Herbeleef hier de actie 'Stap voor stap voor Hannelore'. "De benen zijn binnen!"

De actie 'Stap voor Stap voor Hannelore' is een ongelofelijk succes geworden. Want ja hoor, na een hele dag zwoegen en zweten is de 90.000 euro voor de elektronische protheses van Hannelore Vens (27) binnen! Dankzij de hulp van jullie allemaal én een anonieme gulle gever, die op het einde van de dag zowaar het volledige bedrag stortte! 

Geld doneren kan nog altijd via Hellocrowd.be/stapvoorstap-nl
Nieuwe update beschikbaar

highlights


nabeschouwing

Hannelore zal blijven meestappen met de Q-dj's tot 22 uur, als steun aan de organisatie U/Turn, die avontuurlijke projecten organiseert voor mensen met een functiebeperking!

We sluiten hierbij ons liveblog af. Herlees hier de tocht die we vandaag de hele dag samen met Hannelore aflegden. 

De reactie van Hannelore en het meest recente nieuws vind je hier.


alle berichten

review

Hannelore zal blijven meestappen met de Q-dj's tot 22 uur, als steun aan de organisatie U/Turn, die avontuurlijke projecten organiseert voor mensen met een functiebeperking!

We sluiten hierbij ons liveblog af. Herlees hier de tocht die we vandaag de hele dag samen met Hannelore aflegden.

De reactie van Hannelore en het meest recente nieuws vind je hier.


Herbeleef het moment waarop Hannelore en haar vriend het goede nieuws te horen krijgen:IVI

In totaal is er dankzij de gift van de Gentse zakenvrouw nu bijna 150.000 euro ingezameld (146.312 euro). We gaan nog door tot 22u vanavond, alles boven de 90.000€ gaat naar U\Turn (U/Turn organiseert avontuurlijke projecten voor mensen met een functiebeperking, nvdr.)!

Hannelore is dolblij. "Ik ben zo blij dat mijn benen eraan komen, maar ik ben ook zo blij dat er nu veel geld is voor U/Turn en dat dit dus niet alleen voor mij is, maar voor zoveel anderen!"

IVI

En dan vloeien de tranen rijkelijk natuurlijk!! Wat een prachtig moment!

IVI

"We hebben daarstraks telefoon gekregen van een vrouw", vertelt Heidi. "Een Gentse vrouw, die anoniem wenst te blijven..." "Die vrouw heeft besloten om jou, Hannelore... 90.000 euro te geven!!!!"

Sam en Heidi hebben nieuws...


Hannelore heeft een theorie waarom Sam en Heidi weer in de buurt zijn gesignaleerd. "Ze hebben eten bij", grapt ze. Maar er is toch een bizarre spanning. Wat is er toch gaande?


Een raar moment.. Een VTM-journaliste kwam Hannelore zonet een microfoon geven, om dan weg te lopen. En ook Sam en Heidi zijn er weer bij. Hier is iets aan de hand...


Blijven gaan? Blijven gaan!

QMusic

Intussen wandelen Maarten en Dorothee in Wilrijk. Aan de conditie van Dorothee moet duidelijk nog een beetje gewerkt worden! Toen ze de verkeersinformatie wilde voorlezen na 35 minuten stappen, had ze heel even adem te kort. Maar geen nood, die tweede adem is daar! Voor Hannelore!De shift van Wim Oosterlinck zit er daarmee op. Wim had voor de gelegenheid een stevig paar wandelschoenen aangetrokken, maar “Ik voel het wel, amai”, zo klinkt het. Wim is vooral heel enthousiast. “Het was heel leuk om te doen”, reageert hij voor onze camera. “Al die mensen die gestort hebben, al die mensen langs de weg, al de kindjes die dan zeiden ‘dat is die mevrouw van die berg op tv!’, al de mensen die toeteren, … echt geweldig! Bedankt, het was super!”Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe nemen de presentatie over. “We zijn goedgezind en blijven stappen voor Hannelore”, aldus een enthousiaste Maarten.

IVI

Het is dus nu echt zover: de kaap van 45.000 is bereikt! “Bedankt allemaal! Het eerste beentje is binnen!”, reageert Hannelore blij. “Hopelijk volgt nog een tweede, want op één been lopen is nogal moeilijk.”En dan belt plots ondernemer Marc Coucke. “Ik vind het een fantastische actie”, aldus Coucke enthousiast aan de lijn, duidelijk geraakt. “Ik wil dit met heel veel plezier steunen. Ik vind het magnifiek, de moed die zij heeft…”

Marc Coucke doet er zomaar even 2.500 euro bovenop en daarmee zitten we over de helft!! Coucke wil niet zwaaien met geld en vindt het net mooi dat iedereen samen het gezochte bedrag bij elkaar verzamelt. Maar als ze niet aan de 90.000 euro zouden geraken? Dan mag Hannelore Marc altijd bellen...


Hoe hebben Hannelore en haar vriend elkaar leren kennen? Dat blijkt een bijzonder pakkend verhaal.

“Dat is eigenlijk via zijn mama”, vertelt Hannelore. Hannelore en de mama van haar vriend zaten samen in het revalidatiecentrum. Daar had ze hem dus al een paar keer gezien, maar eigenlijk had ze vooral een geweldig goede band met zijn mama. Helaas is zij nu twee jaar geleden overleden.

“Ik was bij hem toen ze ziek was, we zijn samen op en af naar het ziekenhuis gereden, we hebben samen haar begrafenis voorbereid… Door samen door al die miserie te gaan, is onze band heel sterk geworden en zijn we een koppel geworden. Zijn mama heeft het nooit geweten, maar ik denk wel dat ze heel blij zou zijn…”En ze blijven gaan!

Jan Aelberts

Zonet haalde Hannelore tussendoor een geestige stunt uit. Ze ging zowaar liggen op het rolstoelteken van een parking van Carrefour. “Heeft iemand al gezegd dat Hannelore zo zot als een achterdeur is!?”, grapt Wim. Het is duidelijk plezant daar in Aartselaar!

Jan Aelberts

Hannelore kreeg van haar collega’s, die zelf een mini-crowdfunding organiseerden, en haar bedrijf een gulle gift van in totaal zo maar even 5.000 euro. En of dat Hannelore recht in het hart raakt. “Dat was fantastisch”, vertelt ze. “Echt te gek.”

“Het is hartverwarmend en ongelofelijk”, voegt haar vriend toe. “We zitten al sinds maandag in een rollercoaster van emoties. De warmte die je van alle kanten krijgt… Het is overweldigend.”Op dit moment zitten we exact aan 40.000 euro!

Jan Aelberts

Momenteel wandelen ze in Aartselaar richting Kontich. Een vrouw heeft de stappers intussen ook voorzien van lekkere koffiekoeken om de innerlijke mens te versterken.De zon komt erdoor en nog meer mensen komen op de wandelaars toe om hen aan te moedigen. Sommigen komen spontaan uit hun huis om een foto te nemen of iets te zeggen. En voorbijrijdende automobilisten laten gretig hun claxon klinken!


Met de gift van het Fonds Jan Filliers komt de helft van het bedrag dat we willen inzamelen in zicht. Het team van HLN blijft meestappen tot we ons doel hebben bereikt en de 90.000 euro binnen is!

Wil jij ook je steentje bijdragen? Doneer dan zeker via deze website.


Terwijl de wandelaars Boom uitlopen stopt deze dame om Hannelore succes te wensen en haar een hart onder de riem te steken met een dikke knuffel. Een warm moment!

5.000 euro van Stichting Jan Filliers

Het Fonds Jan Filliers geeft beurzen aan slachtoffers van ongevallen en Hannelore voldoet aan alle criteria om ook een gift te krijgen. Daarom schenkt het een bedrag van maar liefst 5.000 euro.


De wandelaars passeren intussen aan provinciaal domein De Schorre in Boom. Jolien vertelt dat ze daar afgelopen zomer was tijdens Tomorrowland.

We hebben intussen de kaap van 37.000 euro gerond. De teller staat op 37.095.

Doneren kan nog altijd via deze link.


Van pijnlijke voeten kan duidelijk geen sprake zijn! Vincent is niet helemaal overtuigd.Wim Oosterlinck heeft intussen de presentatiemicrofoon overgenomen van Jolien.

IVI

De wandelaars zijn opnieuw vertrokken en Hannelore gaat met hen mee in de rolstoel.

IVI


35.000 euro

De wandelaars stappen zo meteen verder richting Antwerpen. Intussen staat er iets meer dan 35.000 euro op de teller, gedoneerd door meer dan 1.000 mensen.

Doneren kan nog steeds via deze link.

Hannelore is nog steeds heel zenuwachtig zegt ze. Ze heeft toestemming gekregen van haar baas om zich bij de wandelaars te scharen. Ze zal met haar rolstoel volgen tot de 90.000 euro bereikt is, of dat is toch het plan.

Het bedrijf, Face bvba, heeft nog een verrassing voor Hannelore in petto: haar collega's hebben zelf een mini-crowdfunding georganiseerd, waarmee ze 4.325 euro hebben opgehaald. Het bedrijf rondt dat bedrag af tot 5.000 euro, een bedrag dat Hannelore, die bij de boekhouding werkt, zelf mag overschrijven.

Jan Aelberts


Het werk van Hannelore

De wandelaars zijn intussen aangekomen op het werk van Hannelore. De jonge vrouw stond de Q-Dj's samen met haar vriend op te wachten met een hapje en een drankje.IVI

De shift van Vincent Vangeel zit erop, Jolien Roets, die nog heel snel eens naar de wc ging, neemt de micro van hem over.

IVI

De wandelaars zijn bijna in Boom, waar het werk van Hannelore zich bevindt. De teller staat intussen op bijna 30.000 euro. De servers van Hello Bank hebben het nog steeds moeilijk, dus soms moet je een paar keer proberen voor je bijdrage erdoor komt.

Doneren kan via deze link.


Of het plezant is onderweg? Kijk zelf maar:

En toen liep de hele bende even verkeerd. De groep stak het kanaal over en kwam in een doodlopende straat terecht. Maar geen erg, intussen zijn ze weer op het juiste pad.

Ook Maarten en Dorothee hebben zich trouwens intussen bij de wandelaars gevoegd. Hun shift begint maar vanmiddag, maar ze komen nu al mee sfeer maken...

Jan Aelberts

28.000 euro op de teller

Vincent geeft al wandelend een tussenstand:Sfeerbeelden

Jan Aelberts
Jan Aelberts

De 'Stap voor Stap'-actie wordt georganiseerd voor Hannelore Vens, die deze week in de eerste aflevering van 'Over Winnaars' verscheen. Zij verloor haar beide benen bij een ongeval, maar beklom samen met Koen Wauters toch een deel van de Machu Picchu-route.

Vincent Vangeel heeft intussen het grondgebied van Willebroek bereikt, en begint de vermoeidheid te voelen. De crowdfunding heeft intussen al 25.000 euro opgebracht. Blijven storten allemaal!

Doneren kan via deze link.De Q-dj's hebben intussen al zo'n 15 kilometer afgelegd en stappen momenteel door Tisselt (bij Willebroek). En al wandelend radio maken, dat gaat ongeveer zo:Server wordt opgedreven

Wegens de massale belangstelling heeft de server van Hello Bank, die de crowdfunding beheert, het moeilijk. Sommige mensen krijgen dus een foutmelding als ze een donatie proberen maken. Om dat te vermijden wordt de servercapaciteit opgevoerd, maar intussen raden we iedereen aan om gewoon eens opnieuw te proberen als je een error krijgt.

Doneren kan via deze link.

Vincent Vangeel stapt intussen langs Kapelle-op-den-Bos, op weg naar het werk van Hannelore in Boom. De teller staat momenteel op 21.888 euro.

Doneren kan via deze link.

Jan Aelberts

Frédéric Verschueren is sales manager bij Ottobock, het bedrijf dat Hannelore haar prothesen leende voor Machu Picchu. Hij legt uit waarom die net zo duur zijn.Met een lolly die ze kregen van een voorbijrijdende luisteraar nemen Sam en Heidi afscheid van de luisteraars. Ze stappen wel nog een eindje mee tot in Boom, waar Hannelore werkt.Jan Aelberts

20.000 euro

De kaap van 20.000 euro is intussen bereikt. Nog 70.000 te gaan!

Doneren kan via deze link.

De shift van Sam en Heidi zit erop. Na een laatste dansje geven ze hun micro door aan Vincent Vangeel. Ze stappen wel nog een eindje mee met de groep, ook al kampen ze intussen met pijnlijke voeten.Hannelore volgt de actie op de voet. "Ik durf zelfs niet naar het toilet te gaan omdat ik niets wil missen", vertelt ze aan de telefoon. Ze hoopt dat de actie meer dan 90.000 euro opbrengt, omdat vzw 'Project U/TURN' het volgens haar echt verdient. "Ze hebben mij ook echt geholpen." Als Sam en Heidi straks aankomen op haar werk in Boom, hoopt ze zelf even mee te wandelen.

Qmusic

18.000 euro

Sam en Heidi stappen intussen langs het kanaal in Zemst, op weg naar Boom. De teller van de crowdfunding staat momenteel op 18.271 euro; de donaties van Ottobock en Koen Wauters zijn daar niet bijgerekend.

Doneren kan via deze link.

Wanneer Q stapt langs Vlaamse wegen, kom je veel luisteraars tegen.Koen Wauters doneert 1.000 euro

Koen Wauters belt de radiodj's even op vanuit het buitenland, waar hij zich bevindt voor opnames van 'Over Winnaars'. Niet toevallig doet hij dat op het moment dat Sam en Heidi zaal El Dorado in Humbeek passeren, waar Clouseau altijd nieuwe albums uittest. "Toen het nieuws binnenliep van de actie voor Hannelore waren wij al vertrokken, dus we volgen het vanop afstand. Iedereen is zo ontroerd en superblij. Ik heb vannacht amper kunnen slapen. We zijn oprecht heel blij en dankbaar."

Hij vraagt ook dat de overschot van de actie - alles wat boven de 90.000 euro gedoneerd wordt - aan Project U/TURN gegeven wordt. Die vzw organiseert avontuurlijke tochten voor mensen met een beperking. "En doe er maar 1.000 euro bij", rondt hij af. Hij hoopt ook dat we mensen met een beperking in de toekomst anders gaan bekijken.

Jan Aelberts

Even toeteren als je Sam en Heidi tegenkomt in de buurt van Humbeek, want dat hebben ze graag!Intussen hebben vier mensen van Ottobock zich bij de groep gevoegd. Dat is het bedrijf dat de prothesen uitleende aan Hannelore voor haar reis naar Machu Picchu. "Die elektronische prothesen zorgen ervoor dat de patiënt veel minder gaat struikelen of vallen."

Het bedrijf gaat meestappen tot de 90.000 euro bereikt is, om Hannelore en alle mensen in haar situatie een hart onder de riem te steken. Ze geven ook 5.000 euro aan de actie, en hopen dat het doel snel bereikt wordt. "Als er geld over is, willen we onze 5.000 euro graag aan 'Project U/TURN' doneren, een bedrijf dat avontuurlijke trektochten organiseert voor mensen met een beperking."

Jan Aelberts

Tussenstand

De teller staat intussen op 14.500 euro. Nog even te gaan dus tot die 90.000 euro bereikt is.

Storten kan via deze link.

Sam en Heidi stappen intussen langs Humbeek. Ze zijn op weg naar Boom, waar Hannelore werkt. Ze werden intussen ook opgebeld door de Nederlandse radiozender Radio 1 om over de actie te praten. De wandelactie bereikt dus ook het buitenland.Grote storting

Op dit moment staat de teller op meer dan 13.000, en dat komt vooral door Max Boom. De Nederlander, die jarenlang in België heeft gewoond, stortte als eerste in één klap 10.000 euro. "Ik heb sinds een jaar diabetes, en als wij ons niet goed verzorgen, kunnen wij ook onze benen kwijtraken", vertelde hij op Qmusic. Het is voor hem een gevoelig onderwerp: "Ik heb het geluk dat ik me alle middelen kan veroorloven, en dus wil ik Hannelore helpen, omdat zij het op dat vlak wél moeilijk heeft."

Sam en Heidi hebben een boodschapSam en Heidi bevinden zich intussen in Grimbergen. Het begint buiten ook licht te worden; de dj's moeten niet langer in het donker radio maken.

Jan Aelberts

Sam en Heidi zien het helemaal zittenMet 90.000 euro kan Hannelore sportprotheses kopen. Hannelore is altijd sportief geweest, maar sinds ze haar beide benen verloor, kan ze niet meer sporten. Sportprotheses worden niet terugbetaald. "Met mijn huidige protheses struikel ik al over een kiezelsteentje.", zegt Hannelore. Sportprotheses zullen haar helpen om het leven eenvoudiger te maken.

Hannelore is ontzettend blij met de actie. "Ik ben een beetje overweldigd", zegt ze. "Ik had wel wat reactie verwacht na de uitzending, maar dit? Nee, dat had ik nooit durven dromen."

rv

Momenteel stappen Sam en Heide van De Ochtend door Vilvoorde richting Grimbergen. Ze maken letterlijk al wandelend radio, en dat blijkt niet zo simpel. Om elkaar in real time en zonder vertraging goed te kunnen horen, moeten Sam en Heidi tijdens hun presentatie een eindje uit elkaar lopen.

Jan Aelberts

Tussenstand

Op dit moment staat de teller op 10.151 euro.

Storten kan via Hellocrowd.be/stapvoorstap-nl

Koen Wauters kan tot zijn grote spijt niet meewandelen, hij zit in het buitenland voor de laatste opnames van 'Over Winnaars'. Hij bedankt iedereen die zijn steentje bijdraagt en moedigt iedereen aan om mee te wandelen.De route

Het startschot wordt gegeven aan de Medialaan in Vilvoorde, vervolgens stappen we tot aan Hannelores werk, in Boom, om zo verder te wandelen naar Antwerpen en Hasselt, en terug naar Vilvoorde. Of alle plaatsen worden aangedaan, hangt af van wanneer de 90.000 euro bereikt is. Iedereen is welkom om mee te stappen.

HLN

Het Qmusic-ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen is er om 6u aan begonnen aan de Qmusic-studio in Vilvoorde. Met stevige schoenen en goed gemutst zijn Sam en Heidi vertrokken richting de eerste stop in Boom: de werkplaats van Hannelore. Of alle plaatsen worden aangedaan, hangt uiteraard af van wanneer de 90.000 euro bereikt is. De teller staat, nu al, op 10.000 euro.

Jan Aelbertsvoorbeschouwing

Vanaf morgenochtend 6 uur gaat onze inzamelactie 'Stap voor Stap voor Hannelore' van start, wanneer de presentatoren van Qmusic al wandelend radio gaan maken. Koen Wauters, die zelf in het buitenland zit, heeft alvast opgeroepen om ook na de kaap van 90.000 euro te blijven stappen en geld in te zamelen. En wel voor dit goed doel.

Het startschot voor de wandeltocht wordt gegeven aan de Qmusic-studio's aan de Medialaan in Vilvoorde, vervolgens wordt er gestapt tot aan Hannelore's werk, om zo verder te wandelen. Iedereen is welkom om mee te doen. Alle praktische informatie vind je hier.