reizigers op de luchthaven van Zaventem
Volledig scherm
reizigers op de luchthaven van Zaventem © Marc Baert

HERLEES. Alweer recordaantal nieuwe besmettingen in Verenigd Koninkrijk - Tientallen honden en katten in Nederland hadden corona

Het Overlegcomité heeft besloten dat er strengere regels komen voor Belgen die terugkeren uit het buitenland. Voortaan is quarantaine verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.

132 reacties

 • Fred Kijzer

  4 maanden geleden
  Wat mij nog het meeste verbaast is dat men maar blijft vliegtuigen volproppen als waren het sardineblikjes.
 • Celina Vandermeiren

  4 maanden geleden
  Veel bla,bla van De Croo en Van den Broeck maar weinig boem,boem. Vandaag weeral duizenden teruggekomen en zonder enige controle naar huis gegaan. Het enige in dit land dat ze goed kunnen is belastingen heffen,daar zijn ze top in.
 • YVAN DE MESMAEKER

  4 maanden geleden
  Het verstandigste zou zijn om de kerstvakantie met een week te verlengen.
 • Marleen Vandevelde

  4 maanden geleden
  Het is een beetje gemakkelijk om alle reizigers egoïsten te noemen. Veel mensen zijn vertrokken op reis omdat ze geen kans hadden om kosteloos te annuleren. Dat is alleen mogelijk bij een reisverbod. Dan is de rekening gauw gemaakt, natuurlijk. Een week all-in die al betaald is of al uw geld kwijt en thuis ook nog eens kosten maken. Bij thuiskomst wordt er dan weeral met 2 maten en gewichten gewerkt. Voor wie kan telewerken is er helemaal geen probleem. Arbeiders zijn de dupe.
 • francois demunter

  4 maanden geleden
  Als men toch op vakantie wil gaan weet op voorhand dat er mogelijke nadelen zullen komen, U hebt er zelf voor gekozen draag dan de gevolgen en kom niet bleiten. Indien u moet opgenomen worden met corona moeten diegenen die alles naleven wel nog bijdragen via de sociale zekerheid. Waarschijnlijk nooit aan gedacht.
 1. Onderzoek na dodelijke crash met Tesla maakt niet duidelijk of iemand achter stuur zat

  Onderzoek na dodelijke crash met Tesla maakt niet duidelijk of iemand achter stuur zat

  Een dodelijk ongeval met een elektrische auto van de Amerikaanse autobouwer Tesla in Texas, waarbij volgens eerste vaststellingen van de politie niemand aan het stuur zou gezeten hebben, zal mogelijk niet helemaal opgehelderd kunnen worden. Belangrijke opslagtechnologie met gegevens van het voertuig is vernietigd of op zijn minst zwaar beschadigd geraakt, zo meldt de Amerikaanse autoriteit NTSB die gelast is met het onderzoek naar de crash.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op