Herbeleef hoe KV Kortrijk Westerlo nog dieper in de put duwde (4-1)

BELGA
KV Kortrijk
KVK
KV Kortrijk KVK
4
1
Westerlo WES
WES
Westerlo
  • Guldensporenstadion
  • 20u
  • Scheidsrechter: Jonathan Lardot
  • Kortrijk op zoek naar 9 op 9
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde wedstrijd
De Westelse lijdensweg is ten einde. 4-1 is het finale verdict. Bij Westerlo hebben ze de komende weken nog veel werk wil het weg van de laatste plaats.


Einde verhaal
Kortrijk treft nog de paal in de slotseconden. De 5-1 blijft uit.

goal

Doelpunt voor Westerlo

Dan toch nog de eerredder
Invaller Schuermans kan op vrije trap de 4-1 binnen tikken. Hij kan zo de eer van Westerlo redden. Al is dat veel gezegd.Een doekje voor het bloeden.

substitution

Spelerswissel

Gertjan De Mets komt in de plaats van Birger Verstraete


Slotkwartier
Het belooft nog een lange laatste 15 minuten worden voor Westerlo. Al is het aantal kansen wel gezakt de voorbije minuten.


substitution

Spelerswissel

Lucas Rougeaux komt in de plaats van Nebojsa Pavlovic


Een ploeg op het veld
Na de 4-0 staat er eigenlijk maar een ploeg meer op het veld. De Kerels hebben het enkel aan zichzelf te danken dat het nog geen 5-0 staat want de Westelse verdediging legt hen bitter weinig in de weg.


substitution

Spelerswissel

Kenneth Schuermans komt in de plaats van Filip Daems


substitution

Spelerswissel

Kristof D'Haene komt in de plaats van Andriy Totovytskyy


Geen 5-0
Totovytskyy mag moederziel alleen aanleggen in de zestien, maar de debutant trapt over. Een fase die veel zegt over de match. De Westelse defensie slaat een zeer mak figuur.


substitution

Spelerswissel

Nicolas Rommens komt in de plaats van Robin Henkens


substitution

Spelerswissel

Eric Lanini komt in de plaats van Khaleem Hyland


Saadi naast
Idriss Saadi is meteen na de 4-0 dicht bij een hattrick. De spits duwt de bal net naast. Een flinke vloek is het gevolg.

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

4-0 Hervé Kage
De rust heeft duidelijk niets veranderd aan het spelbeeld. Mercier biedt Kagé een nieuwe treffer aan. Die twijfelt niet en jaagt het leer in doel. 4-0, een afstraffing dreigt voor Westerlo.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Robin Henkens


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Dezelfde 22 namen beginnen aan een schijnbaar overbodige tweede sessie van 45 minuten.


stop

1e helft afgefloten

Rustverslag
De match kon onmogelijk beter beginnen voor Kortrijk. Saadi zette de Kerels nog in de openingsminuut op voorsprong. Op het kwartier verdubbelde diezelfde Saadi de score. Daarna kwam Westerlo beter in de match. Een doelpunt leverde dat niet op. Meer nog, Kagé zorgde op slag van rust nog voor 3-0.

BELGA
BELGA
goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

Geen twee zonder drie
Daar is de derde van de avond! Mercier ziet zijn kopbal gekeerd, maar Kagé is goed gevolgd om de rebound binnen te rammen. 3-0, een erg zwaar verdict voor Westerlo, dat op basis van het geleverde spel zeker beter verdiende. De tweede helft is totaal overbodig geworden.

Rolland zet hem naast
De thuisploeg heeft het commando nu terug volledig overgenomen. Rolland pakt uit met een knap bruggetje, maar besluit dan net naast.


Een voorteken?

Mercier
Xavier Mercier gaat opzichting neer in de zestien en claimt onterecht een strafschop. Ref Lardot gaat er niet op in. Kortrijk lijkt het evenwicht terug te hebben hersteld.


Acolatse
Westerlo lijkt steeds meer in de match te komen, van het Kortrijks veldoverwicht is nog weinig te merken. Acolatse probeert het met een plaatsbal, zijn poging scheert de paal.


Manias bijna
Westerlo lijkt nu toch wat beter in de wedstrijd te komen. Manias komt net tekort om Kaminski in verlegenheid te brengen.


Kaminski houdt de nul
Miletic, een van de vele nieuwkomers bij Westerlo, pakt uit met een knap vluchtshot. Kaminski zweeft de bal erg knap uit zijn doel. De eerste echte kans voor de bezoekers.

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

2-0!!
Daar is al de tweede van de avond voor de thuisploeg. Een goed aangesneden voorzet wordt door Saadi - alweer hij - kennelijk simpel in doel gekopt. Het belooft een lange avond te worden voor Westerlo.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Xavier Mercier


Schotje Hyland
Westerlo komt dan toch een met een reactie. Hyland probeert het vanuit de tweede lijn, zijn poging gaat hoog over.


Alweer Saadi
Kortrijk blijft heer en meester voorlopig. Kagé probeert de bal subtiel tot bij Saadi te lobben, die kopt te zwak om de doelman te kunnen bedreigen.


Wat doet Westerlo?
Bob Peeters startte voor het eerst met vijf man achterin. Dat kon dus niet verhinderen dat de eerste kans meteen raak was bij Kortrijk. Wat is reactie van de rode lantaarn? Voorlopig lijkt Kortrijk de controle te houden.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt

goal

Doelpunt voor KV Kortrijk

Daar is de 1-0!
Nog in de openingsminuut is het al raak voor Kortrijk. Saadi wordt diepgestuurd en twijfelt niet. Van Langendonck heeft geen verhaal tegen zijn inbreng. Droomstart voor de thuisploeg.

Opstellingen
Bij Westerlo debuteert Heylen centraal achterin. Voorts voert Peeters nog vier wissels in. Bij Kortrijk kunnen ze niet rekenen op de geblesseerde De Smet. Totovytskyy krijgt zo zijn kans.


voorbeschouwing

Kortrijk ontvangt vanavond Westerlo. De West-Vlamingen gingen de interlandbreak in met een 6 op 6 na zeges tegen Club Brugge en STVV. Nu zullen de Kerels de lijn ongetwijfeld willen doortrekken. Een nieuwe overwinning betekent bovendien dat het team van coach Belhocine - al werd vorige week op papier Bart van Lancker aangesteld als hoofdcoach - zelfs mee aan de top van de rangschikking komt. Een scenario waarvoor ze bij de start van de competitie zeker hadden getekend.

De bezoekers uit Westerlo kenden een moeizame competitiestart. Het team van Bob Peeters staat na vijf speeldagen laatste met 1 schamel punt. Op de vorige speeldag verloren verloren de Kempenaars in eigen stadion tegen KV Mechelen pas in de slotfase een punt. Achteraf verklaarde Peeters dat er vooral naar de toekomst moest worden gekeken. Die begint nu op het veld van Kortrijk.

Wie trekt aan het langste eind in deze confrontatie? Volg het LIVE bij HLN.be vanaf 20u!