HERBELEEF hoe Duivels Estland een pak rammel gaven en nu alleen leider zijn

BELGA
België
BEL
België BEL
8
1
Estland EST
EST
Estland
  • Stadion: Koning Boudewijnstadion
  • Scheidsrechter: Alexandru Tudor
  • Speeldag 4 van WK-kwalificatie
  • Rode Duivels doen het zonder Kompany en Dembélé
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

live
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
De wedstrijd zit erop. De Rode Duivels geven Estland een pak rammel en sluiten af met 8-1. Met 12 op 12 staan de Belgen nu alleen op kop in hun poule. Griekenland heeft twee punten minder. Tzavellas bezorgt de Grieken met een late gelijkmaker (1-1) alsnog een punt tegen Bosnië, dat derde is met zeven punten.

goal

Doelpunt voor België

Doelpunt Romelu Lukaku!
Timmy Simons is er zonet opgekomen. Met zijn 39 jaar is hij de oudste Belgische international ooit. De kapitein van Club Brugge staat nog maar net op het veld of daar gaat Lukaku aan de haal. Aksalu mag voor de achtste keer vissen.

substitution

Spelerswissel

Timmy Simons komt in de plaats van Axel Witsel

BELGA
substitution

Spelerswissel

Henrik Ojamaa komt in de plaats van Henri Anier

substitution

Siim Luts vervangen door Pavel Marin

Pavel Marin komt in de plaats van Siim Luts

goal

Doelpunt Romelu Menama Lukaku Bolingoli

Doelpunt Romelu Lukaku!
Romelu Lukaku ontbrak nog op het scorebord, maar nu niet meer. 'Big Rom' haalt verwoestend uit en maakt er 7-1 van.

Misser Kams
Zowaar nog een kans voor Estland op een iets mildere score. Kams lift de bal echter over het doel van Courtois, een misser van formaat.

BELGA
substitution

Dries Mertens vervangen door Youri Tielemans

Youri Tielemans komt in de plaats van Dries Mertens

substitution

Spelerswissel

Kevin Mirallas komt in de plaats van Eden Hazard


Nog altijd 0-1 in Athene
In Brussel is de wedstrijd al lang gespeeld, in Athene nog niet. Ruim een kwartier voor affluiten staat het in Griekenland - Bosnië nog altijd 0-1. Een goede zaak voor de Rode Duivels.

goal

Doelpunt voor België

Doelpunt Dries Mertens!
Het kan niet op daar in Brussel. Lukaku ziet eerst doelman Aksalu nog redding brengen, maar tegen de rebound van Mertens, een knappe boogbal, heeft het Estse sluitstuk geen verhaal: 6-1!

BELGA
own_goal

Eigen doelpunt Ragnar Klavan

Eigen doelpunt Ragnar Klavan!
Twee minuten later is nummer 5 daar! De Bruyne stuurt Mertens diep. De speler van Napoli treft raak via het been van Klavan.

substitution

Spelerswissel

Gert Kams komt in de plaats van Sergei Mosnikov

BELGA
goal

Doelpunt Yannick Ferreira Carrasco

Doelpunt Yannick Carrasco!
Estland zet hoog druk op de Belgische helft, maar dat breekt hen zuur op. Via Courtois gaat het over een heel aantal stations tot bij Lukaku. Die bedient op zijn beurt Carrasco, die de bal hoog in doel knalt: 4-1!

Laatste pass ontbreekt
Het loopt allemaal wat moeizamer na rust van Belgische zijde. De laatste pass ontbreekt telkens, zodat van doelgevaar nauwelijks sprake is.


Vassiljev van heel ver
Vassiljev probeert het van heel ver na onoordeelkundig verdedigen van Ciman. Vanop zo'n 40 meter laat een reus als Thibaut Courtois zich natuurlijk niet verrassen.

AP

Kopbal Ciman
Ciman kan op doel koppen na een hoekschop van De Bruyne. Zijn poging strandt op de rug van Teniste.


Klavan geblesseerd
Meunier gaat stevig door op Klavan, die geblesseerd blijft liggen. De Estse verdediger heeft verzorging nodig en kan even niet verder.

AFP
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
België leidt halfweg met 3-1 na goals van Meunier, Mertens en Hazard. In Griekenland - Bosnië staat het bij rust 0-1. Dat betekent dat de Rode Duivels op dit moment met 12 op 12 alleen leider worden in hun poule.


Op weg naar 3-1 ruststand
We lijken op een 3-1 ruststand af te stevenen. De combinaties bij de Rode Duivels verlopen nu iets stroever, de voorzetten zijn net iets minder precies.

BELGA

Bosnië op voorsprong
In Griekenland - Bosnië is het intussen 0-1 geworden, een own-goal van doelman Karnezis na een vrije trap van Pjanic.


Vluchtschot Mertens
De Bruyne dropt een hoekschop richting de vrijstaande Mertens. Die neemt het leder in één tijd op de slof. Het vluchtschot belandt rakelings naast.

EPA
goal

Doelpunt Henri Anier

Doelpunt Henri Anier
Carrasco lijdt balverlies in de buurt van de hoekschopvlag. Daardoor komt Anier tot een schot, dat via de paal in doel hobbelt: 3-1.

AP
goal

Doelpunt Eden Hazard

Doelpunt Eden Hazard!
De lijdensweg voor de Esten gaat na een kort intermezzo voort. Mertens zet Hazard alleen voor Aksalu, de Chelsea-speler laat de bezoekende doelman geen schijn van kans: 3-0! Dansende tribunes op de Heizel.

BELGA

Tempo zakt
Halfweg de eerste helft laten de Belgen het tempo even zakken. Zo kan Estland wat meer in balbezit komen, al leidt dat niet tot een voldragen aanval.


Vlotte combinatie
Estland wordt onder de voet gelopen. Na een vlotte combinatie bedient Hazard de vrijstaande Carrasco. Die neemt echter niet de juiste beslissing, zodat de aanval doodloopt.

BELGA
goal

Doelpunt Dries Mertens

Doelpunt Dries Mertens!
Een kwartier ver en het staat al 2-0. Mertens haalt uit vanop de rand van het strafschopgebied en ziet zijn schot via het been van Klavan in doel belanden. De klus is al zo goed als geklaard voor de Rode Duivels.

Lukaku treft paal
Ei zo na staat het 2-0 als Lukaku zich op kracht ontdoet van zijn tegenstander. Jammer genoeg belandt zijn schuiver tegen de rechterdoelpaal.

AP
goal

Doelpunt Thomas Meunier

Doelpunt Thomas Meunier!
Na acht minuten is het al raak voor de Rode Duivels. Carrasco slingert de bal richting de tweede paal, waar Meunier netjes binnenkopt: 1-0.

BELGA

Stevige overtreding
Mets steekt Hazard onder de graszoden, maar komt er van af zonder gele kaart. Dat had best gemogen voor deze stevige overtreding.

BELGA

Meteen hoekschop
Romelu Lukaku zet meteen druk en dwingt een hoekschop af. Die levert geen doelgevaar op.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Tijd voor volksliederen
De teams zijn het veld opgekomen. Het is tijd voor de volksliederen.


Cyprus klopt Gibraltar
Cyprus heeft zijn eerste overwinning binnen in de groep van de Rode Duivels. Het klopte vanavond Gibraltar met 3-1 na goals van Laifis (Standard), Sotiriou en Sielis. Lee Casciaro tekende voor de gelijkmaker van Gibraltar, dat pas halfweg de tweede helft de rol definitief moest lossen.

REUTERS

Tweede cap Dendoncker
Voor Leander Dendoncker, vrijdag bij de selectie gehaald als vervanger van Vincent Kompany, wordt het pas zijn tweede cap. Vorig jaar speelde hij enkele minuten mee in de oefeninterland in en tegen Frankrijk (3-4). Dendoncker krijgt achterin de voorkeur op veteraan Timmy Simons. De kapitein van Club Brugge werd in extremis bij de selectie gehaald na de blessure van Christian Kabasele. Krijgt de bijna 40-jarige Simons speelminuten, pakt hij zijn 94ste cap en wordt hij de oudste Duivel ooit.

Dan toch geen Tielemans
Een uur en een kwartier voor de aftrap weten we wie zal starten tegen Estland. In de Belgische basiself is dan toch geen plaats voor Youri Tielemans. Wel van de partij is Dries Mertens, die vanop de flank voor de toevoer moet zorgen richting diepe spits Romelu Lukaku.

Martínez kiest voor Anderlecht-youngsters
Er sijpelen al enkele keuzes van bondscoach Martínez voor vanavond door. De Spanjaard kiest ervoor om Steven Defour, licht geblesseerd, te vervangen door Youri Tielemans. Achterin wordt Leander Dendoncker naast Ciman en Vertonghen de derde man.

Photo News

"Je suis Lombaerts"
Op Instagram heeft Jelle Van Damme zijn collega-verdediger Nicolas Lombaerts een hart onder de riem gestoken. De verdediger van Zenit Sint-Petersburg viel naast de selectie van de Rode Duivels en bondscoach Martínez verkoos onder meer om de 39-jarige Timmy Simons bij de groep te halen.

✌️ @lombaertsnicolas #belest #allezlesbelges #thuis #op #de #zetel #jetlag #hln #
Yannick Carrasco zorgde tegen Nederland voor de 1-1 en hoopt ook tegen Estland zijn topvorm te verzilveren.
BELGA Yannick Carrasco zorgde tegen Nederland voor de 1-1 en hoopt ook tegen Estland zijn topvorm te verzilveren.
Van Damme denk op Instagram toch even aan Lombaerts.
kos Van Damme denk op Instagram toch even aan Lombaerts.

voorbeschouwing

Cyprus, Bosnië-Herzegovina en Gibraltar gingen al voor de bijl en de verwachting is natuurlijk dat onze Rode Duivels vanavond ook gehakt maken van Estland. Roberto Martínez is echter op zijn hoede voor de op papier bescheiden tegenstander en hoopt dat zijn manschappen in tegenstelling tot afgelopen woensdag tegen Nederland wel genadeloos voor de dag komen. De Spaanse bondscoach wil een winnersmentaliteit zien, maar moet het in het Koning Boudewijnstadion wel zonder de alweer geblesseerde Vincent Kompany en Moussa Dembélé doen. Steven Defour en Thomas Meunier zijn ondanks lichte kwaaltjes wel fit. Voorts is het uitkijken naar wie naast Vertonghen en Ciman in de verdediging zal worden geposteerd.

Pakken de Rode Duivels drie belangrijke punten en dus een perfecte 12 op 12 of zorgen de Estse underdogs voor de verrassing? Volg het LIVE mee bij HLN.be vanaf 20u45!

Photo News
Photo News
Photo News