Herbeleef de matige uitgangspositie van Standard

belga
Standard
STA
Standard STA
2
1
Zeljeznicar Sarajevo ZEL
ZEL
Zeljeznicar Sarajevo
  • Heenmatch derde voorronde Europa League
  • Standard wil thuis goede uitgangspositie verwerven
  • Bosnische Zeljeznicar brengt 1.400 (!) fans mee
  • Muslin kan rekenen op Scholz én Teixeira
Nieuwe update beschikbaar

highlights

Amir Hadziahmetovic vervangen door Enis Sadikovic
Damir Sadikovic vervangen door Secouba Diatta
Anthony Knockaert vervangen door Mohamed Lamine Yattara
Gele kaart voor Amir Hadziahmetovic
Doelpunt voor Zeljeznicar Sarajevo
Doelpunt voor Standard
Eigen doelpunt voor Standard

fase per fase

review
stop

2e helft afgefloten

2e helft afgefloten
Het zit erop. Standard wint wel, maar doet geen geweldige zaak met het oog op de terugwedstrijd. Door het tegendoelpunt van Djelmic dat uit de lucht kwam vallen hebben de Rouches de schaapjes nog niet op het droge.

substitution

Amir Hadziahmetovic vervangen door Enis Sadikovic

Enis Sadikovic komt in de plaats van Amir Hadziahmetovic

Standard trekt nog naar voren
De Rouches proberen nog alles uit de vier minuten extra tijd te halen om een derde treffer uit de brand te slepen. Het blijft echter bij 2-1.

substitution

Damir Sadikovic vervangen door Secouba Diatta

Secouba Diatta komt in de plaats van Damir Sadikovic

substitution

Anthony Knockaert vervangen door Mohamed Lamine Yattara

Mohamed Yattara komt in de plaats van Anthony Knockaert

Thuram moet nog redding brengen
Vijf minuten voor affluiten willen de Bosniërs alsnog een gelijkspel uit de brand slepen. Tot twee keer toe moet Thuram een schot uit zijn doelvlak ranselen.


Standard wil nog wel
De Rouches weten dat het bij een 2-1-stand nog lastig wordt in Bosnië. Ze zorgen dan ook voor enkele hete standjes voor de kooi van Antolovic, maar uitgespeelde kansen zijn er niet meer bij.


substitution

Spelerswissel

Dzenis Beganovic komt in de plaats van Zoran Kokot


Fans moeten voor opkikker zorgen
De supporters uit het bezoekende vak, dat goed is volgelopen met 1.400 fans, laten zich horen en dan kunnen de Rouches niet achterblijven. Ze schrapen de kelen in de hoop dat de spelers wakker worden.

belga
belga
yellow_card

Gele kaart voor Amir Hadziahmetovic

Gele kaart Amir Hadziahmetovic

substitution

Spelerswissel

Faysel Kasmi komt in de plaats van Beni Badibanga
Muslin voelt dat hij moet ingrijpen en haalt Badibanga naar de kant. Kasmi is zijn vervanger.


Djelmic trapt tegen de paal!
De doelpuntenmaker laat zich enkele minuten na zijn treffer nog een keer zien. Bij Standard staan ze achterin nog maar eens te slapen, zodat Djelmic op haast identiek dezelfde manier kan aanleggen. Dit keer trapt hij gelukkig voor de Rouches tegen de paal. Standard moet stilaan ontwaken.

goal

Doelpunt voor Zeljeznicar Sarajevo

Doelpunt Ognjen Djelmic: 2-1!
Een scenario dat Standard ongetwijfeld moest vermijden. Het tegendoelpunt komt echt wel uit de lucht gevallen na een slaapverwekkend kwartier in de tweede helft. Djelmic mag makkelijk oprukken en aanleggen. Thuram is geklopt.

Trebel tegen de lat!
Dan toch nog even opschudding in deze tweede helft. Adrien Trebel snijdt goed naar binnen om met zijn goede linker uit te halen. De Fransman zet een ferme krul achter zijn schot dat via de lat achter doel verdwijnt. Verdienstelijke poging van de middenvelder.


Zeljeznicar een keer
de Rouches worden stilaan in slaap gewiegd zodat Zeljeznicar een keer kan opzetten. Kokot probeert het een keer van ver, maar veel venijn zat er niet in zijn trap.

photo_news
belga
substitution

Spelerswissel

Alexis De Sart komt in de plaats van Julien De Sart
De ene De Sart komt de andere vervangen. Muslin ziet dat de zege niet meteen in gevaar lijkt te komen en gunt de 18-jarige Alexis De Sart zijn debuut bij de eerste ploeg van Standard. Na een knuffel van grote broer Julien spurt hij het veld in.


De Sart knokt zich naar de bal in het strafschopgebied, maar Hunter ziet een fout in de charge van de jonge Belg. Hij krijgt dus geen vrijgeleide naar het doel van Antolovic.


start

2e helft op gang gefloten

2e helft op gang gefloten
We voetballen weer. Kan Standard de score verder uitdiepen tijdens deze tweede helft?


stop

1e helft afgefloten

1e helft afgefloten
De eerste 45 minuten zitten erop en we kunnen niet meteen zeggen dat Zeljeznicar een bedreiging vormt. De Bosniërs kwamen maar moeilijk op de helft van Standard dat vaak druk zette. Een owngoal opende de debatten waarna Knockaert de score verdubbelde.

belga
belga
epa

Trebel van ver
De man die het middenveld moet doen draaien probeert het een keer van ver. Het schot van Adrien Trebel wordt maar net op tijd over doel in hoekschop getikt door doelman Antolovic.


Even rust in de keet
Met een dubbele voorsprong tijdens de rust lijken de Rouches wel vrede te nemen. De voet gaat even van het gaspedaal, maar Jelle Van Damme probeert nog wel even te infiltreren. Zijn schot wordt nog gepareerd door een Bosnisch been.


yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Anthony Knockaert
Knockaert weet met zijn vreugde geen blijf en viert zijn treffer met de fans. Iets te nadrukkelijk vindt scheidsrechter Hunter. Even later wordt het leer in allerijl van de lijn geveegd. Julien De Sart zorgde bijna voor de 3-0.

goal

Doelpunt voor Standard

Anthony Knockaert met de 2-0!
De vinnige flankspeler zorgt voor bijna al het gevaar van de Rocuhes en daar wordt Knockaert ook voor beloond. Hij zet een een-twee op met Adrien Trebel en schuift de 2-0 dan onder doelman Antolovic.

epa

2-0 Van Damme afgevlagd!
Knockaert zet zich op rechts achter een vrije trap en na wat geharrewar belandt het leer bij Jelle Van Damme. De linksachter weet de bal in doel te frommelen, maar het feestje gaat niet door. De lijnrechter heeft buitenspel gezien.

photo_news
photo_news
belga
belga

Badibanga met grondscherend schot
Net als Zeljeznicar de neus aan het venster wil steken, probeert Standard er razendsnel uit te komen. Badibanga kiest echter voor eigen succes en legt vanuit de tweede lijn aan, maar zijn schot gaat maar net naast. Het is al Standard wat de klok slaat.

photo_news
epa
photo_news
photo_news
belga

Santini met een enorme kans
Ivan Santini wil zijn doelpuntje graag meepikken en ontdoet zich met een knappe sleep van zijn naaste belager. Hij wordt nog net genoeg gehinderd zodat de nieuwe spits van Standard over doel besluit.

own_goal

Eigen doelpunt voor Standard

Eigen doelpunt Aleksandar Kosoric: 1-0!
Anthony Knockaert toont zich zeer bedrijvig in de openingsfase en zoekt op zijn linkerflank naar de boomlange Santini. De voorzet bereikt de Kroaat niet meteen maar onder druk van de spits legt Kosoric het leer in eigen doel: 1-0. De Rouches dicteren de wet.

yellow_card

Gele kaart

Gele kaart Zoran Kokot
De eerste gele kaart van de partij is al een feit. Kokot gaat er meteen stevig in met de voet vooruit. Een gele kaart is meer dan op zijn plaats.


Milec trapt tegen de staak!
Standard tracht de bezoekers meteen bij de keel te grijpen. Milec waagt zijn kans en ziet zijn poging op de paal stranden. Pech voor de Rouches in deze aanvangsfase.


start

1e helft op gang gefloten

1e helft afgetrapt
We voetballen op Sclessin. Kan Standard al ies forceren in de heenwedstrijd?


Fitte kern
Bij Zeljeznicar zijn er dan weer geen geblesseerden of geschorsten. Het wordt vooral uitkijken voor de 21-jarige spits van de Bosniërs. Riad Bajic weet het doel wel staan. Hij kroonde zich gisteren met 15 treffers tot topschutter in de Bosnische competitie.

Opstelling Zeljeznicar:

Antolovic, Memija, Bogdanovic, Kosoric, Mladenovic, Hadziahmetovic, D.Sadikovic, Blagojevic, Delmic, Kokot, Bajic


Badibanga vervangt Legear
De enige verrassing in het elftal van Slavoljub Muslin is de naam van Badibanga. Hij vervangt de geblesseerde Jonathan Legear die op het nippertje afhaakte.

Opstelling Standard:

Thuram, Milec, Faty, Scholz, V.Damme, J.De Sart, Enoh, Trebel, Badibanga, Santini, Knockaert


Legaer haakt af
Over een klein uurtje begint Standard aan hun Europese campagne. In de heenwedstrijd van de derde voorronde moeten de Rouches het wel stellen zonder Jonathan Legear. De middenvelder belandde weer in de lappenmand met last aan de achillespees. Ahmed El Messaoudi werd in extremis bij de kern gehaald.

De generale repetitie tegen KV Kortrijk verliep niet meteen naar wens, een weinig inspirerend Standard ging met 2-1 de boot in.
photo_news De generale repetitie tegen KV Kortrijk verliep niet meteen naar wens, een weinig inspirerend Standard ging met 2-1 de boot in.

voorbeschouwing

Een belangrijke avond voor onze Belgische teams want naast Charleroi - dat met veel schwung Beitar Jeruzalem billenkoek gaf - komt vanavond ook Standard in actie in de derde voorronde van de Europa League. Tegenstander is het Bosnische Zeljeznicar, in eigen land vorig jaar vicekampioen. Op papier een haalbare kaart, maar de blauw-witten namen in de vorige ronde wel de maat van het Hongaarse Ferencvaros. Toch maar uitkijken dus voor de Rouches, al zeker omdat ze nu ook niet bepaald op scherp staan. Tegen KV Kortrijk afgelopen zaterdag bleek dat drilmajoor Slavo Muslin nog heel wat werk heeft om zijn Luikse trein op de rails te krijgen. Het vertrek van Carcela, Ezekiel, De Camargo heeft er duidelijk ingehakt en dan is Mujangi Bia ook nog in ongenade gevallen.

Sclessin niet echt enthousiast
Van de nieuwkomers moeten Santini en Knockaert het verschil maken, maar in het Guldensporenstadion hadden die niet meteen een topavond. Goed nieuws voor de thuisploeg is wel dat defensieve sterkhouders Alexander Scholz (voetblessure) en Jorge Teixeira klaar zijn voor de dienst. Hun collega achterin Dino Arslanagic is er dan weer niet bij, hij moest in Kortrijk vroegtijdig naar de kant met een enkelblessure. Of Sclessin in vorm is voor de eerste Europese afspraak is wel maar zeer de vraag, de kaartenverkoop verloopt niet bepaald vlot en tot eergisteren waren er slechts 5.000 tickets de deur uit. En dat terwijl de bezoekers al minstens met 1.400 man opdagen.

Zet Standard een belangrijke stap richting laatste voorronde van de Europa League? Dat komt u LIVE te weten bij HLN.be!

photo_news
photo_news
photo_news
photo_news