Herbeleef hoe Anderlecht Dinamo in bedwang hield

belga
Anderlecht
AND
Anderlecht AND
0
0
Dinamo Moskou DMO
DMO
Dinamo Moskou
  • Astridpark (21u05)
  • Ref: Felix Zwayer (DUI)
  • Anderlecht mist waslijst aan spelers...
  • ... tegen ploeg van o.a. Kuranyi, Vainqueur en Valbuena
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Tweede gele kaart

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

Einde


Mitrovic mist
Mitrogoal krijgt nog een unieke kans om de zege in de wacht te slepen, maar de Serviër besluit te slap zodat Gabulov makkelijk kan oprapen. Hier zat meer in voor paars-wit.

belga
substitution

Spelerswissel

Nathan Kabasele komt in de plaats van Frank Acheampong


Najar kopt over
Anderlecht probeert nog een doelpunt mee te pikken, maar ook bij de thuisploeg lijkt de tank stilaan leeg. Najar zowaar kan koppen, maar het leer gaat enkele meters over. We naderen de absolute slotfase. Er komen vier minuten extra bij.


substitution

Spelerswissel

Aaron Leya Iseka komt in de plaats van Anthony Vanden Borre


Dendoncker op Gabulov
Anderlecht trekt resoluut naar voren. Een voorzet van Tielemans vindt aan de tweede paal Dendoncker, maar Gabulov verkleint goed de hoek en houdt met een beenveeg de nul op het bord.


substitution

Spelerswissel

Aleksey Ionov komt in de plaats van Mathieu Valbuena

belga
second_yellow

Tweede gele kaart

Tweede gele kaart Alexander Büttner
Dinamo Moskou moet het slotkwartier met een man minder afhaspelen. Büttner komt driest in op Vanden Borre en pakt zijn tweede gele kaart. Kan Anderlecht profiteren?

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Anthony Vanden Borre
Ref Zwayer zwaait met de kaarten momenteel. Ook Vanden Borre moet er nu aan geloven na een (lichte) duwfout.


substitution

Spelerswissel

Joeri Zjirkov komt in de plaats van Balázs Dzsudzsák

ap
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Aleksey Kozlov
Ook Kozlov gaat in het boekje van Zwayer. De Rus mag met geel niet mopperen, want hij trapte duidelijk na op N'Sakala.


substitution

Spelerswissel

Maxime Colin komt in de plaats van Steven Defour
Steven Defour wordt naar de kant gehaald. De middenvelder verlaat het veld met duidelijke pijn aan de adductoren. Hopelijk valt de schade mee voor Defour. Colin is zijn vervanger.


Schot Defour
De thuisploeg steekt zijn neus nog eens aan het venster. Een knal van Defour zoeft enkele meters naast de kooi van Gabulov. Aan de overzijde heeft Proto geen problemen met een schotje van Vainqueur.

photo_news

Anderlecht zwoegt
De wedstrijd is op een paar minuten tijd volledig gekanteld. Paars-wit slaagt er niet meer in om Gabulov te bedreigen. Het zijn de Russen die de strijd op het middenveld winnen en het laken naar zich toetrekken.


Kopbal Hubocan
Anderlecht heeft het even moeilijk. Hubocan kopt in de handen van Proto. Dinamo Moskou duwt het gaspedaal nog wat verder in.

belga

Kansen over en weer
Het tempo gaat weer gevoelig de hoogte in. Mitrovic kan net niet profiteren van balverlies en schiet naast. Aan de overkant neemt Dzsudzsák Proto onder vuur, maar die heeft een prima redding in huis op de knal van de Hongaar.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Alexander Büttner


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Artur Yusupov
Anderlecht blijft ook na de pauze de betere ploeg. Nu is het Yusupov die een fout nodig heeft om Defout af te stoppen. Het komt ook hem te staan op een gele kaart.

belga
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Igor Denisov
Denisov staat twee minuten op het veld en krijgt meteen een geel karton. De invaller haalt Acheampong onderuit.


substitution

Spelerswissel

Igor Denisov komt in de plaats van Kevin Kuranyi
Coach Stanislav Cherchesov is niet tevreden en haalt een onzichtbare Kuranyi naar de kant. Denisov moet voor versterking zorgen op het middenveld.

belga

Vainqueur sterk
Anderlecht lijkt door te gaan op het elan van voor de pauze. Vanden Borre steekt de bal tot bij Najar, maar die moet het onderspit delven voor Vainqueur.


start

2e helft op gang gefloten

Tweede helft
De bal rolt opnieuw in het Astridpark. Breit Anderlecht een vervolg aan de sterke eerste helft en lukt scoren nu wel? Dezelfde 22 tenoren verzorgen in ieder geval het spektakel.


stop

1e helft afgefloten

Rust

Rolando net niet
Bijna een kopie van daarnet. Defour levert opnieuw een gevaarlijke vrije trap af. Rolando klimt hoger dan zijn belager, maar zijn kopbal gaat rakelings naast. Hier komt Dinamo Moskou goed weg.


Kopbal Mitrovic
Defour snijdt een vrije trap prima aan, maar Mitrovic kan niet voldoende koppen. De kopbal sterft in de handen van Gabulov.


Kokorin over
De bezoekers komen nog eens piepen voor de pauze. Kokorin kopt een voorzet van Büttner hoog over. We naderen de rust.

belga

Plots toch eens Dinamo Moskou
Vanuit het niets komen de Russen opzetten. Deschacht mist zijn interceptie volledig waardoor Dzsudzsak oog in oog met Proto komt. Maar de doelman van Anderlecht heeft een prima parade in huis op diens knal.


Gabulov redt drie keer
Vainqueur verspeelt de bal op een gevaarlijke plaats. Acheampong heeft even moeite met het leer, maar weet toch af te drukken. Gabulov duwt het schot over de lat. Bij de daaropvolgende hoekschop moet de Rus zich weer onderscheiden. Hij zweeft een kopbal van Deschacht uit zijn kooi. En nog is het niet afgelopen. Mitrovic kopt seconden later in de handen van Gabulov.

photo_news

Tempo gezakt
De Russen hebben aan hun felle start geen vervolg kunnen breien. Integendeel zelfs, Vainqueur en co geraken er amper in om Proto in stelling te brengen. Maar ook bij Anderlecht ligt het tempo niet al te hoog.


Bedrijvige Tielemans
De nummer tien laat zich andermaal opmerken met een schot uit de tweede lijn. Gabulov klemt zonder al te veel moeite. Anderlecht gaat op zoek naar de openingstreffer.


'Mitrogoal' buitenspel
De eerste hoekschop voor Anderlecht, na een geblokkeerd schot van Tielemans, is ei zo na meteen de goede. Mitrovic verlengt een kopbal van Deschacht, maar loopt buitenspel. De thuisploeg komt steeds vaker dreigen.

belga

Vuurwerk
Het spel ligt even stil nadat supporters vuurwerk afsteken. De speaker maant aan tot kalmte. Ook op het veld wordt het intussen bitsiger. Defour ontsnapt aan een geel karton na een fout op Valbuena.


Tielemans mist
Prima aanval van de thuisploeg. Tielemans opent voor Najar die goed het overzicht behoudt en perfect de youngster bedient, maar die ziet zijn schot geblokt. Even later is Anderlecht daar weer. Samba hindert Tielemans net voldoende die zijn schot kraakt. Gabulov kan oprapen. Hier zat meer in voor paars-wit.

belga

Knal Tielemans
Na een lang uitgesponnen aanval komt het leer bij Tielemans. Die gaat zijn kans aan de rand van de zestien, maar zijn poging strandt in het zijnet. Paars-wit komt alsmaar dichter bij Gabulov.


Paars-wit groeit
Anderlecht kruipt stilaan wat recht en herstelt het evenwicht. Een mooie actie van Vanden Borre krijgt geen vervolg. En Defour neemt luttele tellen later doelman Gabulov onder vuur. Die pakt in twee tijden de knal van de Rode Duivel.

belga

Samba buitenspel
De Russen hebben er duidelijk zin in en laten Anderlecht in de beginfase niet voetballen. Opnieuw levert een stilstaande fase gevaar op, maar andermaal staat Proto pal op de kopbal van Samba. Er was overigens al gevlagd voor buitenspel. Aan de overkant schiet Mitrovic hoog naast en over.


Eerste keer Dinamo
De eerste hoekschop van de wedstrijd is er één voor de bezoekers, maar N'Sakala kan makkelijk opruimen. De tweede corner levert wel gevaar op, maar Proto kan de kopbal van Kokorin zonder problemen oprapen.


start

1e helft op gang gefloten

Aftrap
De bal rolt in het Constant Vanden Stockstadion. De bezoekers hebben de partij op gang getrapt. Wat kan Anderlecht tegen Dinamo Moskou?

photo_news

De spelers zijn intussen begonnen aan hun opwarming.

Opstelling Dinamo Moskou

Bekendste naam bij de bezoekers is ongetwijfeld die van William Vainqueur. De middenvelder met een verleden bij Standard is bij Dinamo Moskou één van de sterkhouders. Ook Dzsudzsak doet zeker bij de Nederlandse vrienden een belletje rinkelen. De schutter speelde drie jaar bij PSV (2008-2011). Maar uitkijken is het vooral naar Frans international Valbuena.

Gabulov, Kozlov, Samba, Hubocan, Büttner, Usupov, Valbuena, Vainqueur, Dzsudzsák, Kokorin, Kuranyi

Opstelling Anderlecht

Besnik Hasi kan vanavond beroep doen op Steven Defour die speelklaar is geraakt en zijn 50ste Europese wedstrijd afhaspelt. Ook Rolando, die zondag een omstreden debuut maakte, krijgt van de coach een plaats in de basis. En ook Vanden Borre wordt in de ploeg gedropt. Hetzelfde geldt voor jonkies Dendoncker en Tielemans. Voorin moet Mitrovic de netten doen trillen.

Proto, Vanden Borre, Rolando, Deschacht, N'Sakala, Defour, Dendoncker, Tielemans, Najar, Acheampong, Mitrovic


voorbeschouwing

Vanavond om 21u05 ontvangt Anderlecht Dinamo Moskou voor de 1/16de finales in de Europa League. Paars-wit zag zondag met Mbemba en Conte twee spelers uitvallen voor het belangrijke duel, terwijl Dennis Praet nog niet wedstrijdklaar is. Besnik Hasi kan verder ook geen beroep doen op Marko Marin. De Duitser speelde voor Nieuwjaar al in de Europa League voor Fiorentina en mag daarom dit seizoen niet meer Europees aantreden voor Anderlecht.

Twijfelachtige Defour: "Zullen top moeten zijn"
Ook Steven Defour, die normaal gezien zijn 50ste Europese wedstrijd afhaspelt, weet dat paars-wit een lastige taak wacht: "Ze hebben een hele goeie ploeg. 18 op 18 in de groepsfase van de Europa League, PSV twee keer geklopt... Een sterk middenveld, met Valbuena, Vainqueur en Denisov. En vooraan Kokorin en Kuranyi. We kunnen voorbij deze tegenstander, maar dan moeten we wel top zijn. Veel mensen kennen die Russische ploegen niet zo goed, ze gaan er verkeerdelijk vanuit dat ze daarom wel haalbaar zijn", klinkt het bij de aanjager op het Anderlecht-middenveld.

Specialist slotminuten
Dinamo Moskou won in de Europa League een groep met PSV, Estoril en Panathinaikos met 18 op 18, maar tot twee keer toe konden de Russen hun zege pas in de slotfase bewerkstelligen. In Dinamo-PSV maakte Zhirkov het enige doelpunt in de 93ste minuut, in PSV-Dinamo tekende Ionov in de 90ste minuut voor de enige treffer. Dinamo kwalificeerde zich ten andere slechts nipt voor de groepsfase: na een 2-2 gelijkspel thuis tegen Omonia Nicosia, maakte Samba op Cyprus pas in de 93ste minuut de 1-2. Ook in de derde kwalificatieronde had Dinamo geen overschot: thuis kwam het niet verder dan 1-1 tegen Hapoel Karyat Shmona, in Israël won het met 1-2.

Niet uitverkocht
De wedstrijd is niet helemaal uitverkocht. Gisteren had paars-wit nog 1800 tickets in de aanbieding. Vandaag kunnen er tot 18.30 uur nog tickets van 40, 50 en 55 euro verkocht worden. Vol loopt het Vanden Stockstadion hoedanook niet. Achter het doel links van de hoofdtribune is één vak gesloten voor het publiek. UEFA legde Anderlecht die straf op nadat de vijfde scheidsrechter tegen Galatasaray vanuit dat vak geraakt werd door een projectiel.

Hoe brengt Anderlecht het ervan af tegen de Russen? Volg alle actie hier LIVE vanaf 21u05!