Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © BELGA

HERLEES. Miljoen coronadoden in Europa - WHO: “Coronapandemie bereikt kritiek punt door exponentieel stijgend aantal besmettingen”

Alle scholen openen na de paasvakantie opnieuw de deuren. Voor de tweede en derde graad blijft het halftijds afstandsonderwijs wel behouden. Dat is vandaag beslist op het onderwijsoverleg tussen minister Ben Weyts (N-VA) en de onderwijskoepels. Herlees hier onze liveblog van maandag 12 april.

42 reacties

 • Jef Denijs

  2 maanden geleden
  De Europese open grenzen zullen daar ook geen goed aan doen. Ze geven de verspreiding van de verschillende varianten vrij spel. Niet noodzakelijke verplaatsingen naar andere EU landen hadden overal verboden moeten zijn en blijven.
 • Willy Devroey

  2 maanden geleden
  Natuurlijk moet je niet direct naar de apotheek lopen. Ze zijn veel te duur. In andere Europese landen zijn ze gratis ter beschikking. België moet munt slaan uit de situatie. Naargelang de vaccinaties vorderen worden ze veel en veel goedkoper. Zelfde verhaal als de prijs van maskers. Voor de pandemie Europa bereikte kosten ze in de apotheek 12 à 15€ per pak v 50. Op internetapotheken waren ze nog goedkoper. Toen alles ontplofte was het plot 39 en tot 75€ per pak.
 • Eddy Jans

  2 maanden geleden
  @ Patrick De Weirdt Er zijn vele afgestudeerde zorgkundigen die niet willen werken als zorgkundige. Ken persoonlijk iemand die afgestudeerd is als zorgkundige en nu opleiding tot kapper volgt.
 • Joris Claes

  2 maanden geleden
  Ik wist niet dat vrijwilligers een job is? Betalen die belastingen of krijgen die belastingen?
 • Dirk BERX

  2 maanden geleden
  jean-luc gallet, hoe Vlaanderen het gedaan heeft in de rusthuizen, dat hebben wij kunnen bewonderen tijdens deze corona crisis. En wat de splitsing van de sociale zekerheid betreft: daar denken er velen dat dit enkel een splitsing Vlaanderen - Wallonië gaat worden, maar niets is minder waar. Want de NVA wil een dubbele splitsing, nl: een arbeid gebonden deel en een niet arbeid gebonden deel, zodat de werkgever minder moet bijdragen maar de werknemer privé verzekeringen zal moet nemen !