Herbeleef hoe Williams zich tot gravelkoningin kroonde

REUTERS
  • Finale vrouwen Roland Garros
  • Start: 15u Court Philippe Chatrier
  • Serena Williams op zoek naar 20ste grandslamtitel
  • Of zorgt Lucie Safarova voor een stunt?
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

review

WILLIAMS WINT!!
De Amerikaanse laat haar prooi nu niet meer los en maakt het af. Een eerste matchpunt wordt nog gered door Safarova met een winnende opslag, maar tegen het tweede heeft ze geen verhaal. Een forehandwinner beslecht het pleit.


Williams loopt uit, 5-2
Het blijft bijzonder spannend, ook nu weer 30-30. Maar andermaal gaat Safarova in de fout. Een backhandmisser levert Williams een 5-2 bonus op. Het is in deze fase telkens net niet voor de Tsjechische.


Break Williams, 4-2
Safarova wilt voorlopig van geen wijken weten. Bij 30-30 komt ze met een prima opslag op gamepunt. Maar twee missers van de Tsjechische draaien de situatie om. En Williams laat de kans niet liggen. Is dit de beslissing in de partij?

AFP
EPA

Williams weer op voorsprong, 3-2
De nummer één van de wereld krabbelt net op tijd weer recht. Op 'love' en met een ace behoudt ze haar opslagspel. Met een oerkreet strompelt ze naar de bank.


Rebreak, 2-2
Williams komt met een mooie backhand langs de lijn op 30-30. Een prima return levert een eerste breakpunt op in de derde set. Met een dubbele fout van de Tsjechische wordt het 2-2. Alles te herdoen.

AP

2-1 Safarova
Williams doet wat terug in de derde set en maakt zich nog eens boos. Vooral haar opslag laat het afweten, maar de Amerikaanse weet toch haar servicegame te behouden.


Safarova behoudt opslag, 2-0!
De rollen zijn helemaal omgekeerd. Het is Safarova die prima staat te serveren. Een opslagwinner zorgt voor 2-0. Williams lijkt helemaal van slag.

AFP

Meteen break Safarova!
Wat is dit een vreemde match aan het worden. De Tsjechische versiert een breakkans en verzilvert die meteen. Ze staat voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong!


Safarova pakt set 2!!!
Meteen een dubbele minibreak. Een dubbele fout en een backhandmisser zorgen voor een 3-0 achterstand voor de Amerikaanse. Williams kruipt weer recht en mildert tot 4-2 in de tiebreak. Maar dan neemt Safarova weer het commando. Ze krijgt vier setpunten. Williams slaat een return in het net en zo krijgen we een derde set.

AFP

Rebreak Safarova
Beide dames geven elkaar geen duimbreed toe, 30-30. Williams slaat vervolgens een forehand in het net en zo krijgt Safarova een breakpunt. Dat is meteen het goede. Een fantastische backhand langs de lijn en het staat 6-6.


Break Williams, 6-3 6-5
Safarova lijkt dan toch weer te zwichten onder de druk. Een makkelijke forehandmisser levert een breakkans op voor Williams en dat is meteen raak. Een knappe return zet de Amerikaanse weer op voorsprong.

Opnieuw gelijk, 6-3 5-5
Williams schreeuwt zich als vanouds vooruit. De 'come ons' rollen weer uit haar mond en ook de opslag is terug. Een bom aan 189km/u bij 40-15 trekt de stand weer gelijk.


Safarova klimt op voorsprong, 6-3 4-5
De Tsjechische is helemaal terug en klimt voor het eerst op voorsprong. Williams stapelt plots de fouten op. Een onnodige backhandfout (laag in het net) en het staat 5-4 voor Safarova.

AFP

Safarova maakt er 4-4 van!
Serena Williams lijkt helemaal het noorden kwijt. Haar opslag sputtert plots en geraakt met moeite nog aan 170km/u. Safarova profiteert optimaal en breakt opnieuw. Alles te herdoen in de tweede set.


Toch nog spanning? 6-3 4-3
Krijgen we toch nog spanning in deze partij? Safarova behoudt makkelijk haar opslagspel en komt terug tot 4-3. De Tsjechische staat wel nog altijd één break in het krijt en moet nog eens door de opslag van de Amerikaanse.

Rebreak! 6-3 4-2
Safarova geeft zich nog niet gewonnen. Ze vecht terug van een 40-15 achterstand tot 40-40 en versiert zowaar een eerste breakpunt door een dubbele fout van Williams. Stress bij de Amerikaanse? Het zou kunnen, want een nieuwe dubbele fout bezegelt het lot.


Opnieuw een break, 6-3 4-1
Er staat vandaag geen maat op deze Serena Williams. De nummer één van de wereld bewijst nogmaals wie op dit moment de beste is. Ze gaat opnieuw door de opslag van Safarova, een dubbele break al.

EPA

Williams timmert verder, 3-1
Safarova krijgt geen enkele kans op de service van de Amerikaanse. Opnieuw wordt het pleit beslecht bij 40-15 en hoe. Een fantastische backhandwinner levert Williams een 3-1 bonus op.


Safarova op scorebord, 6-3 2-1
De Tsjechische pakt haar eerste spelletje in de tweede set, maar of dat Williams veel kan deren lijkt onwaarschijnlijk. De Amerikaanse heeft de partij stevig in handen.

REUTERS

Indrukwekkend, 6-3 2-0
De service van Williams draait op volle toeren. Voor het eerst vuurt ze kogels af boven de 200km/u. Safarova kan er enkel maar naar kijken, maar staat wel 2-0 in het krijt alweer.


Meteen een break, 6-3 1-0
Williams krijgt meteen een breakkans in het openingsgame van de tweede set, maar gelukkig voor de wedstrijd weet ze die niet te benutten. Maar er komt meteen weer een nieuwe kans. En dat is wel de goede. Een tegenvoetse backhand zorgt voor 1-0.

Eerste set Williams, 6-3!!
De Amerikaanse doet het dan maar op haar eigen opslag en geeft Safarova geen enkele kans. Bij 40-15 is het weer een sterke opslag die haar de eerste set oplevert. Er lijkt voorlopig weinig te doen aan het machtsvertoon dat Williams vandaag tentoonspreidt.

REUTERS

Geen nieuwe break, 5-3
Williams krijgt bij 30-40 een eerste setbal, maar Safarova werkt die met een fraaie winner langs de lijn weer weg. Een goede opslag zorgt voor A-40. De Tsjechische haalt vervolgens het spel binnen na een makkelijke misser van Williams.


5-2 Williams
Ook nu weer houdt Safarova gelijke tred tot 30-30. De Tsjechische probeert wat agressiever te tennissen, maar een (domme) fout en andermaal een opslagbom aan 184km/u zorgt voor een 5-2 voorsprong.

AP

Safarova doet wat terug, 4-2
De Tsjechische mildert tot 4-2 en dat is vooral het gevolg van de Amerikaanse die een paar ongedwongen fouten maakte. Maar bij een 4-1 achterstand kan de nummer één van de wereld zich dat wel permitteren.


Break verzilverd, 4-1
De Amerikaanse staat op een bijzonder hoog niveau te spelen en te serveren. Een bom van opnieuw 186km/u levert haar een 40-15 bonus op. Met een dubbele fout wordt het 40-30, maar dan is het welletjes voor Williams. Een sterke opslag bezegelt het lot.

REUTERS

Break Williams, 3-1
De nummer één van de wereld schakelt een versnelling hoger. Met een reeks harde returns gaat ze door de opslag van Safarova. Vooral het antwoord bij 15-40 mocht er zijn, heerlijke forehandwinner op een service van nochtans 167km/u.


2-1 Williams
Safarova gaat mee tot 30-30, maar moet dan de rol lossen. Twee sterke opslagen van de Amerikaanse (onder meer opnieuw een ace) leveren een nieuwe voorsprong op voor Williams. Safarova moet weer achtervolgen.

AP

Safarova maakt gelijk, 1-1
De reactie van de Tsjechische, die evenzeer over een uitstekende opslag beschikt, mag er ook zijn. Al is het wel Williams die met enkele onnodige fouten het opslagspel weggeeft.


Williams behoudt opslag, 1-0
De Amerikaanse meteen met een vlekkeloos opslagspel. Met een knappe backhandwinner en een ace door het midden zorgt ze voor een 1-0 bonus.

Opwarming
Beide dames zijn begonnen aan de opwarming. De griep die Williams enkele dagen teisterde, lijkt te zijn verdwenen. De Amerikaanse oogt fit en begint met serveren.

AP

Opvallend
Serena Williams stond 9u 59minuten op het Parijse gravel, maar verloor wel vier sets doorheen het toernooi. Enkel tegen Hlavackova en Errani moest ze geen set prijsgeven. Haar concurrente verloor aan de Porte D'Auteuil nog geen enkele set, maar stond wel maar dan 10u op de baan (10u 23min in totaal).


voorbeschouwing

Serena Williams (WTA 1) en Lucie Safarova (WTA 13) strijden zo dadelijk om de Coupe Suzanne Lenglen. De Tsjechische is op zoek naar haar eerste grandslamtitel, terwijl de Amerikaanse al voor de 20ste (!) keer haar armen in de lucht kan steken op een grandslamtoernooi. Williams favoriet, alleen al door haar tonnen ervaring, maar er is meer.

Al zal de onbetwiste nummer één van de wereld toch enige vraagtekens hebben. Williams kampt al enige dagen met griep en blies gisteren de persconferentie én oefensessie af. Ook in haar halve finale tegen Timea Bascinszky zat de Amerikaanse duidelijk niet lekker in haar vel. Pas op het nippertje krabbelde ze juist op tijd weer recht om de partij alsnog naar haar hand te zetten. Het is dus maar de vraag in hoeverre Williams (100%) fit aan de wedstrijd kan beginnen en of ze überhaupt de volledige partij kan uitspelen.

Dat staat in schril contrast met Lucie Safarova. De Tsjechische verkeert in de vorm van haar leven. Ze kegelde onder meer nummer twee Sharapova uit het toernooi en staat met maatje Mattek-Sands ook nog in de finale van het vrouwendubbel (morgen). Williams is dus gewaarschuwd.