Herbeleef hoe doelpunt Benteke van goudwaarde was voor Liverpool

Photo News
  • Aftrap 21u
  • Anfield Road
  • Benteke aan het kanon?
  • 6/6 voor Liverpool?
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Doelpunt voor Liverpool

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Liverpool wint met 1-0 van Bournemouth en daarvoor mag het vooral Benteke bedanken. De Rode Duivel speelde een beresterke partij en nam ook de enige treffer van de wedstrijd voor zijn rekening.

photo_news
ap
EPA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Steve Cook


Benteke tegen dwarsligger
In de laatste minuut van de reguliere speeltijd kan Liverpool nog eens toeslaan. De bal belandt bij Benteke, maar die ziet zijn poging op de deklat stranden.


substitution

Spelerswissel

Dan Gosling komt in de plaats van Eunan O'Kane


substitution

Spelerswissel

Alberto Moreno komt in de plaats van Philippe Coutinho


substitution

Spelerswissel

Adam Smith komt in de plaats van Max Gradel


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Lee Tomlin

photo_news
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Matt Ritchie


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Joe Gomez


Coutinho afgeblokt
Benteke zorgt nog maar eens voor gevaar bij Liverpool. De spits legt de bal perfect breed tot bij Coutinho en die kan afdrukken. Daniels gooit zich echter goed in de baan van het schot en kan groter gevaar voorkomen.


substitution

Spelerswissel

Roberto Firmino komt in de plaats van Jordon Ibe

afp

Coutinho in de muur
Liverpool krijgt een vrije trap op een leuke plaats en Coutinho zet zich achter de bal. De Braziliaan knalt het leer echter in de muur, voorzetten was waarschijnlijk een betere optie.


substitution

Spelerswissel

Lee Tomlin komt in de plaats van Joshua King


Ritchie raakt paal
Bournemouth toont zich ook in de tweede helft gevaarlijk. Ritchie probeert het met een hard schot van net buiten de zestien en hij schampt de paal. Mignolet komt met de schrik vrij.

epa

Milner net naast
Benteke troeft Elphrick heerlijk af in een duel en zet dan een aanval op. De bal belandt uiteindelijk bij Milner, maar die besluit maar net naast. Heerlijke actie van de Rode Duivel, die zich snel geliefd aan het maken is op Anfield.


substitution

Spelerswissel

Emre Can komt in de plaats van Jordan Henderson


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Bournemouth brengt de bal opnieuw aan het rollen op Anfield. Kan de promovendus Liverpool nog verontrusten?

reuters
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Liverpool gaat met een 1-0 voorsprong rusten tegen Bournemouth. Benteke tekende voor de openingstreffer, hij vond meteen de weg naar de netten tijdens zijn debuut op Anfield.

photo_news
ap

Coutinho laat 2-0 liggen
Op slag van rust krijgt Liverpool nog een uitgelezen kans om de voorsprong te verdubbelen. Coutinho blijft met een gelukje in balbezit en heeft de 2-0 aan de voet, maar de Braziliaan mikt de bal naast de kooi van Boruc.


Overtredingen Bournemouth
De bezoekers hebben steeds vaker kleine foutjes nodig om de spelers van Liverpool af te stoppen. Toch lijkt Bournemouth niet van plan zich zomaar gewonnen te geven, Liverpool doet er goed aan de score uit te diepen om zich zekerder te voelen.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Eunan O'Kane


Ademruimte voor Liverpool
De openingstreffer van Benteke bezorgt Liverpool wat ademruimte. De 'Reds' lijken eindelijk het juiste ritme gevonden te hebben en nu krijgt Bournemouth het opeens een stuk moeilijker.

afp
goal

Doelpunt voor Liverpool

GOAL! Christian Benteke: 1-0!
Na een moeilijk wedstrijdbegin klimt Liverpool op voorsprong en Anfield leert meteen Benteke kennen. De Rode Duivel staat aan de tweede paal op de juiste plaats om een scherpe voorzet van Henderson tegen de netten te prikken: 1-0! 'The Beast' heeft zijn eerste van het seizoen te pakken.

getty

Afstandsschot Benteke
Benteke komt net buiten de zestien met wat geluk in balbezit en hij twijfelt niet. De Rode Duivel haalt ineens uit, maar zijn afstandsschot gaat naast.


Liverpool herstelt evenwicht
De 'Reds' lijken er eindelijk in te slagen het evenwicht wat te herstellen en kamperen nu iets vaker op de helft van Bournemouth. Grote kansen zijn er voorlopig niet te zien. Benteke wordt wel even gelanceerd, maar Boruc kan de bal zonder problemen voor de neus van de Rode Duivel wegplukken.

reuters

Bournemouth is baas
De bezoekers neemt zowaar het heft in handen op Anfield. Liverpool geraakt maar niet in zijn spel en Bournemouth speelt nog altijd met een heerlijk brutaal enthousiasme. Dat levert voorlopig voornamelijk hoekschoppen op.


Doelpunt Elphick afgekeurd
Bournemouth blijft spelen alsof het niets te verliezen heeft en dat levert ook wat op. Elphick knikt een hoekschop tegen de touwen, maar zijn feestje gaat niet door. Het doelpunt wordt namelijk afgekeurd vanwege een trekfout.

afp

Afzwaaier Ibe
Bournemouth kruipt absoluut niet in zijn schulp en kiest voor de aanval op Anfield Road, toch is het Liverpool dat het eerst een soort van kans laat optekenen. Ibe neemt een afvallende bal op de slof, maar zijn schot gaat naast.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt


Mignolet en Benteke starten
Liverpool ontvangt vandaag Bournemouth op Anfield Road. Bij de 'Reds' starten Simon Mignolet en Christian Benteke in de basis. Collega-Rode Duivel Divock Origi moet tevreden zijn met een plaatsje op de bank.

Liverpool: Mignolet, Skrtel, Lovren, Clyne, Gomez, Milner, Henderson, Lallana, Ibe, Coutinho, Benteke

Bournemouth: Boruc, Francis, Elphick, Cook, Daniels, Ritchie, O'Kane, Surman, Gradel, King, Wilson


voorbeschouwing

Liverpool sluit vanavond speeldag twee af in de Premier League. Afgelopen weekend werden we al verwend met knappe goals en leuke matchen en daar wil Liverpool niet voor onder doen. Thuis tegen Bournemouth, een promovendus, moét er gewonnen worden.

Op de openingsspeeldag gingen de Reds met het kleinste verschil winnen op Stoke City (0-1) dankzij een heerlijke goal van Coutinho. Topaankoop Christian Benteke kon nog niet overtuigen en hoopt vanavond te ontploffen.

Of dat hem ook lukt, kunt u hier LIVE volgen bij HLN.be!