Herbeleef hoe Anderlecht niet voorbij Oostende geraakte

BELGA
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
1
1
KV Oostende KVO
KVO
KV Oostende
  • Anderlecht - Oostende
  • Scheidsrechter: Serge Gumienny
  • Constant Vanden Stockstadion
  • Oostende al vijf matchen ongeslagen
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde


Vier minuten extra tijd
Valt er nog een appel uit de kast. Beide ploegen krijgen nog vier minuten om een doelpunt te maken.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Antonio Milic


substitution

Spelerswissel

Ibrahima Conte komt in de plaats van Yassine El Ghanassy

penalty_scored

Strafschop gescoord

Youri Tielemans zet strafschop om, 1-1
Ook aan de overkant gaat de bal op de stip. Milic met een lichte trekfout op Harbaoui en Gumienny twijfelt geen moment. Tielemans schiet het leer staalhard in de kruising.

BELGA

De tijd tikt genadeloos weg in het nadeel van de thuisploeg. Is Anderlecht op weg naar zijn tweede thuisnederlaag? Eerder verloor paars-wit al van Westerlo (1-2).

substitution

Hamdi Harbaoui vervangen door Emmanuel Sowah Adjei

Hamdi Harbaoui komt in de plaats van Emmanuel Sowah Adjei
De laatste wissel van Anderlecht is een feit. Harbaoui moet voor de ommekeer zorgen. Sowah verlaat het veld.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Fernando Canesin Matos


substitution

Spelerswissel

Gohi Bi Cyriac komt in de plaats van Nany Dimata
Een moegestreden Dimata mag gaan rusten. Cyriac (ook al ex-Anderlecht) maakt het slotkwartier vol.

BELGA
substitution

Spelerswissel

Uros Spajic komt in de plaats van Olivier Deschacht
Ietwat vreemde wissel van Weiler die er met Spajic een verdediger bijgooit. Deschacht moet geblesseerd naar de kant in zijn jubileummatch.


Schot Stanciu
De reactie van Anderlecht laat niet al te lang op zich wachten. Capel steekt het leer door naar Stanciu die vanuit een scherpe hoek uithaalt. Proto werkt weg met de voet.

penalty_scored

Strafschop gescoord

Franck Berrier zet strafschop om, 0-1
De verdiende voorsprong is eindelijk een fout. Kara verkoopt Dimata domweg een por in de zestien en Gumienny wijst naar de stip. Berrier blijft ijzig kalm en jaagt het leer tegen de netten.

Vrije trap Berrier
KV Oostende krijgt een vrije trap op een interessante plaats. Berrier zet zich achter de bal, maar Roef klemt makkelijk.

Photo News
substitution

Spelerswissel

Diego Capel komt in de plaats van Sofiane Hanni
Weiler ziet dat zijn troepen in het sukkelstraatje blijven en gooit met Capel vers bloed in de strijd. Voor Hanni zit de wedstrijd erop.


Het is nog altijd wachten op de eerste echte doelkans na de pauze. Ook Oostende geraakt nog moelijk in de buurt van Roef.


Al drie maanden altijd een thuisdoelpunt
De laatste keer dat Anderlecht in eigen huis niet tot scoren kwam dateert al van 3 augustus. Toen ging het in de voorrondes van de Champions League met 0-2 onderuit tegen het Russische Rostov.

Photo News

Armoe troef
Voorlopig weinig beterschap bij de thuisploeg. Kara verstuurt een dramatische lange bal waardoor Proto een doeltrap mag nemen. Wanneer slaat de motor van Anderlecht aan?


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
De bal rolt opnieuw. Krijgen we in de tweede helft wel doelpunten te zien?


stop

1e helft afgefloten

Rust
Beide ploegen komen niet tot scoren na 45 minuten voetbal. Vooral Anderlecht mag daar niet ontevreden mee zijn gezien het spelbeeld.

Photo News

Oostende is na de kans voor Canesin een beetje weggezakt, niet dat de bezoekers echt in de problemen komen. Daar voetbalt Anderlecht veel te zwak voor.


Schotje Stanciu
De man van 10 miljoen heeft ook vandaag nog niet al te veel klaargemaakt. Nu laat hij zich eens opmerken met een schotje. Proto heeft weinig problemen met zijn centrale knal.


Save Roef!
Canesin breekt door de Anderlechtse verdediging en mag alleen op Roef af. De doelman van paars-wit heeft nu wel een prima redding in huis en houdt Canesin van de 0-1.

Photo News

Kopbal Teodorczyk
Het blijft opletten voor Oostende met de Gouden Stier in de zestien. De Poolse spits van Anderlecht zet zijn knikker tegen een voorzet. De bal hobbelt naast.


Bijna 'Teo'
Anderlecht komt nu toch wat beter voor de dag, al blijven er veel slordigheden in het spel van paars-wit zitten. Teodorczyk kan net niet bij een gevaarlijke voorzet van Acheampong.


Proto op de doellijn!
Plots gaat het snel in het Constant Vanden Stockstadion. Aan de overkant lijkt Milic voor een owngoal te gaan zorgen na een harde voorzet van Stanciu, maar Proto redt het leer nog net op de doellijn.

BELGA

Paal redt Roef!
Een blunder van Davy Roef (op een schot van Dimata) blijft gelukkig voor Anderlecht zonder grote gevolgen. De paal brengt redding. In de herneming duwt El Ghanassy de bal rakelings naast.


Anderlecht zoekende
Het is wachten op het eerste kansje voor Anderlecht. De thuisploeg heeft het voorlopig niet onder de markt met een goed voetballend Oostende.


Canesin over
Oostende steekt een eerste keer zijn neus aan het venster. Canesin kan vrij uithalen aan de rand van de zestien, maar trapt hoog over. Dit heeft de ex-speler van Anderlecht wel eens beter gedaan.

Studieronde
Geen al te voortvarende start van beide ploegen. Zowel Anderlecht en Oostende maken van de openingsminuten gebruik om elkaar wat te besnuffelen.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt in het Constant Vanden Stockstadion nadat Silvio Proto en Olivier Deschacht gehuldigd werden en een geschenk kregen uit handen van voorzitter Roger Vanden Stock. Er was ook al een minuut applaus voor de overleden Martin Lippens & Jean Trappeniers.

Opstellingen

Coach René Weiler behoudt het vertrouwen in de 11 namen die donderdag gehakt maakten van Mainz. Dat betekent dat Deschacht dus opnieuw in de basis staat (en zo het record van Van Himst te pakken heeft) en ook Chipciu er weer bij is.

Ook Vanderhaeghe wijzigt logischerwijze niets aan zijn ploeg.

Anderlecht: Roef, Sowah, Kara, Deschacht, Acheampong, Tielemans, Dendoncker, Stanciu, Chipciu, Hanni, Teodorczyk

Oostende: Proto, Rozehnal, Milic, Capon, Marusic, Jonckheere, Vandendriessche, Berrier, El Ghanassy, Canesin, Dimata


voorbeschouwing

Na de clash tussen Club Brugge en Racing Genk (14u30) staat er om 18u opnieuw een kraker op het programma. De nummer twee in de stand neemt het op tegen de nummer drie in de Jupiler Pro League, oftewel Anderlecht - KV Oostende. Beide ploegen tellen voorlopig 24 punten, 6 minder dan leider Zulte Waregem.

Anderlecht draaide donderdag in de Europa League Mainz door de gehaktmolen, 6-1. Benieuwd of paars-wit op dat elan kan verdergaan, want in de competitie was het de voorbije weken een heel stuk minder. Oostende van zijn kant is al vijf matchen ongeslagen en pakte 11 op 15. De Kustboys lijken stilaan hun ritme gevonden te hebben.

Mis niets van Anderlecht - KV Oostende via HLN.be. Afspraak vanaf 18u!