Herbeleef hoe ex-Standard-man Turkije in diepe rouw dompelt en hoe Italië met schaamrood op wangen afdruipt

Birkir Bjarnason, ex-Standard, scoort voor IJsland in Turkije
reuters Birkir Bjarnason, ex-Standard, scoort voor IJsland in Turkije
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

live

UITSLAGEN
Groep D:
Oostenrijk - Servië: 3-2
Ierland - Moldavië: 2-0

Groep G:
Italië - Macedonië: 1-1
Spanje - Albanië: 3-0
Liechtenstein - Israël: 0-1

Groep I:
Kroatië - Finland: 1-1
Kosovo - Oekraïne: 0-2
Turkije - IJsland: 0-3


Finse stunt in de maak
In een wedstrijd éénrichtingsvoetbal geeft Kroatië zijn bonus alsnog uit handen tegen Finland. In minuut 90 bezorgt Pyry Soiri de Finnen een onverhoopt punt. Daar lijkt het althans toch op. Dat terwijl Oekraïne zijn voorsprong in Kosovo heeft verdubbeld: 0-2.


Wat een slotfase in Wenen
Het is een knotsgekke slotfase in Oostenrijk, waar het thuisland voor de tweede keer op voorsprong is geklommen. Opnieuw is het Marko Arnautovic die de netten doet trillen: 3-2.


Bezorgt Matic Servië een punt?
Het gaat snel in het Ernst Happel Stadion. Manchester United-middenvelder Nemanja Matic brengt de bordjes alweer in evenwicht: 2-2.


Italië met het schaamrood op de wangen
Wat een verrassing in Turijn. Macedonië is dankzij Aleksandar Trajkovski (ex-Zulte Waregem en ex-KV Mechelen) zowaar langszij gekomen. De Italianen moeten in de slotfase vol aan de bak.

afp

Servië moet achtervolgen
Oostenrijk, dat nog maar twee wedstrijden kon winnen in deze campagne en geen kans meer maakt op het WK in Rusland, heeft de scheve situatie helemaal omgebogen. Leider Servië moet achtervolgen: 2-1 na een treffer van de flamboyante Marko Arnautovic.


Ook Oekraïne nog in de running
Spanning troef in groep I, waar ook Oekraïne nu op voorsprong is gekomen na een eigen doelpunt van een Kosovaar.


Mandzukic doet het voor Kroatië
Finland hield in het Kroatische Rijeka de eerste helft nog stand, maar nu is de veer dan toch gebroken. Juventus-aanvaller Mario Mandzukic effent het pad: 1-0. Kroatië en IJsland hebben virtueel elk 19 punten, al is het doelsaldo van de Kroaten beter.

Turkije in rouw
Wat een afgang voor de Turken. We zijn nog geen vijf minuten ver in de tweede periode, wanneer Kari Arnason de match in een definitieve plooi legt: 0-3. Belabberd verdedigen ligt aan de basis van het derde IJslandse doelpunt. Van een heksenketel is er nu helemaal geen sprake meer. Virtueel is Turkije uitgeteld voor het WK.


Buffon ziet droom eindelijk werkelijkheid worden
Bijna twintig jaar na zijn debuut in de nationale ploeg kwam deze avond een droom uit voor Gianluigi Buffon. Op eigen verzoek mocht de 39-jarige doelman tegen Macedonië aantreden in het azuurblauwe shirt dat zijn ploeggenoten doorgaans dragen. Lees er HIER meer over.

getty

RUSTSTANDEN
Groep D
Oostenrijk - Servië: 1-1
Ierland - Moldavië: 2-0

Groep G
Italië - Macedonië: 1-0
Spanje - Albanië: 3-0
Liechtenstein - Israël: 0-1

Groep I
Turkije - IJsland: 0-2
Kroatië - Finland: 0-0
Kosovo - Oekraïne: 0-0


Ban gebroken in Turijn
Ze hebben er 40 minuten op moeten wachten, maar Italië klimt vijf minuten voor de rust dan toch op voorsprong tegen Macedonië. Ervaren rot Giorgio Chiellini tekent voor het doelpunt.

afp

Turkije nu al uitgeteld?
Ai, Turkije. Birkir Bjarnason (ex-Standard) verdubbelt iets voor de pauze de IJslandse voorsprong. Een nederlaag is voor de Turken absoluut uit den boze vanavond.


IJsland scoort in Turkse hel
Turkije heeft een probleem. Ondanks de steun van de fanatieke aanhang, zijn het de IJslanders die de ban breken dankzij Johann Gudmundsson: 0-1. De voorsprong is niet geheel onverdiend.


Oostenrijk langszij
Servië, waar Gent-verdediger Stefan Mitrovic basispion is, heeft niet lang kunnen genieten van de voorsprong. Guido Burgstaller brengt Oostenrijk alweer langszij: 1-1.


La Roja gaat stevig tekeer
Doelpuntenkermis in Alicante vanavond? Het zit er dik in. David Silva en Thiago Alcantara zorgen immers al voor een 3-0 tussenstand.

Ierland op rozen
In het Aviva Stadium in Dublin heeft Ierland de schaapjes nu al op het droge. Daryl Murphy prikt zijn tweede van de match binnen: 2-0.


Spanje op voorsprong
Een kwartier hebben de Albanezen gelijke tred kunnen houden met Spanje. La Roja, de leider in groep G, klimt via Rodrigo in minuut 16 op een 1-0 voorsprong.

Ex-Anderlechtman scoort voor Servië
Servië, leider in Groep D, is uitstekend gestart in Oostenrijk. Luka Milivojevic (ex-Anderlecht en tegenwoordig uitkomend voor Crystal Palace in de Premier League) opent in het Ernst Happel Stadion in Wenen de debatten tegen Oostenrijk.

reuters

Blitzstart van de Ieren
Ierland kan vanavond enkel met winst de kansen op het WK 2018 gaaf houden en dat lijken de troepen van coach Martin O'Neill goed te beseffen. Al na twee minuten is het raak tegen Moldavië via Daryl Murhpy.


Hoogspanning in groep I
Verder is het ook uitkijken naar Groep I, waar liefst vier landen nog aanspraak maken op groepswinst. Kroatië heeft de beste kaarten in handen en is leider met 16 punten. IJsland telt hetzelfde aantal punten, maar heeft een slechter doelpuntensaldo. Dan volgen Turkije en Oekraïne met elk 14 punten.


Hoe komen Spanje en Italië voor de dag?
Dat Wales een zuinige zege in Georgië boekte vanavond, kon u hier al lezen. Maar er staan vanavond nog liefst acht andere kwalificatiewedstrijden op het programma. Zo ontvangt Spanje, leider in Groep G met drie punten meer op de teller dan Italië, het bescheiden Albanië. De Italianen krijgen dan weer Macedonië over de vloer.

Alle wedstrijden van 20u45:
GROEP D:
Oostenrijk - Servië
Ierland - Moldavië

GROEP G:
Italië - Macedonië
Spanje - Albanië
Liechtenstein - Israël

GROEP I:
Kroatië - Finland
Turkije - IJsland
Kosovo - Oekraïne
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.