AP
Volledig scherm
© AP

HERLEES. Meer dan een miljoen coronadoden in Europa - Vandenbroucke: “Situatie in ziekenhuizen moet beter, anders geen versoepelingen”

Na een lange dag vergaderen heeft het Overlegcomité woensdag een reeks versoepelingen van de coronamaatregelen bekendgemaakt. Daarbij zijn drie data van belang: de eerste, voorzichtige versoepelingen gaan in op maandag 19 april, waarna op maandag 26 april en, onder voorbehoud, op zaterdag 8 mei nog een reeks versoepelingen volgen. “Het Overlegcomité heeft gekozen voor een voorzichtige aanpak, die stoelt op vertrouwen: in vaccinaties en in mensen”, aldus premier De Croo. Herlees hier onze liveblog van donderdag 15 april.

44 reacties

 • Laurent vermesen

  1 maand geleden
  waarom heeftxe regering maanden terug niet alle belgen een brief gestuurd met te vragen wie een vaccine wil en wie niet?? dan hadden we toch een betere planning voor de vaccinatie campagne ! ikzelf zal het nooit laten zetten,en vele anderen niet, dan wisten hoeveel we er nodig hadden voor België
 • Rene Pas

  1 maand geleden
  Dit duur van de periode moet goed bekeken worden maar een volledige lockdown is de enige oplossing
 • Carl Vangenechten

  1 maand geleden
  Zou het dan niet verstandiger geweest zijn om te wachten op verbeteringen in de ziekenhuizen vooraleer ons terrassen te beloven?
 • Erik Meers

  1 maand geleden
  Gebruik AZ en J&J vaccins en stop met zeuren over die 1 kans op 1 miljoen dat er bestaat op een trombose . Stel een lijst op met mensen die bereid zijn om deze vaccins te laten zetten en koop alle AZ van landen die nu beslissen het nooit meer te gebruiken . De lijst zal snel vol staan en heel België is 2 maand vroeger gevaccineerd waardoor er 20 sterven door bloedklonters en er 2000 minder sterven op IC omdat ze niet gevaccineerd waren .
 • Betty Vranckx

  1 maand geleden
  Zijn veel te snel met versoepelingen. De ziekenhuizen liggen nog vol. De mensen hebben genoeg van de lockdown en hebben nood aan sociale contacten? Ik vind dat heel egoïstisch. De zorg zou misschien eens moeten staken tot onze ogen open gaan. Sociale contacten..? Binnenkort zitten ze allen op restaurant en terras , iedereen met zijn GSM in de hand in zijn eigen cocon. Zijn dat sociale contacten?
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”