Herbeleef hoe Oostende Westerlo inblikte met 5-0!

Photo News
KV Oostende
KVO
KV Oostende KVO
5
0
Westerlo WES
WES
Westerlo
  • Oostende - Westerlo
  • Scheidsrechter: Wim Smet
  • Versluys Arena
  • Oostende verloor thuis nog niet
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Fernando Canesin Matos, 5-0
Daar is de forfaitscore dan toch nog. Canesin valt die eer te beurt met een makkelijke binnentikker. Westerlo druipt af.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Antonio Milic


Slotfase
Iets zegt ons dat ref Smet voor Westerlo nu al mag affluiten. De bezoekers moeten nog tien minuten zien stand te houden om een forfaitscore te vermijden.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Gohi Bi Cyriac komt in de plaats van Nany Dimata

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Nany Dimata, 4-0
Het wordt zowaar nog een pijnlijke avond voor de bezoekers. Dimata kopt de 4-0 makkelijk in doel na een heerlijk uitgespeelde aanval. Feest in de Versluys Arena!

yellow_card

Gele kaart voor Benjamin De Ceulaer

Gele kaart Benjamin De Ceulaer

BELGA
goal

Doelpunt Knowledge Musona

Doelpunt Knowledge Musona, 3-0
De Zimbabwaanse invaller staat luttele tellen op het veld of hij haalt al zijn gram. Musona knalt de 3-0 in twee tijden voorbij doelman Van Langendonck.

substitution

Spelerswissel

Knowledge Musona komt in de plaats van Yassine El Ghanassy
El Ghanassy wordt na de kant gehaald en is daar niet al te 'happy' mee. Hij maakt een wegwerpgebaar naar Yves Vanderhaeghe.


Ovono pakt
Eindelijk nog eens wat doelgevaar langs de kant van de Kemphanen. Ovono duikt een vrije trap van Rommens uit zijn doel.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Sébastien Siani

substitution

Daniel Christensen vervangen door Robin Henkens

Robin Henkens komt in de plaats van Daniel Christensen
Dubbele wissel bij de bezoekers waar coach Jacky Mathijssen beseft dat hij wat moet ondernemen. Acolatse en Henkens komen in de ploeg, De Ceulaer blijft toch nog staan.

substitution

Elton Acolatse vervangen door Jarno Molenberghs

Elton Acolatse komt in de plaats van Jarno Molenberghs

Weinig animo
Op het veld valt er nog weinig te beleven. Westerlo lijkt helemaal uitgeteld. In de tribunes proberen de supporters er wel de sfeer in te houden met een Mexican Wave.

BELGA

De Ceulaer geveld
De Ceulaer moet even opgelapt worden, maar lijkt toch verder te kunnen. Acolatse warmt zich voor de zekerheid wel al op.

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Antonio Milic, 2-0
Mogen de boeken nu al toe? Milic verdubbelt de voorsprong nadat Rozehnal tegen de paal kopte en het leer zo voor de voeten van zijn ploetmaat belandde.

start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

substitution

Spelerswissel

Sébastien Siani komt in de plaats van Mathias Bossaerts


stop

1e helft afgefloten

Rust
Oostende gaat rusten met een 1-0 bonus. Milic zorgde voor het enige doelpunt. Aan de overkant voorkwam Rozehnal met een ultieme ingreep de gelijkmaker.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mathias Bossaerts
Bossaerts gaat in het boekje nadat Rozehnal de meubelen redt voor de thuisploeg. De Ceulaer komt oog in oog met Ovono die het schot onder zijn lichaam laat schieten. Gelukkig werkt Rozehnal het leer op de lijn nog weg. Oostende ontsnapt aan de gelijkmaker.

Photo News

Omdat statistieken soms wel bijzonder veel verraden: beide ploegen moeten het voorlopig stellen met één schotje tussen de palen. Bij Oostende is dat vanzelfsprekend het doelpunt, van Westerlo noteerden we enkel een flauw schotje van Annys.


Veel afval
De slordigheden aan beide kanten stapelen zich op. Zowel Oostende als Westerlo kunnen het leer nauwelijks langer dan tien seconden in de ploeg houden.


Armoe troef
Deze KV Oostende - Westerlo gaat voorlopig niet de geschiedenisboeken in. Het publiek blijft toch wat op zijn honger zitten. Oostende zit op rozen na de vroege bonus en Westerlo kan niet echt beter, zo lijkt het.

Photo News

Resem corners
Aan hoekschoppen geen gebrek voor de Kustboys. Berrier mag het voor de vijfde keer proberen, de verdediging van Westerlo is alert en werkt weg.


Ovono werkloos
Westerlo probeert te reageren na de vroege opdoffer. Vooralsnog slagen de bezoekers er weliswaar moeilijk in om Ovono echt te bedreigen.

goal

Doelpunt voor KV Oostende

Doelpunt Antonio Milic, 1-0
De eerste echte kans is meteen raak. Milic kopt een voorzet van Berrier via de schouder van Miletic in doel. Pech voor de bezoekers die moeten achtervolgen.

Photo News

Weinig animo
Voorlopig valt er maar weinig te beleven in de Versluys Arena. Beide ploegen houden elkaar in evenwicht en doelgevaar is schaars.

yellow_card

Gele kaart voor Nemanja Miletic

Gele kaart Nemanja Miletic
Miletic gaat al vroeg in de partij op de bon. Hij moet de weggestuurde Dimata foutief terughalen.

Geen Daems
Nog een late wissel bij de Kemphanen. Filip Daems viel tijdens de opwarming uit, de jonge Hervé Matthys (20) vervangt hem in het hart van de defensie.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap

Opstellingen

Geen Capon bij Oostende die in de lappenmand ligt. Bossaerts komt daardoor in de ploeg op de rechtsachter. Bij Westerlo zijn de geschorsten Apau en Ganvoula niet inzetbaar. Ook Acolatse en Hyland ontbreken in het elftal.

Oostende: Ovono, Bossaerts, Rozehnal, Milic, Marusic, Canesin, Vandendriessche, Jonckheere, El Ghanassy, Berrier, Dimata

Westerlo: Van Langendonck, Christensen, Miletic, Matthys, Mustoe, Rommens, Heylen, Ruyssen, Annys, Molenberghs en De Ceulaer


voorbeschouwing

Op speeldag 15 kijken Oostende en Westerlo elkaar in de ogen, oftewel het nummer drie in de stand tegen de rode lantaarn. In principe dus een hapklare brok voor de Kustboy's die in de nieuwe Versluys Arena bovendien nog altijd ongeslagen zijn (maar het wel zonder de geblesseerde Silvio Proto moeten doen). Vijf zeges, twee gelijke spelen is de balans voorlopig. Westerlo van zijn kant leek vertrokken na de komst van Jacky Mathijssen, maar een recente 0 op 9 heeft de Kemphanen weer helemaal doen kelderen. Puntengewin wordt stilaan een must.

Kan de rode lantaarn iets rapen aan de kust of blijft Oostende ongeslagen in eigen huis? U hoeft niets van de wedstrijd te missen via HLN.be. LIVE vanaf 20u!