met 1.200 coronapatiënten op intensieve zorg over enkele weken. De federale en de regionale regeringen komen daarom morgen vervroegd bij elkaar voor een nieuw Overlegcomité. Herlees hier onze liveblog van donderdag 25 november.

80 reacties

 • John Hoornaert

  1 week geleden
  Niet gemakkelijk wat er beslist moet worden,maar ieder voor zijn eigen partij natuurlijk,haha,wat een grap!
 • Marjolein Jacobs

  1 week geleden
  Ludo Rutten: komt omdat in Nederland nog minder capaciteit op ic is dan hier
 • Marc Stromberg

  2 weken geleden
  Wanneer gaat men inzien dat kinderen het virus op school oplopen en vervolgens hun hele familie besmetten? Sluit de scholen tot na nieuwjaar. Verplicht het mondmasker voor iedereen vanaf 5 jaar, altijd en overal.
 • Filip Vanlaeken

  2 weken geleden
  Pak eerst diegenen aan die drslen : zorgmedewerkers en anti-vaxxers. Maar nee daarvoor ontbreekt de moed, dus moet xl de rest zich weer opofferen. Wat een geklungel weer in Brussel.
 • Kim Verpoorter

  2 weken geleden
  Scholen sluiten is de enige juiste beslissing
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. LIVE. Omikronvariant verspreidt zich verder over alle continenten - Italië legt beperkingen op aan niet-gevaccineerden

  LIVE. Omikronva­ri­ant verspreidt zich verder over alle continen­ten - Italië legt beperkin­gen op aan niet-gevacci­neer­den

  Om de verdere verspreiding van het coronavirus in te dijken, kondigde het Overlegcomité vrijdag bijkomende maatregelen aan. Een manifestatie tegen die nieuwe maatregelen liep gisteren in Brussel uit de hand. Wereldwijd maakt men zich intussen zorgen om de omikronvariant, die voor het eerst werd vastgesteld in Zuid-Afrika en ook al vier keer in ons land werd aangetroffen. Deze nieuwe variant is mogelijk besmettelijker dan de deltavariant. Toch is er hoop: een studie stelt dat vaccins wellicht ook beschermen tegen omikron. Ondertussen kleurt bijna heel Europa rood of donkerrood op de coronakaart. De laatste ontwikkelingen lees je hier in onze liveblog.