HERBELEEF: Lokeren domineert Kortrijk ondanks goal in slotminuten 2-1

BELGA
KSC Lokeren
LOK
KSC Lokeren LOK
2
1
KV Kortrijk KVK
KVK
KV Kortrijk
  • Aftrap 20u30
  • Scheidsrechter: Jan Boterberg
  • Daknamstadion
  • Positie Leekens nog niet veilig na gelijkspel vorige week
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review

Met deze dominante prestatie lijkt Leekens zijn plekje nog even veilig te hebben gesteld. Lokeren speelde gretig en wou aanvallend werken. KVK mag zich bezinnen over een bijzonder matige match. Enkel de slotminuten konden de eer (een beetje) redden.


stop

2e helft afgefloten

Slotoffensief
Met een hoekschop en een schot van Rolland jaagt KVK Lokeren nog even schrik aan. Uiteindelijk is de redding van Copa voldoende. De ref fluit af en Lokeren haalt eindelijk nog eens drie punten binnen.

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

Eer dan toch gered dankzij Gigot

Samuel Gigot kan de vernedering toch wat milder maken. Hij vindt de netten voor Kortrijk. Het staat 2-1.

substitution

Spelerswissel

Joher Khadim Rassoul komt in de plaats van Marko Miric

yellow_card

Gele kaart voor Birger Verstraete

Gele kaart Birger Verstraete
Het eerste geel in een bijzonder faire match. Verstraete krijgt terecht geel nadat hij met de beide voeten De Ridder onderuit maait.

Terki net niet
Bijna was daar de 3-0, maar het kanonschot van Terki gaat rakelings over. Het spel wordt nog steeds gedomineerd door Lokeren. De Kerels kunnen niets inbrengen tegen de ploeg van Leekens.


substitution

Spelerswissel

Sergiy Bolbat komt in de plaats van Ayanda Patosi


Hoop blijkt gezichtsbedrog
Even is er hoop voor de West-Vlamingen, maar het mag niet wezen. Het schot van Sarr raakt het zijnet... langs de verkeerde kant.


injury

Blessure

Invaller Papazoglou kermend naar de kant
De Griek heeft zich duidelijk erg bezeerd aan zijn arm. Zijn match is dus snel afgelopen.

substitution

Sidy Sarr vervangen door Athanassis Papazoglou

Sidy Sarr komt in de plaats van Thanasis Papazoglou

Patosi vist, maar scheidsrechter Boterberg bijt niet
Na een fraaie combinatie komt Patosi voor de Kortrijkse goal. Daar hengelt hij achter een penalty wanneer hij net iets te vlot neergaat. Lokeren krijgt terecht geen penalty van Jan Boterberg.


Coelho mist nieuwe kans
Coelho legt gretig aan, maar schiet hoog over.

substitution

Andriy Totovytskyy vervangen door Athanassis Papazoglou

Wissel Kortrijk:
Karim Belhocine wisselt nog eens. Thanasis Papazoglou komt in de plaats van Andriy Totovytskyy.

Lokeren stuurt deze match. Papazoglou zal stevig mogen werken om daar verandering in te brengen.

BELGA
goal

Doelpunt voor KSC Lokeren

Doelpunt Marko Miric
En daar is de 2-0! Miric kopt meesterlijk binnen op de hoekschop van Patosi.

substitution

Spelerswissel

Wissel Kortrijk
Bij KVK wordt een oplossing gezocht. Kristof D'Haene komt in de plaats van Xavier Mercier.

goal

Doelpunt Jackson de Coelho

Doelpunt Coelho
Jajá Coelho schopt de bal knalhard binnen. Eindelijk is er de meer dan terechte voorsprong voor Lokeren.

Photo News
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


substitution

Spelerswissel

Wissel voor Lokeren:
Ijslander Sverrir Ingi Ingason komt in de plaats van João Carlos. De Braziliaan heeft zich geblesseerd.


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
De mannen van Lokeren domineerden de eerste helft. Ze hadden voor moeten staan, maar een doelpunt van De Ridder werd afgekeurd. Schoten van Coelho en De Ridder konden de verlossing niet brengen. Het KVK dat over Genk walste is onherkenbaar en komt amper tot voetballen. Het is 0-0 aan de rust in het Daknamstadion


Het wil maar niet lukken...
Alweer kansen voor de thuisploeg, maar de bal wilt maar niet in goal gaan. De Ridder raakt de lat en een kopbal Totovytskyy zorgt voor weinig gevaar.


Hoog tempo
De bal reist het hele veld over na de afgekeurde goal en de kans van Mercier. Beide ploegen jagen naar het verlossende eerste doelpunt. Kaminski kan met de vuisten de 1-0 tegenhouden na een enorme pegel van Patosi. Lokeren blijft de dominante ploeg.


Mercier schiet hoog over
De bal wordt onmiddellijk naar de overkant getikt. Daar krijgt Mercier de bal niet onder controle en hij knalt hoog over de lat.


Onterecht afgekeurde goal
De Ridder maakt de verdiende goal, maar scheidsrechter Jan Boterberg volgt zijn lijnrechter die buitenspel van Miric vlagt.


Gefluit in de tribunes
Kortrijk haalt het hoge tempo uit wat tot nu een entertainende match was. De verdedigers en keeper Kaminski houden een onderonsje en tikken de bal wat rond. Het thuispubliek en de bezoekers laten hun ongenoegen horen.


Sterke start Lokeren
Lokeren is de ploeg die met alle acties afkomt in het eerste kwartier. Afwerken lukt nog niet, maar de druk is hoog en ze spelen bijzonder gretig. De spelers van Leekens willen duidelijk hun thuispubliek plezieren.


Eerste (kleine) kans voor de Kerels
Rolland haalt van ver uit, maar er zit weinig kracht achter. Copa kan in alle rust oprapen, gooit daarna snel uit en Lokeren stuwt de bal terug naar de overkant.


Kaminski en Paal redden Kortrijk
Kaminski weet een bal van Coelho te stoppen. Enkele minuten later is het opnieuw aan Coelho. Deze keer staat de paal in het pad van zijn schot.

BELGA

Bijna droomstart voor Lokeren
Lokeren stort zich gretig op de bal en bevindt zich na 10 seconden al in het strafschopgebied van Kortrijk. De bal gaat via De Ridder perfect naar Patosi. Hij lobt enkele meters over de goal.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt:

Opstelling KV Kortrijk: Rolland terug basis na schorsing
Geen grote wijzigingen bij de 'Kerels': Rolland staat er weer na zijn schorsing. Karim Belhocine plaatst De Mets terug op de bank.
Kaminski Thomas, Verstraete Birger, Goutas Dimitrios, Kage Herve, Saadi Idriss, Metanire Romain, Gigot Samuel, Joazinho Reis Graca, Mercier Xavier, Rolland Elohim, Totovytskyi Andrii

Wisselspelers: Sifakis Michalis, Boyer Fabien, Papazoglou Thanasis, De Mets Gertjan, Dhaene Kristof, Van Loo Anthony, Sarr Sidy

Opstelling Lokeren: De Sutter out, kans voor Miric
Na de gelijkspel tegen Waasland Beveren voert Leekens niet veel wijzigingen door. De Sutter kon met een blessure aan de achillespees niet op tijd in orde zijn. Hij wordt vervangen door Miric. Achterin ook een wijziging. Maric moet ervaring brengen.

Barry Boubacar Copa, Maric Mijat, Skulason Ari Freyr, Overmeire Kilian, Patosi Avanda, Galitsios Georgios, Terki Medhi, Miric Marko, De Ridder Steve, Chaves Joao Carlos P, Coelho Jakson Avelin

Wisselspelers:
Verhulst Davino, Ingason Ingi Sverrir, Hupperts Guus, Ticinovic Mario, Rassoul Joher Khadim, Bolbat Serhiy, Jambor Nikola


voorbeschouwing

Na thuiswinst vorige week voor Kortrijk waarbij ze over Genk walsten, trekken de West-Vlamingen naar Oost-Vlaanderen. Daar wacht hen Kortrijk op. Coach Leekens kreeg er respijt na het gelijkspel tegen Waasland-Beveren. Lokeren kon nog maar 7 punten paken in 8 duels. Was het gelijkspel slechts uitstel van de executie?

Idriss Saadi wist vorige week twee keer te scoren en is met vijf goals topschutter. Hij gaf vorige week te kennen dat hij die titel zo lang mogelijk wil dragen. Ook uitkijken of Siebe Schrijvers zijn vorm van zaterdag kan herhalen. Bij Lokeren viel Tom De Sutter uit, hij mankte van het veld. Hij zal zaterdag allicht niet halen. Patosi, Ingason en Skúlason zijn nog starters die weg zijn voor interlands.

Hoe de strijd tussen de West- en Oost-Vlaamse club verloopt, kan u LIVE volgen op HLN.be vanaf 20u30.