Herbeleef het gelijkspel tussen Club en Racing Genk

Photo News
Club Brugge
CLU
Club Brugge CLU
1
1
KRC Genk GNK
GNK
KRC Genk
  • Aftrap 14u30
  • Jan Breydelstadion
  • Scheidsrechter Nicolas Laforge
  • Genk kon al vier matchen op rij geen punt pakken in Jan Breydel
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Mbwana Aly Samatta


stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten

goal

Doelpunt voor Club Brugge

1-1 Vossen
Club klimt op gelijke hoogte en dat is verdiend. Vossen krijgt het leer voor de voeten in de zestien en zet met een halve volley de 1-1 op het scorebord.

Wesley dicht bij 2-1
Club wil graag de drie punten op Jan Breydel houden en dat lukt ook bijna. Bizot houdt Wesley van de winning goal.


substitution

Spelerswissel

Sandy Walsh komt in de plaats van Thomas Buffel


substitution

Spelerswissel

Bennard Kumordzi komt in de plaats van Bryan Heynen


Bijna owngoal Brabec
Genk staat bijna met de volledige ploeg in de eigen zestien. Club is naarstig op zoek naar de gelijkmaker en wordt bijna geholpen door Brabec. Die verlengt een voorzet bijna in eigen doel. Bizot let goed op en pakt.

Photo News

0-2 afgekeurd
Prima gevlagd van de grensrechter! Samatta duwt een bal van Buffel tegen de touwen, maar wordt terecht afgevlagd voor offside.


Vormer nipt naast
Club verdient stilaan de gelijkmaker. Vormer knalt centimeters naast het doel van Bizot.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Marco Bizot


substitution

Spelerswissel

Wesley Moraes komt in de plaats van Hans Vanaken

BELGA
yellow_card

Gele kaart voor Stefano Denswil

Gele kaart Stefano Denswil

substitution

Spelerswissel

Mbwana Aly Samatta komt in de plaats van Nikos Karelis


Ingreep Simons
Op de counter laat Racing Genk het na om de match in een beslissende plooi te leggen. Simons leest het spel goed en zit er uitstekend tussen. Aan de overkant kan Limbombe net niet bij een voorzet van Izquierdo.

Photo News

Snelle Izquierdo
Met zijn snelheid doet Izquierdo de defensie van Racing Genk pijn. Ondertussen staat Samatta klaar om in te vallen. Hij komt meer dan waarschijnlijk Karelis vervangen.


Druk van Club
Blauw-zwart moet nu komen en zet alles op alles om de eerste nederlaag sinds 20 december 2015 te vermijden. Toen ging Club met 1-4 onderuit tegen Anderlecht.

Photo News
substitution

Spelerswissel

José Izquierdo komt in de plaats van Claudemir
Daar is 'Joske'! Onder luid applaus komt Izquierdo in de ploeg. Kan hij voor het verschil zorgen?


Izquierdo maakt zich klaar
Wat kan Club nog? Izquierdo maakt zich klaar om in te vallen.


Bailey met rechts
De bezoekers zijn uitstekend uit de kleedkamer gekomen. Bailey houdt enkele verdedigers aan de praat en haalt uit met rechts. Butelle bokst in hoekschop.

Photo News
goal

Doelpunt voor KRC Genk

0-1 Thomas Buffel
Racing Genk heeft de voorsprong te pakken. Vormer kopt achterin niet goed weg en zo kan Buffel oppikken. De kapitein van de Limburgers houdt Van Rhijn af en duwt de 0-1 voorbij Butelle. De Franse doelman van Club ziet er hier niet al te goed uit.

Vormer net niet bereikt
Vossen probeert Vormer diep te sturen, maar de Nederlander kan er net niet bij. Bij Club warmen Pina, Wesley en Gedoz zich ondertussen op.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
Geen wissels bij de start van de tweede helft. Krijgen we nu wel goals te zien op Jan Breydel?

Photo News
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Einde van de eerste helft. De match begon veelbelovend met kansen voor Pozuelo en Vossen. Nadien lag het tempo te laag om echt van een topper te kunnen spreken. Club Brugge maakte wel de meeste aanspraak op een goal.


Geen penalty
In de extra tijd krijgt Club nog een vrije trap op een interessante plek. Van Rhijn haalt uit en raakt de elleboog van Karelis. De ref weigert de bal op de stip te leggen.


Eén minuut extra


1-0 hangt in de lucht
Mooie combinatie bij Club. Vossen bereikt Claudemir, die de 1-0 maar heeft binnen te knikken. Hij reageert te verrast en kopt op Bizot. De grensrechter vlagt ook terecht voor buitenspel.


Claudemir net niet
Scherpe voorzet van Van Rhijn. Claudemir duikt op voor de neus van Bizot, maar kan de bal niet in doel verlengen.

BELGA

Brabec te wild
De verdediger van Racing Genk gaat stevig door op Vossen en mag blij zijn dat de ref de kaarten op zak houdt.


Sterke Denswil
Achterin speelt Denswil opnieuw een uitstekende partij. De Nederlander zet Buffel met een hakje in de wind en krijgt een open doekje van het publiek.


Prima voorzet Pozuelo
De Spanjaard van Racing Genk schudt Simons van zich af en levert een goede voorzet af. Buffel komt net te kort.


Cools afgeblokt
Racing Genk speelt met vuur in de eigen zestien. Nu wordt Cools opzichtig aan de kant geduwd. Even daarvoor hing Brabec aan het shirt van Vossen. De ref grijpt nog niet in.


Vanaken mist 1-0
Club komt er op de counter razendsnel uit. Vanaken duikt op aan de tweede paal en knalt met links over.

Photo News

Slechte voorzet Ndidi
Bailey stuurt Ndidi knap diep, maar diens voorzet is helemaal niet op maat. Geluk bij een ongeluk voor Racing Genk, dat zo wel een hoekschop versiert.

yellow_card

Gele kaart voor Dion Cools

Gele kaart Dion Cools
Ook Club heeft zijn eerste gele kaart van de match te pakken. Cools gaat op de bon.

Tempo iets te laag
De topper stelt zeker niet teleur, maar het ontbreekt wel aan tempo. De Brugse fans op Jan Breydel blijven er rustig onder. De match moet nog openbreken.


Vormer op Buffel
Het meeste gevaar komt toch van blauw-zwarte kant. Het schot van Vormer wordt afgeblokt door Buffel.


Bijna 1-0
Verre ingooi van Claudemir. Poulain komt met een gelukje in balbezit en is dicht bij de 1-0. Jammer genoeg voor hem en blauw-zwart wordt zijn schot nog afgeblokt.

Photo News

Buffel van ver
Racing Genk doet het zeker niet onaardig op Jan Breydel. Buffel, altijd sterk tegen Club Brugge, trapt recht op Butelle.


Knal Vossen
Vossen zet zich door en wint het duel van Brabec. De spits ziet een gaatje en haalt meteen uit. Bizot moet goed plat.


Simons met links
Op de eerste hoekschop voor Club Brugge waagt Simons zijn kans. De kapitein neemt een afvallende bal in één tijd met links op de slof. Zijn schot belandt in de tribune.


Evenwichtig begin
Het spel gaat goed op en neer. Beide ploegen spelen nog iets te slordig om de tegenstander pijn te doen.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Wilfred Ndidi
Mooie dribbel van Denswil, die dan onderuit wordt getrapt door Ndidi. De middenvelder van Racing Genk mag blij zijn dat het slechts geel is.


Bijna Vossen
Ook Club is dicht bij de openingsgoal. Limbombe snelt voorbij zijn tegenstander en bereikt Vossen. De ex-spits van Racing Genk kopt goed naar de grond. Gelukkig voor de Limburgers staat Bizot pal.


Butelle voorkomt 0-1
De eerste kans van de wedstrijd is voor Racing Genk. Pozuelo probeert Butelle met een volley te verschalken. De Franse doelman van Club pakt uit met een prima reflex en houdt de nul op het bord.


Heerlijke pass Vanaken
Club begint goed aan de match. Vanaken wil Claudemir met een knappe doorsteekpass bereiken, maar de Braziliaan kan er net niet bij.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Club Brugge trapt de topper op gang en speelt eerst richting eigen spionkop. Kan Racing Genk nog eens winnen op verplaatsing na een 4 op 18?

Photo News

Maes: "Extra dag rust is geen excuus"
"In Bilbao hebben sommige spelers 16 tot 17 kilometer gelopen. Daarom heb ik voor frisse jongens gekozen vandaag", vertelt Peter Maes. "Club heeft een dag extra gekregen, maar daar ga ik niet over spreken. Dat is voor ons geen excuus. We krijgen lof na de match tegen Bilbao, maar incasseren wel vijf goals. We moeten de nul kunnen spelen in topmatchen."


Preud'homme: "Hopen dat onze spitsen scoren"
"Alle matchen zijn belangrijk, maar als je ziet dat je spelers in het rood gaan, moet je geen risico's nemen. Dat was het geval met Vanaken, Limbombe en Vossen. Daarom maakten we die keuze in Porto, wetende dat we nog weinig kans maakten om ons te kwalificeren", legt Preud'homme uit. "Pina speelt niet en zit misschien zelfs niet op de bank. Hij is niet volledig fit. Je mag Claudemir ook niet onderschatten, hij is belangrijk voor de ploeg. Met Izquierdo zal het stap per stap gaan. Na de interlandbreak zal hij helemaal fit zijn. We hopen dat onze spitsen scoren vandaag, maar eigenlijk is het niet belangrijk wie de doelpunten maakt."


Jubileum
Club Brugge bestaat op 13 november 125 jaar en viert dat vandaag met een unieke opdruk op het shirt. Daarop prijkt onder meer hoe vaak blauw-zwart kampioen is geworden.

Opstellingen
Geen verrassingen in de basiself van Club Brugge, waar Timmy Simons na zijn schorsing in Porto opnieuw op het middenveld staat. Ook Hans Vanaken, Jelle Vossen en Anthony Limbombe keren terug in de ploeg. Bij Racing Genk moet het gevaar van Leon Bailey komen. Tino-Sven Susic zit op de bank, terwijl Dries Wouters op de linksachterpositie staat.
Club Brugge:
Butelle, Van Rhijn, Poulain, Denswil, Cools, Simons, Claudemir, Vanaken, Vormer, Vossen, Limbombe
Bank:
Bruzzese, Mechele, Bolingoli, Pina, Gedoz, Wesley, Izquierdo, Vlietinck

Racing Genk:
Bizot, Castagne, Colley, Brabec, Wouters, Ndidi, Heynen, Pozuelo, Buffel, Karelis, Bailey
Bank:
Jackers, Nastic, Walsh, Dewaest, Kumordzi, Susic, Trossard, Mbwana

Photo News

voorbeschouwing

Dé topper van speeldag 14 staat met Club Brugge - Racing Genk voor deze middag geprogrammeerd. In het Jan Breydelstadion wil blauw-zwart zijn ongeslagen thuisreputatie in stand houden. Beide ploegen komen ook van een moeilijke Europese verplaatsing. Club verloor nipt in Porto, terwijl de Limburgers met 5-3 onderuit gingen in een spektakelmatch bij Athletic Bilbao.

Als we de statistieken even bekijken, wordt het vooral voor Racing Genk een moeilijke wedstrijd. De ploeg van Peter Maes kon al vier matchen op rij geen enkel punt rapen bij Club Brugge. Komt daar vanmiddag verandering in?

Mis geen minuut van deze topper en volg alles LIVE op HLN.be vanaf 14u30!