Herbeleef hoe historisch duel voor Goffin op teleurstelling uitdraaide

REUTERS
  • Goffin als vervanger van Gaël Monfils
  • Tegenstander van dienst: Novak Djokovic
  • Serviër automatisch al geplaatst
  • Op zoek naar 200 punten en 167.000 euro
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

review

6-1 6-2 EINDE
Het debuut van Goffin op de Masters in Londen heeft welgeteld 1 uur en 7 minuten geduurd. Onze landgenoot haalde nooit zijn niveau en wist amper drie spelletjes te winnen. Djokovic stoomt zonder verlies door naar de halve finales.


6-1 5-2 Djokovic serveert voor matchwinst
Goffin slaagt er dan toch nog in om een spelletje mee te graaien. 'Nole' mag het zo dadelijk op zijn eigen opslag afmaken of spartelt 'La Goff' toch nog tegen?


6-1 5-1
Neen, het lijkt er vandaag niet in te zitten voor Goffin. In de eerste set moest de Luikenaar niet echt onderdoen voor de nummer twee van de wereld (een overdreven 6-1 was weliswaar het gevolg). In het tweede bedrijf is het verschil tussen beide heren wel groot. 'Nole' is één spelletje verwijderd van matchwinst.

Getty Images

6-1 4-1 Game over?
Een nieuwe break lijkt het lot van Goffin helemaal te bezegelen. Djokovic vindt nu wel zijn betere tennis en laat onze landgenoot geen kans meer.


6-1 3-1
Het is Goffin die telkens als eerste de fout ingaat. Djokovic neemt alle geschenken in dank aan en slaat opnieuw een kloofje. Van de laatste 11 punten won onze landgenoot er amper eentje.

Photo News

6-1 2-1 BREAK!
De klus wordt er niet gemakkelijker op voor 'La Goff'. Op love moet hij zijn servicegame inleveren. Is dit al de beslissing? De Luikenaar wordt er wat moedeloos van.


6-1 1-1
Djokovic won nog geen enkel opslagspelletje op love of 40-15. Ook nu moet de Serviër hard werken op zijn service. Andermaal toont 'Nole' zich op deuce de sterkste, voor de derde maal deze partij.


6-1 0-1
Goffin neemt in het tweede bedrijf wel de leiding met eenvoudig servicebehoud. Met een ace slaat hij zich naar een 1-0 voorsprong in set twee.

REUTERS

6-1 SET DJOKOVIC!
De nummer twee van de wereld stoomt zonder al te veel moeite door naar 6-1 setwinst. De foutenlast van onze landgenoot ligt momenteel te hoog om Djokovic echt te bedreigen.


5-1 Nieuwe klap voor Goffin
Djokovic begint stilaan onder stoom te komen, terwijl Goffin verkrampt blijft spelen. De Serviër snoept nog eens een opslagbeurt van 'La Goff' af en zo staat het nu 34 minuten 5-1.

Photo News

4-1 Djokovic loopt uit
Het niveau van beide heren blijft onder de verwachtingen liggen. Djokovic laat al zijn derde dubbele fout optekenen. Heeft ook hij last van zenuwen? Hoe dan ook haalt de Serviër het spelletje binnen en loopt hij uit naar 4-1.


3-1 Break Djokovic!
De ongedwongen fouten stapelen zich op langs beide kanten. Op 30-30 vuurt Goffin zijn eerste ace van de wedstrijd af. Door een backhandmisser komt de Serviër terug tot deuce. Een volleymisser en een dubbele fout (zijn tweede) zorgen voor de eerste break.

Photo News

2-1 'Nole'
Djokovic lijkt op weg naar een eerste lovegame, maar dan wordt Goffin wakker. Mede door een heerlijke backhand rechtdoor (en bijbehorende duim van 'Nole') komt onze landgenoot terug tot 40-40. Een breakkans versieren lukt niet, want Djokovic rijft het spel binnen.


1-1
Ook David Goffin heeft zijn eerste spelletje te pakken. De 25-jarige Luikenaar profiteert optimaal van enkele ongedwongen fouten van Djokovic die nog wat moet zoeken naar het juiste ritme.

REUTERS

1-0 Djokovic
Djokovic opent de partij met moeizaam servicebehoud. De 29-jarige Serviër slaat twee dubbele fouten, maar herpakt zich snel met vier punten op een rij. Hier zat toch al meteen meer in.


Opwarming
Een ietwat onwennige Goffin - geef hem eens ongelijk bij zijn grote debuut - betreedt de imposante O2 Arena in Londen als eerste. Opponent Novak Djokovic volgt niet veel later waarna de opwarming tussen beide heren van start gaat.

Photo News

voorbeschouwing

Het was nagelbijten voor David Goffin, maar om 15u is het dan eindelijk zover. De 25-jarige Luikenaar komt door het uitvallen van de geblesseerde Gaël Monfils toch nog in actie op de ATP World Tour Finals, het officieuze wereldkampioenschap in het tennis. De impressionante O2 Arena in Londen vormt het decor.

Tegenstander van dienst is niemand minder van de Serviër Novak Djokovic. De nummer twee van de wereld is reeds geplaatst voor de halve finales, terwijl Goffin sowieso niet meer kon doorstoten. Het duel lijkt er dus vooral ééntje te zullen worden voor de eer. Onze landgenoot kan wel 200 ATP-punten verzamelen (hoewel hij dan nog altijd het jaar afsluit als nummer 11) en 167.000 euro opstrijken bij een zege. 'La Goff' zag zijn prijzengeld automatisch al vermeerderd met hetzelfde bedrag (vergelijkbaar met startgeld). Hoe dan ook is hij de eerste mannelijke Belg die mag aantreden in het enkelspel op de Masters, een prachtige beloning voor een fantastisch seizoen.

U hoeft via HLN.be niets van de partij te missen. LIVE vanaf 15u!