HERBELEEF hoe 'Brechtje' Dejaegere hoofdrol vertolkte in 2-0 zege van AA Gent

BELGA

  • Scheidsrechter: Wim Smet
  • Stadion: Ghelamco Arena
  • AA Gent heeft thuis nog altijd een perfect rapport
  • Waasland-Beveren heeft vertrouwen na zege tegen Anderlecht
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2de helft afgefloten


Ndongala trapt wat hulpeloos naast
Nog een laatste opflakkering voor we het laatste fluitsignaal mogen verwachten, maar de ingevallen Dieumerci Ndongala houdt het hoofd niet koel en knalt wild een eindje naast. 2-0, daar zal het bij blijven. Wim Smet vindt het zo stilaan welletjes.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Rudy Camacho


Saief krult vrije trap net naast!
Topoverleg bij AA Gent die veel weg lijkt te hebben van een moeilijke begrotingsonderhandeling, maar het is Kenny Saief die groen licht krijgt om te trappen en de bal sierlijk naast de muur, maar ook naast het doel van László Köteles draait. Een verdienstelijke poging.


substitution

Spelerswissel

Dieumerci Ndongala komt in de plaats van Moses Simon


Mooiste aanval levert geen goal op!
Net voor hij naar de kant mag, zet Moses Simon zich nog eens knap door en via tussenstation Rob Schoofs komt de bal voor doel. Coulibaly en Saief duiken naar dezelfde bal, maar krijgen hem er niet in. Dit had eigenlijk wel de 3-0 moeten zijn.

BELGA

AA Gent kan controleren
De hoop van Waasland-Beveren op een puntje is helemaal weg, het is nu vooral proberen van niet tegen de lamp van de 3-0 te lopen. Er komt zo dadelijk nog een derde wissel aan bij de Buffalo's want ook Dieumerci Ndongala mag nog even zijn duit in het zakje doen.

goal

Doelpunt Kenneth Saief

Saief doet de boeken dicht!
En daar is dan toch de verlossende 2-0! Invaller Kenny Saief kan alleen op László Köteles af na doorkoppen van de nuttige Coulibaly en twijfelt niet. Het pleit lijkt volledig beslecht. Waasland-Beveren hangt volledig in de touwen.

substitution

Spelerswissel

Anderson Esiti komt in de plaats van Jérémy Perbet

BELGA
substitution

Spelerswissel

Olivier Myny komt in de plaats van Julian Michel


Vanhaezebrouck krijgt striemend fluitconcert
Wat zullen we nu beleven? Hein Vanhaezebrouck is zowaar de gebeten hond omdat hij met Jérémy Perbet een spits naar de kant gaat halen voor een middenvelder die het slot mee op de deur moet houden. Dat wordt zo dadelijk Anderson Esiti.


Schrijvers boos om niet gefloten handsbal
Wim Smet staat vrij dicht bij de fase, maar ziet niet hoe Mitrovic een voorzet van Siebe Schrijvers met de hand afweert. De dubieuze fase speelde zich wel af buiten de zestien. Het neemt niet weg dat ze bij Waasland-Beveren boos zijn.

Heeft Beveren nog reactie in huis?
De bezoekers hebben nog twintig minuten om die 1-0 uit te wissen en kamperen even op de helft van de thuisploeg. Een vrije trap gaat richting het hoofd van Rudy Camacho en de Fransman kopt niet zo gek ver naast. Tja, niet slecht geprobeerd, zullen we maar zeggen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Zinho Gano


Het publiek dommelt wat in
Geef de mensen iets om zich aan op te trekken want de Ghelamco Arena begint zich zo stilaan wat te ergeren aan het steriele en futloze spel van AA Gent. Thomas Foket probeert zich op rechts door te zetten, maar zijn lage voorzet gaat de mist in. Geen toppartij van de nieuwe Rode Duivel.

BELGA
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Niels de Schutter


Lekkere vrije trap van Neto!
Rob Schoofs lijkt zich klaar te maken voor een meesterlijke vrije trap naar analogie met die slotfase tegen STVV, maar hij laat de klus uiteindelijk aan Renato Neto. De Braziliaan doet het verre van slecht en krult het leer maar een half metertje over en naast. Eindelijk nog eens wat opwinding.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Kenny Saief komt in de plaats van Brecht Dejaegere


Vanhaezebrouck gaat Saief brengen
Het is niet veel soeps wat AA Gent hier presenteert aan z'n publiek en dus gaat de trainer ingrijpen. Kenny Saief moet voor extra schwung zorgen, het is uitkijken naar wie het veld gaat verlaten. Aan kanshebbers eigenlijk geen gebrek want aanvallend is er niemand die indruk maakt.


Gano kan bijna afdrukken met de kop!
De gevaarlijk oprukkende Laurent Jans dropt een bal in de zestien en Zinho Gano loopt uitstekend in. Het jeugdproduct van Club Brugge is net te laat om in te koppen en Yannick Thoelen komt zo lichtjes met de schrik vrij. Zowaar nog eens een geslaagde aanval van Beveren.

BELGA

Rommelige tweede helft tot nu toe
Niet dat de eerste 45 minuten zo hoogstaand waren, maar na rust is het voorlopig armoe troef. Veel corners en vrije trapen, uitgespeelde kansen zijn daarentegen zelfs met een vergrootglas niet te bespeuren. Waasland-Beveren is nog niet dood, AA Gent moet blijven zoeken naar die 2-0 als het zeker wil zijn.


Coulibaly verschalkt bijna eigen doelman!
Ook aan de overkant een hoekschop en die zijn een pak schaarser. Ietwat verrassend krijgt Kalifa Coullibaly de bal tegen zijn romp waarna Yannick Thoelen vol aan de bak moet om de bal uit de hoek te halen. Stel je voor dat het op deze knullige manier 1-1 was geworden...

BELGA

Dramatische corner van Schoofs
Zelfs iemand met een puntgave traptechniek heeft al eens een minder momentje. Rob Schoofs mag de zoveelste hoekschop richting de zestien lanceren, maar mistrapt zich compleet. László Köteles kan de bal rustig over zijn doel kijken en mag de bal weer in het spel brengen.

BELGA

Extra spits bij de bezoekers
Voor het geval u het even uit het oog was verloren, bij Waasland-Beveren al een wissel en het is de Deense doelpuntenmaker Ronnie Schwartz Nielsen die moet proberen van Zinho Gano te assisteren. In onze competitie kon de transfer van de bezoekers nog niet echt schitteren.


Nielsen krijgt voet niet tegen vrije trap
Rob Schoofs is de man van de stilstaande fases, die fakkel heeft hij overgenomen van Sven Kums. De blozende Limburger krult het leer naar het penaltypunt, maar Lasse Nielsen krijgt er zijn schoen niet tegen. De Deense verdediger kwam wel goed ingegleden.

substitution

Spelerswissel

Ronnie Schwartz komt in de plaats van Francois Marquet


start

2e helft op gang gefloten

2de helft op gang gefloten


stop

1e helft afgefloten

AA Gent dankt Dejaegere
We gaan rusten met een krappe 1-0 voorsprong voor AA Gent en die is zeker verdiend. Waasland-Beveren schoot pas wakker na de intikker van Brecht Dejaegere na een poging op de paal van Perbet. Siebe Schrijvers trof op zijn beurt de staak en was de gevaarlijkste man bij de bezoekers. Tijd voor een hete kop koffie.

Moses Simon trapt in het zijnet!
De 2-0 hangt na dat intermezzo met een gevaarlijk Waasland-Beveren nu toch in de lucht, maar de Nigeriaanse tovenaar Simon zwaait iets te veel met zijn toverstokje en trapt dan onbesuisd in het zijnet. Het publiek trakteert hem toch op een warm applaus.

BELGA

Coulibaly speelt het slecht uit!
Schitterend steekballetje van Perbet op zijn maatje Coulibaly, maar die beseft duidelijk niet dat hij alleen op doel afgaat. Hij kapt wat onhandig terug, verliest de bal en ook het vervolg levert geen doelrijpe kans op. Perbet probeert er nog iets van te maken met een lobje, maar Camacho steekt er zijn hoofd tussen.


Afzwaaier van Dejaegere
Rob Schoofs mikt een vrije trap opnieuw richting de tweede lijn en daar neemt Brecht Dejaegere de bal buitenkantje voet. Geen slecht idee van de kleine dribbelaar, maar zijn poging strandt een paar meter naast het doel van Köteles.

BELGA

Coulibaly kan niet goed afdrukken
Dat doelpunt heeft de immer zwierige Brecht Dejaegere vertrouwen gegeven want hij bereikt met een puike voorzet de knikker van Kalifa Coulibaly. De spitsbroeder van goaltjesdief Perbet krijgt zijn hoofd niet goed tegen de bal. Ook Moses Simon kan met de rebound niks meer aanvangen.


Bezoekers zijn ineens wakker
Moses Simon verkwanselt een prima mogelijkheid om te counteren en dat beklaagt hij zich bijna want de Luxemburgse international Laurent Jans heeft iets moois in gedachten. De blonde rechtsback neemt de bal ineens op de slof en die poging zwaait niet zo gek ver naast.

BELGA

Drie keer geen scheepsrecht!
Wat een dolle fase in de zestien van AA Gent. Eerst trapt Siebe Schrijvers vanuit een scherpe en schuine hoek over de kooi van Thoelen. Even later knalt de jonge huurling van Genk tegen de binnenkant van de paal en nog geen minuutje verder is het Camacho die Yannick Thoelen tot een parade dwingt.


Waasland-Beveren moet reageren
Het moeilijkste lijkt achter de rug voor AA Gent, de belangrijke 1-0 staat op het bord. Het antwoord is nu aan de bezoekers, die zich voorlopig vooral beperkten tot verdedigen. Ze zullen toch uit een ander vaatje moeten tappen als ze aan kansen willen komen.

goal

Doelpunt voor KAA Gent

Dejaegere breekt de ban!
En daar is dan toch de 1-0! Jérémy Perbet kopt eerst nog tegen de paal, maar in de herneming staat de kleine, maar fijne Brecht Dejaegere op de juiste plaats om makkelijk binnen te tikken. Dat zal de ex-speler van KV Kortrijk deugd doen na die ellendige knieblessure die hem zolang van onze velden hield.

BELGA

Geen onaardige kopbal Mitrovic
Moses Simon lijkt de enige die echt zin heeft om er wat van te maken en slingert een cross gevaarlijk richting toren Stefan Mitrovic. De Servische bonk kop achterwaarts een eindje over. Even daarvoor had Seck een corner van specialist Rob Schoofs uit de zestien gebuffeld.


Nielsen veel te slordig
Lasse Nieslen mag dan verdedigend al eens een steek laten vallen, offensief toont hij zich geregeld wel prima. Dit keer probeert hij Brecht Dejaegere op rechts te lanceren, maar de pass is iets te hard. De kleine en vinnige spelmaker kan het leer niet controleren. Weg potentieel gevaar voor AA Gent.


Köteles kan makkelijk plukken
De corners van AA Gent, daar kijken we altijd naar uit. Wordt het een ingestudeerd nummertje? Rob Schoofs trapt de bal strak en laag richting de rand van de zestien, maar daar kan niemand er echt wat mee aanvangen. Na wat gebikkel kan Köteles de bal poepsimpel klemmen.


Flauwe kopbal van Coulibaly
Moeten we dit noteren als een kans? Bij gebrek aan beter dan maar. Na een leuke actie van Moses Simon krijgen we een hoekschop en die gaat richting toren Kalifa Coulibaly. De bal valt op het hoofd van de Afrikaanse pivot, maar zijn kopslag is amper gevaarlijk.

BELGA

Gezocht: werk voor beide keepers
Yannick Thoelen heeft al één keer het leer mogen voelen op een hoekschop, maar zijn Hongaarse collega aan de overkant László Köteles kan zijn handschoenen voorlopig proper en ongeschonden houden. Hij heeft zich nog geen enkele keer moeten onderscheiden.


Ziekenhuisbal van Neto
Renato Neto probeert à la Sven Kums een diepe bal tot bij Kalifa Coulibaly te sturen, maar mist zijn trap compleet en dus hobbelt het leer wat knullig over de achterlijn. Er zit voorlopig weinig muziek in het orkest van de Buffalo's. Waasland-Beveren komt amper in de problemen.


Bart Wilmssen kan tevreden zijn
Terwijl Hein Vanhaezebrouck toekijkt hoe zijn ploeg blijft proberen om door de Beverse vesting te breken, kan trainer ad interim Bart Wilmssen alleen maar content zijn over hoe zijn jongens de match zijn gestart. Er zit duidelijk vertrouwen in de ploeg na die 2-1 tegen paars-wit.


Coulibaly loopt even te pikkelen
Na een schuchtere doelpoging moet de Malinese stormram van AA Gent even verzorging krijgen. Voor de gelegenheid heeft de ex-spits van Charleroi de topschutter van vorig seizoen Jérémy Perbet aan zijn zijde. Kan die de ban breken?

BELGA

Waaslanders goed in blok
Het is speuren naar een gaatje voor de thuisploeg van Hein Vanhaezebrouck, voorlopig zit alles piekfijn op slot bij Waasland-Beveren. Daar moet Siebe Schrijvers voor de creatieve ideetjes zorgen. Vorige week blonk hij nog uit in de stuntzege tegen Anderlecht.


Raakt Seck bal met de hand?
Renato Neto kan eens aanleggen niet zo gek ver buiten de zestien en ziet hoe de vorige week tegen Anderlecht nog bijzonder vroeg uitgesloten Ibrahima Seck de bal tegen de schouder of arm krijgt. Het is een randgeval, maar bij Gent claimen ze wel een strafschop. De ref wil er niet van weten.


Gent kan naast Club komen
Vocaal zal de Ghelamco Arena zeker en vast een tandje bijsteken want bij een driepunter komt AA Gent naast grote rivaal Club Brugge. Toch een beetje een erezaak. Moses Simon wordt de man om in de gaten te houden op de linkerflank. Benieuwd hoe ze hem gaan afstoppen bij Beveren.


Thoelen bokst meteen weg
De eerste hoekschop van de match is misschien ietwat verrassend voor de bezoekers van de Freethiel. Wim Smet moet wel nog eerst even Coulibaly en Seck de levieten lezen. De corner zelf levert niks op, Yannick Thoelen bokst weg en krijgt bovendien de overtreding mee.


start

1e helft op gang gefloten

1ste helft afgetrapt


Uitkijken naar prestatie Foket
Bij de in eigen huis nog altijd ongeslagen en foutloze Buffalo's is het reikhalzend uitkijken naar de prestatie van kersverse Rode Duivel Thomas Foket. Alvorens de offensieve rechtsback mag dromen van speelminuten tegen Nederland en Estland moet hij eerst nog Waasland-Beveren mee aan banden leggen.

Photo News

Opstellingen
Thoelen staat zoals gezegd opnieuw tussen de palen. Voorin kiest Vanhaezebrouck voor het duo Perbet-Coulibaly. Ook Schoofs speelt. Bij Waasland-Beveren staat Seck in de ploeg. De kapitein van Waasland-Beveren pakte op de vorige speeldag tegen Anderlecht nog in de eerste minuut rood.
AA Gent:
Thoelen, Mitrovic, Nielsen, Asare, Foket, Neto, Schoofs, Dejaegere, Simon, Perbet, Coulibaly
Waasland-Beveren:
Köteles, Jans, Demir, Camacho, De Schutter, Seck, Marquet, Michel, Cools, Schrijvers, Gano


voorbeschouwing

Een Oost-Vlaamse derby op zondagavond en dan nog een leuke affiche ook. AA Gent ontvangt in de immer sfeervolle Ghelamco Arena het sinds vorige week zondag op een wolk vertoevende Waasland-Beveren. Na het verrassende ontslag van Stijn Vreven pakten de geelhemden tegen alle verwachtingen in en met tien mensen de scalp van Anderlecht. 2-1 en een knalfuif op de Freethiel. Kunnen de Waaslanders ook stunten in Gent? Dat zal dan wel ometen zonder Vanzo, Buatu en Cerigioni.

Thoelen in plaats van Rinne
Dan heeft de thuisploeg minder selectiezorgen, wat niet wegneemt dat de Buffalo's toch met wat twijfels zitten. Hein Vanhaezebrouck zag zijn team in Mechelen (2-0) en thuis tegen een dodelijk doeltreffend Shakhtar Donetsk (3-5) verliezen en dus is het maar zeer de vraag of de landskampioen van 2015 opnieuw uit het dalletje kruipt. Onder de lat mogen we alvast opnieuw Yannick Thoelen verwachten want Jacob Rinne kon afgelopen week opnieuw niet overtuigen en dat is nog een understatement. AA Gent heeft wel één groot voordeel: het verspeelde in eigen huis nog geen enkel punt.

Blijft Gent thuis ongeslagen of zorgen de Beveraars voor een nieuwe stunt? Volg het LIVE mee bij HLN.be, aftrap om 20 uur!

Photo News

Video