Herbeleef hoe Club zwakke eerste helft cash moest betalen in Leicester

BELGA
Leicester City
LEI
Leicester City LEI
2
1
Club Brugge CLU
CLU
Club Brugge
  • Vijfde speeldag Champions League
  • Aftrap om 20.45 uur
  • Veegt blauw-zwart eindelijk nul weg?
  • Vormer moet geschorst toekijken
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Ron-Robert Zieler


Butelle voorkomt 3-1!
Op een zeldzame counter verschijnt Gray oog in oog met Butelle, maar die voorkomt het nekschot voor Club! Aan de overzijde wil Vossen Izquierdo achterna, maar zijn schot zoeft naast de kooi van Zieler.


Bijna owngoal Huth!
Na weer zo'n prima aangesneden hoekschop van Van Rhijn kan niemand goed bij de bal, waarna die via Huth net naast de paal naast gaat. Leicester ontsnapt aan de gelijkmaker!

substitution

Claudemir Domingues de Souza vervangen door Wesley Moraes Ferreira Da Silva

Wesley Moraes komt in de plaats van Claudemir

Vossen net niet!
Na een prima hoekschop van Van Rhijn verlengt Vanaken tot bij de tweede paal, maar daar komt Vossen net tekort om doel te kunnen koppen. Jammer voor Club!

Getty Images
substitution

Marc Albrighton vervangen door Daniel Amartey

Daniel Amartey komt in de plaats van Marc Albrighton

Leicester achteruit
Leicester lijkt vooral die kleine bonus te willen verdedigen en de thuisploeg gaat lager staan om de rushes van Izquierdo en Limbombe te kunnen voorkomen. Daardoor probeert Simons het nu van ver maar hij ziet zijn poging afgeblokt, in de nabeurt gaat de voorzet van Van Rhijn over het doel van Zieler.


Weer Club!
Club is intussen echt niet kansloos meer hoor! Na een combinatie op rechts tussen Limbombe en Van Rhijn zet die laatste voor en na een hak van Claudemir jaagt Vanaken de bal in doel. Claudemir stond echter buitenspel, waardoor het feest opnieuw niet doorgaat. Wel wéér goed gezien van de Franse assistent van Bouquet.

substitution

Laurens De Bock vervangen door Ricardo van Rhijn

Ricardo van Rhijn komt in de plaats van Laurens De Bock

Schlupp op Butelle!
Na een helemaal verkeerde pass van Vanaken kan Schlupp samen met twee maats richting Butelle! De invaller kiest voor het schot, maar de Franse doelman waakt!

REUTERS
REUTERS
substitution

Demarai Gray vervangen door Shinji Okazaki

Demarai Gray komt in de plaats van Shinji Okazaki

substitution

Spelerswissel

Jeffrey Schlupp komt in de plaats van Riyad Mahrez


Limbombe wild!
Limbombe, pas ingevallen, lijkt aan een onmogelijke rush te beginnen maar na een kaats kan hij de diepte in. Daar vergeet hij het overzicht te bewaren en trapt hij wild naast! Claudemir was mee aan de overzijde en die vloekt er dus op los!

AFP
substitution

Anthony Limbombe vervangen door Tomás Pina Isla

Anthony Limbombe komt in de plaats van Tomás Pina

Ook goal Claudemir afgekeurd!
Ook Club ziet een doelpunt terecht afgekeurd. Vanaken loodst Claudemir erdoor maar die stond dus buitenspel toen hij Zieler te grazen nam.


Club ontsnapt!
Na een afgeslagen corner mag Fuchs het een tweede keer proberen en hij vindt Vardy, die er met een heerlijk hakje 3-1 van lijkt te maken. Lijkt, want de Engelse aanvalsleider van Leicester stond offside.

AP
goal

Doelpunt voor Club Brugge

GOAL!! 2-1 José Izquierdo!!
Daar is dan plots de goal van Izquierdo! De flankaanvaller recupereert zelf de bal en na samenspel met Vossen kan hij pas echt het ruime sop in. Hij buit zijn snelheid prima uit en jaagt de bal dan vanuit een wel erg scherpe hoek héérlijk voorbij Zieler: 2-1! Krijgen we nog een wedstrijd?

Photo News

Twee keer Leicester
Het tweede bedrijf is nog geen vier minuten aan de gang of Leicester heeft alweer tweemaal scherp tegengeprikt: eerst na een verre inworp, nadien met een scherpe voorzet van Fuchs. Het blijft (voorlopig?) bij 2-0, maar de blauwhemden zijn op zoek naar een derde goal.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten

REUTERS

Draaibal Izquierdo!
Nu toch een eerste keer echt wat Brugs gevaar. Izquierdo lijkt de bal voor zijn rechter en pakt uit met een draaibal richting verste paal, maar Zieler zweeft de bal spectaculair uit zijn doelvlak.


Jagende Vossen
Bij Leicester doen ze wat ze willen en Club krijgt nog amper een voet aan de grond. De enige die nog als een bezetene gaat jagen op elke bal (zelfs op terugspeelballen richting Zieler) is Jelle Vossen, maar veel krijgt hij voor die talloze inspanningen niet in de plaats.

BELGA

Offside Vardy
De kopjes lijken toch al wat te blijven hangen bij Club en zo doen ze bij Leicester momenteel wat ze willen. Mahrez opent schitterend tot bij maatje Vardy, maar die stond net buitenspel.

Photo News
penalty_scored

Riyad Mahrez scoort strafschop

Riyad Mahrez zet strafschop om: 2-0!!
Na slecht inspelen van Mechele legt Cools Albrighton tegen de grond in de eigen zestien. Buquet aarzelt dan ook niet en wijst naar de stip en zo'n strafschop is natuurlijk een koud kunstje voor Mahrez: 2-0! Wéér een goal die absoluut vermijdbaar was...

AP

Vossen net niet
Mechele pakt uit met een aardig balletje op Vossen, maar die heeft nog veel werk. Hij speelt de bal over het hoofd van zijn belager en wil dan trappen, maar door de gladde grasmat glijdt hij weg en springt de bal te ver van zijn voet. Weg kans(je)


Club weer wat beter in match
Club krijgt weer even wat meer grip op de wedstrijd, al rekent het voorlopig vooral op de lange inworpen van Claudemir om Zieler aan het werk te zetten. Dat lukt enkel wanneer de Duitser een kopballetje van Vanaken makkelijk kan pakken.


Nieuw heet standje
Het gevaar loert om elke hoek wanneer Leicester richting Brugs doel trekt. Na een heerlijke flankwissel komt de bal bij Simpson en die zet in één tijd voor. Gelukkig kan Mechele opruimen, want dit was weer een heet standje voor de kooi van Butelle.

Photo News
REUTERS
REUTERS
Photo News

Eerste prikje Club
Nu toch een keertje een prikje van Club Brugge ook. Vanaken vindt Izquierdo met een prima pass, waarna de Colombiaan naar binnen snijdt en Claudemir wil aanspelen. De bal komt echter achter de infiltrerende middenvelder en ook Cools kan er niks meer mee aanvangen, waardoor Zieler makkelijk opraapt.


Stomme foutjes bij Club
En ze blijven maar stomme foutjes maken achterin bij Club. Eerst geeft De Bock domweg een corner weg na een slechte terugspeelbal op Butelle, nadien levert Mechele te makkelijk in. Gelukkig toont Okazaki nu wél genade voor de West-Vlamingen, die na de niet onaardige start helemaal zijn weggezakt.


Prima save Butelle!
Leicester is nu helemaal wakker en gelukkig is Butelle dat ook! Mahrez draait De Bock helemaal zoek, waarna de Algerijn de korte hoek viseert. Gelukkig heeft ook Butelle dat gezien en voorkomt hij met een prima beenveeg de 2-0!

Photo News
AP
Photo News
goal

Doelpunt Shinji Okazaki

GOAL!! 1-0 Shinji Okazaki!!
En toch heeft Club het alweer vroeg vlaggen! Cools komt hoog mee op maar loopt iets te lang met de bal, waarna het pijlsnel gaat in de omschakeling! Vardy kaatst tot bij Fuchs, waarna die doorstoomt en de bal knap achter de hoog opgeschoven Brugse defensie legt. Okazaki doet de rest en laat Butelle fraai kansloos: 1-0! Dit zijn die foutjes waar MPH het vlak voor de aftrap nog over had...

Aardig begin Club
Club is zeker niet onaardig begonnen aan de wedstrijd in het King Power Stadium. Het balbezit is zowaar voor de withemden, al kijkt Zieler (de vervanger van Schmeichel in doel bij Leicester) voorlopig werkloos toe.

start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
De Franse ref Ruddy Buquet heeft de partij op gang gefloten, we zijn vertrokken!

REUTERS
REUTERS

MPH: "Geen fouten maken en zelf voor goals gaan"
Kort voor de aftrap gaf Michel Preud’homme nog even toelichting bij zijn basiself, waarin ook Denswil ontbreekt. “Denswil zou zelfs niet op de bank mogen zitten, maar ik heb geen andere keuze. Als er iets gebeurt met mijn centrale verdedigers zakt Timmy (Simons, red.) terug, dus ik wil Denswil niet inbrengen, tenzij het op het eind van de match écht nodig is. De cruciale taak van mijn spelers? Thuis hebben we de goals tegen Leicester weggegeven, dus nu maken we hopelijk die fouten niet meer en eens we de bal hebben moeten we voor goals gaan. Daarvoor reken ik onder meer op Izquierdo, die hopelijk een uur zijn werk zal doen.”

REUTERS
REUTERS
REUTERS

Club won nog nooit op Engelse bodem
Club Brugge speelt vanavond voor de dertiende keer op Engelse bodem. Bij twaalf eerdere confrontaties wist blauw-zwart nooit een zege te boeken, ook niet in de verloren finales in 1976 (UEFA Cup) en 1978 (Europacup 1) tegen Liverpool. Enkel op het veld van Birmingham en Nottingham Forest wist Club een punt uit de brand te slepen.

Getty Images

Denswil en Van Rhijn op de bank
Michel Preud'homme heeft in zijn basiself een plek voor Brandon Mechele en Laurens De Bock. Mechele vervangt de lichtgeblesseerde Denswil, terwijl De Bock terug is uit blessure en de plek van Ricardo van Rhijn inneemt. Cools verhuist van links naar rechts.

Opstelling Club Brugge:

Butelle, Cools, Mechele, Poulain, De Bock, Simons, Pina, Claudemir, Vanaken, Izquierdo en Vossen.

BANK: Bruzzese, Van Rhijn, Limbombe, Wesley, Gedoz, Denswil, Bolingoli.

Opstelling Leicester:

Zieler, Simpson, Huth, Morgan, Fuchs, Mahrez, Drinkwater, King, Albrighton, Okazaki, Vardy.

BANK:
Hernández, Musa, Hamer, Amartey, Schlupp, Gray, Ulloa.

Club naar 1/16de finales Europa League als...

het wint van Leicester en FC Kopenhagen EN FC Kopenhagen vanavond ook verliest van FC Porto

OF

het wint van Leicester en wint van FC Kopenhagen met meer dan 4-0 indien Kopenhagen vanavond gelijkspeelt

BELGA

Preud'homme "Refaelov mee voor de zon"
Eén speler van Club die de match met zekerheid vanuit de tribune zal volgen, is Lior Refaelov. De Israëliër is meegereisd om met de groep te trainen, maar komt niet in aanmerking voor een selectie: "Rafa is meegekomen voor de zon", gekscheerde Michel Preud'homme terwijl de regen tegen de ramen kletterde. Mogelijk maakt de vleugelspits vrijdag tegen KV Mechelen wél deel uit van de selectie, al zal hij wellicht nog iets langer geduld moeten oefenen. Preud'homme kan verder geen beroep doen op Vormer: "Hij is misschien de enige speler die ook dit seizoen altijd zijn niveau heeft gehaald", betreurt MPH zijn afwezigheid.

Photo News

Beloften winnen van Leicester
De beloften van Club Brugge hebben alvast het goede voorbeeld gegeven. Zij wonnen met 2-3 van Leicester en zijn met nog één match voor de boeg groepsleider in Groep G van de UEFA Youth League. Dennis Van Vaerenbergh scoorde twee keer, Joel Ito één keer.

Stadion uitverkocht, Brugse fans palmen centrum al in
Net als tegen Porto zal het King Power Stadium van Leicester City ook vanavond nagenoeg uitverkocht zijn. Onder de ruim 30.000 fans bevinden zich ook zo'n 1.800 meegereisde Clubfans. Zij palmden, zoals je in de video hieronder kan zien, inmiddels al het centrum val Leicester in.

Er wordt ook hoog bezoek verwacht: Roger Davies, die blauw-zwart in 1977 haast eigenhandig de Beker van België bezorgde met twee doelpunten tegen Anderlecht, komt kijken naar z'n ex-club.

BELGA

Ranieri: "Kan niet geloven dat Club 0 punten telt"
Hoewel Leicester City slechts één punt nodig heeft om de volgende ronde van de Champions League te bereiken, is coach Claudio Ranieri er niet helemaal gerust in: "Ik heb respect voor Club Brugge. Ze hebben een goeie ploeg en ik kan niet geloven dat ze nul punten hebben. Ze spelen goed, ze creëren kansen en hebben veel goeie spelers." Ook al is zijn spitsbroeder Islam Slimani geblesseerd, toch is sterspeler en Engels international Jamie Vardy vol vertrouwen: "In Brugge hebben we zonder angst gespeeld en waren we uiteindelijk fantastisch. Dat is wat we nu ook moeten doen om ons doel te bereiken. Als we honderd procent zijn, moet dat zeker en vast volstaan voor de overwinning."

Photo News
REUTERS

Goeienavond beste voetballiefhebbers en welkom op de liveblog voor Leicester City-Club Brugge! De aftrap is pas voor 20u45, maar ook tot dan zit u hier gebeiteld voor de laatste nieuwtjes in en rond het King Power Stadium!

Photo News

voorbeschouwing

Voor Club Brugge is de opdracht in Leicester duidelijk: eindelijk de nul wegvegen die nu al vier Champions League-avonden achter de naam van blauw-zwart prijkt. Gebeurt dat en pakt Club zelfs drie punten, dan rest de West-Vlamingen nog een sprankeltje hoop om te overwinteren in de Europa League, gesteld dat FC Kopenhagen op eigen veld moet buigen voor FC Porto. Te veel alsen en indiens wellicht om realistisch te zijn. Wat zeker is, is dat Ruud Vormer geschorst moet toekijken.

Of het voor Club eindelijk bingo wordt op het kampioenenbal, kan u bij HLN.be live volgen vanaf 20.45 uur!