Herbeleef de verdiende zege van Essevee tegen Anderlecht

BELGA
Zulte Waregem
ZWA
Zulte Waregem ZWA
3
2
Anderlecht AND
AND
Anderlecht
  • Aftrap 14u30
  • Regenboogstadion
  • Scheidsrechter Bart Vertenten
  • Zulte Waregem kon nog geen topper winnen dit seizoen
Nieuwe update beschikbaar

highlights


fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Vertenten maakt een einde aan de topper. Zulte Waregem wint verdiend met 3-2 van Anderlecht en vergroot zijn voorsprong op paars-wit tot acht punten.


Elleboog Spajic
Anderlecht krijgt een hoekschop cadeau in de extra tijd, maar de ref heeft een duidelijke elleboog van Spajic op Lepoint niet gezien. De zoveelste fout van de verdediger.


substitution

Spelerswissel

Obbi Oulare komt in de plaats van Lukas Lerager


Drie minuten extra


Sterke Meïté
De Fransman is misschien wel de beste man vandaag. De bal kleeft aan zijn voeten. Tielemans heeft het bijzonder moeilijk tegen Meïté. Ondertussen maakt Oulare zich bij Zulte Waregem klaar om in te vallen.


Spannend slot
De voorsprong van Zulte Waregem blijft krap. Anderlecht komt nu iets meer opzetten. Kan paars-wit nog een punt uit de brand slepen?

yellow_card

Gele kaart voor Youri Tielemans

Gele kaart Youri Tielemans
Tielemans wordt simpel in de wind gezet door Meïté en tikt de middenvelder van Essevee onderuit. Terecht geel karton.

substitution

Spelerswissel

Sander Coopman komt in de plaats van Alessandro Cordaro
Ook Francky Dury vindt het tijd voor een verse kracht. Cordaro mag naar de kant voor Coopman.


Spajic kopt naast
Vanuit het niets is Anderlecht dicht bij de gelijkmaker. Spajic klimt op een vrije trap van Tielemans hoger dan zijn bewaker en kopt maar nipt naast het doel van Steppe.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Brian Hamalainen

substitution

Frank Opoku Acheampong vervangen door Sofiane Hanni

Frank Acheampong komt in de plaats van Sofiane Hanni
Derde en laatste wissel bij Anderlecht. Hanni, nochtans één van de betere bij paars-wit, wordt naar de kant gehaald. Acheampong moet Zulte Waregem met zijn snelheid pijn zien te doen.

Leye mist
Zulte Waregem blijft morsen met de kansen. Leye gaat alleen op Roef af, maar wacht te lang. Dendoncker is net op tijd terug.


Lepoint voorlangs
En of de vrije trappen van Kaya een wapen zijn. Lepoint komt uitstekend ingelopen en verlengt voorlangs. Zulte Waregem wil graag zo snel mogelijk de 4-2 scoren voor wat meer ademruimte.


Reactie van Anderlecht?
Weiler zit met de handen in het haar. Zijn ploeg krijgt geen poot aan de grond in de Gaverbeek.


Meïté mist 4-2
Zulte Waregem speelt de recordkampioen van het kastje naar de muur. Nu laat Meïté een unieke kans onbenut. Het Regenboostadion kirt van de pret.


Lob Leye net naast
Anderlecht is nergens meer en mag blij zijn dat het nog altijd maar één goal in het krijt staat. Leye ziet Roef ver uit zijn doel staan en probeert de doelman van paars-wit te verschalken met een lob. Zijn poging gaat maar nipt naast.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Kara Mbodji


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Stéphane Badji
Badji gaat stevig door op Kaya en gaat terecht op de bon. Daar is Kara het niet mee eens en die gaat verhaal halen bij de ref. Als straf krijgt hij ook geel van Vertenten.


Essevee is los
Zulte Waregem stapelt de kansen nu op. Kaya krijgt een zee van ruimte van Dendoncker, maar is net niet snel genoeg om uit te halen. Dendoncker is op tijd terug en haalt de angel uit de aanval.

BELGA
goal

Doelpunt voor Zulte Waregem

3-2 Mbaye Leye
Wat een ommekeer! Op amper drie minuten tijd trekt Zulte Waregem de scheve situatie recht. Leye kopt een uitstekende voorzet van Hamalainen onhoudbaar binnen. Het Regenboogstadion ontploft!

substitution

Nicolae Claudiu Stanciu vervangen door Stéphane Badji

Stéphane Badji komt in de plaats van Nicolae Stanciu
Weiler laat Stanciu in de kleedkamer. Badji moet voor meer defensieve zekerheid zorgen.

Essevee ontsnapt
Bijna stond het al 2-3 aan de Gaverbeek. Teodorczyk legt af, maar gelukkig voor de leider let Meïté goed op en voorkomt hij erger.

penalty_scored

Strafschop gescoord

Timothy Derijck vanop de stip: 2-2
Derijck gaat achter de bal staan en stuurt Roef de verkeerde kant uit.

Penalty voor Essevee
Meteen na rust krijgt Zulte Waregem een strafschop. Leye snoept Nuytinck de bal af en gaat dan gretig liggen. Vertenten wijst resoluut naar de stip.

Photo News
start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten

Photo News
stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
Vertenten maakt een einde aan een zeer genietbare eerste helft. Zulte Waregem klom daarin al snel met een gelukje op voorsprong, maar lang kon de leider niet genieten van die voorsprong. Teodorczyk scoorde twee keer voor een afwachtend Anderlecht. Een sterk spelend Essevee botste op Roef en morste zelf met de kansen.


Teodorczyk naast
Op slag van rust krijgt Anderlecht nog eens een kansje. Teodorczyk knalt een meter of twee naast.


substitution

Spelerswissel

Massimo Bruno komt in de plaats van Alexandru Chipciu
Slecht nieuws voor Anderlecht. Chipciu kan niet meer verder en moet vervangen worden door Bruno.


Twee minuten extra


Wéér Roef
Een kanonskogel van De fauw. Roef moet zich weer strekken en duwt het leer in hoekschop. Dat het nog steeds 1-2 staat aan de Gaverbeek is een half mirakel.


Roef voorkomt 2-2
Essevee laat de gelijkmaker liggen. Spajic miskijkt zich en zo kan Kaya koppen. Roef pakt uit met een fantastische reflex en houdt de 2-2, met dank aan de paal, uit zijn doel.


Bijna Leye
Zulte Waregem speelt goed en verdient de achterstand eigenlijk niet. Met zijn buitenkant kan Kaya Leye net niet bereiken.


Vrije trap Kaya
Op stilstaande fases blijft Zulte Waregem Anderlecht pijn doen. Kaya gooit het leer prima voor doel, maar niemand kan profiteren. Roef raapt op.


Hanni flirt met geel
Na een duidelijke duwfout van Nuytinck krijgt Zulte Waregem een vrije trap. Hanni geeft de bal nog een geniepig tikje. Normaal gezien levert dat geel op, maar de ref houdt het nu op een waarschuwing.

goal

Doelpunt voor Anderlecht

1-2 Lukasz Teodorczyk
Tegen de gang van het spel in klimt Anderlecht op voorsprong. Kaya laat een bal schieten, maar dat is buiten de snelle Obradovic gerekend. De Serviër houdt het leer nog net binnen en levert weer een prima voorzet af. Chipciu legt terug tot bij Teodorczyk, die van dichtbij zijn tweede van de namiddag tegen de touwen duwt.

Photo News

Geen 2-1
Weer een dot van een kans voor Zulte Waregem. Op een hoekschop laten Cordaro, Lerager én de glijdende Leye de voorsprong liggen.


Nuytinck voorkomt 2-1
Prima mogelijkheid voor Zulte Waregem. Leye zet uitstekend voor naar de tweede paal, waar Nuytinck in extremis het leer voor de neus van Lepoint naast kopt. Vreemd genoeg geeft de ref geen hoekschop voor de leider. Roef mag de bal opnieuw in het spel brengen.


Balbezit Zulte Waregem
De fusieclub heeft veruit het meeste balbezit. Anderlecht loert op de tegenaanval en kwam er al enkele keren gevaarlijk uit.

Photo News

Ingestudeerd nummertje
Zulte Waregem doet het met een variant en bijna werpt dat zijn vruchten af. Kara kan nog net in hoekschop verwerken.

BELGA

Combinerend Essevee
De bal gaat goed van voet tot voet bij de leider. Kaya kapt Stanciu simpel uit en versiert zo een vrije trap op een interessante plek.


Teodorczyk op de lat
Een heerlijke counter van Anderlecht wordt net niet afgewerkt. Obradovic bereikt Teodorczyk in de zestien, die het leer op de dwarsligger kopt. Aan spektakel geen gebrek in deze topper.

goal

Doelpunt voor Anderlecht

1-1 Lukasz Teodorczyk
Lang heeft Zulte Waregem niet kunnen genieten van de voorsprong. Stanciu trapt op een voorzet van Chipciu een gat in de lucht en zo komt het leer met een gelukje voor de voeten van Teodorczyk. De Pool twijfelt niet en duwt van dichtbij de gelijkmaker binnen.

Boost voor Essevee
De leider was voor het doelpunt nog niet in de buurt van de kooi van Roef geweest, maar heeft nu duidelijk een vertrouwensinjectie gekregen. Anderlecht heeft het niet onder de markt.

goal

Doelpunt Onur Kaya

1-0 Alessandro Cordaro
En of de wind een rol speelt vandaag. Cordaro zet voor en ziet zijn voorzet zomaar in doel waaien. Roef ziet er hier wel niet al te goed uit, maar het zal Essevee worst wezen.

BELGA

Stanciu ver over
De vrije trap van Stanciu is naar het beeld van zijn seizoen bij Anderlecht: zwak. Steppe ziet het leer hoog over vliegen.

Photo News

Interessante vrije trap
Hanni gaat neer op de rand van de zestien en zo krijgt Anderlecht een vrije trap op een leuke plek. Stanciu eist de bal op. Kan hij de netten laten trillen? De afstand is alvast ideaal.


Leye heeft pijn
De kapitein van Zulte Waregem komt slecht neer na een kopduel met Spajic. Zonder al te veel erg gelukkig.


Eerste keer Anderlecht
Na amper dertig seconden staat het bijna 0-1. Stanciu krijgt een zee van ruimte op rechts, maar de Roemeen glijdt uit. Anderlecht houdt er wel een hoekschop aan over. Meteen een serieuze waarschuwing voor Zulte Waregem.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
Leye trapt de topper aan de Gaverbeek op gang. Kan Zulte Waregem voor het eerst dit seizoen eens een topper winnen?


Weiler: "Ik wil het niet meer over mijn interview hebben"
"De wind zal een rol spelen, maar in het verleden hebben we al in zo'n omstandigheden gespeeld. Het is voor beide ploegen hetzelfde. Of ik een reactie verwacht van mijn spelers na mijn interview (Weiler was in een interview met Het Laatste Nieuws niet mals voor zijn spelers, nvdr.)? Ik wil het daar niet meer over hebben. Ik wil punten pakken, samen met mijn spelers. Obradovic heeft nog tijd nodig, maar hij heeft minuten gemaakt bij Servië en twee weken voluit kunnen trainen. Daarom speelt hij."


Dury: "Als we goed zijn, gaan we er alles aan doen om te winnen"
"Als we vandaag goed zijn, gaan we er alles aan doen om te winnen van Anderlecht", vertelde Francky Dury vooraf. "Alleen ken ik het matchverloop niet. Ik verwijs naar de match thuis tegen Club Brugge, toen zat een zege er niet in voor ons. Dan moet je voor een gelijkspel gaan. Iedereen wil winnen, maar je bent afhankelijk van de wedstrijdomstandigheden. Of de wind een rol zal spelen? Het belangrijkste in voetbal is de bal. Anderlecht beschikt over enkele spelers met een goed afstandschot. Onze keepers weten dat, de wind zal daarin geen rol spelen."


Opstellingen
Francky Dury kiest voor zijn type-elftal bij Zulte Waregem. Onur Kaya moet Mbaye Leye aan goals zien te helpen tegen Anderlecht. Bij paars-wit mag Ivan Obradovic voor het eerst dit seizoen opdraven in de competitie. Nicolae Stanciu blijft het vertrouwen behouden van René Weiler, ondanks zijn mindere vorm.
Zulte Waregem:
Steppe, De fauw, Derijck, Baudry, Hamalainen, Lerager, Lepoint, Meïté, Cordaro, Leye, Kaya
Anderlecht:
Roef, Spajic, Kara, Nuytinck, Obradovic, Dendoncker, Tielemans, Chipciu, Stanciu, Hanni, Teodorczyk

Photo News
BELGA

voorbeschouwing

Geen Olivier Deschacht bij Anderlecht. De linkspoot is geblesseerd en reist niet mee af naar Waregem. Na het gokschandaal rond zijn persoon van gisteren misschien maar goed ook. Coach René Weiler kan zo'n randzaken missen als kiespijn. Paars-wit moet eindelijk eens aanknopen met goed voetbal én een driepunter. Op bezoek bij Zulte Waregem, de leider in de vaderlandse competitie, is dat makkelijker gezegd dan gedaan.

Essevee kon dit seizoen nog niet winnen van een ploeg in de top zes, al hield het Club Brugge enkele weken geleden nog op een 0-0 in het Regenboogstadion. Vanavond wil de fusieclub daar graag verandering in brengen en Anderlecht zijn vierde competitienederlaag van het seizoen aansmeren.

Wie wint de topper aan de Gaverbeek? Volg het allemaal LIVE op HLN.be vanaf 14u30!