Herbeleef Brugse feestavond met vijf prijzen voor blauw-zwart

Photo News
  • 63ste Gala van de Gouden Schoen
  • Izquierdo, Teodorczyk, Vormer of toch outsider?
  • Welke Red Flame schrijft geschiedenis?
  • Verschillende nevencategorieën zoals 'Beste Belg in het buitenland'
Nieuwe update beschikbaar

highlights


alle berichten

live

IZQUIERDO WINT!
1. José Izquierdo 268
2. Lukasz Teodorczyk 183
3. Ruud Vormer 86

José Izquierdo wint de Gouden Schoen 2016! De Colombiaan stond al riant aan de leiding na de eerste stemronde, maar toen was doelpuntenmachine Teodorczyk nog niet in ons land aan de slag. De Pool wint wel de tweede ronde met gigantische voorsprong, maar in combinatie met de eerste schiet hij ruim te kort. Ruud Vormer pakt, zij het toch met verrassend weinig punten brons.

"Ik ben héél blij", aldus Izquierdo. "Ik wil iedereen bedanken zoals Rafa, Ruud, Timmy, de coach, Vincent, Bart,... Het is moeilijk om zoveel alleen te zijn zonder familie en daarom wil ik deze mensen bedanken. Zij geven me veel vertrouwen en in ruil daarvoor wou ik mijn kunstjes tonen. Bedankt!"

Photo News
Jan De Meuleneir / Photonews
Photo News
Photo News

MPH trainer van het jaar
Michel Preud'homme is verkozen tot de beste trainer van het voorbije jaar. De architect van de eerste Brugse landstitel in 11 jaar mocht zijn prijs in ontvangst nemen uit handen van Aad de Mos. Club heeft al vier prijzen beet, volgt straks ook de grote bekroning?

HIER meer over MPH als coach van het jaar!

Photo News

Ook Timmy Simons valt in de prijzen
Anderhalve week geleden rondde hij in de 'Slag om Vlaanderen' tegen AA Gent nog de kaap van de 1.000 matchen en sinds half november van vorig jaar mag hij zich de oudste Rode Duivel uit onze vaderlandse voetbalgeschiedenis noemen. En vanavond komt daar nog een onderscheiding en mijlpaal bij voor Timmy Simons. De 40-jarige kapitein van Club Brugge kreeg op het Gala van de Gouden Schoen een Lifetime Achievement Award voor zijn indrukwekkende carrière.

Meer daarover via DEZE LINK!

Photo by Photo News / Joel Hoylaerts

Wullaert schrijft geschiedenis!
Een primeur van jewelste vanavond op het Gala van de Gouden Schoen want daar werd de allereerste Gouden Schoen voor vrouwen uitgereikt. Het is Tessa Wullaert die de prachtige prijs in ontvangst mocht nemen. De 23-jarige spits van VfL Wolfsburg en ster van de Red Flames haalde het in Lint voor Janice Cayman en Aline Zeler. De complete aanvalster pakte in Duitsland de beker en gaf een assist in de finale van de Champions League. Ze mocht haar prijs ontvangen uit de handen van VTM-gezicht- en presentatrice Cathérine Moerkerke.

HIER alles daarover!

BELGA

EINDSTAND (buiten top drie)
4. Hans Vanaken 76
5. Sofiane Hanni 61
6. Alejandro Pozuelo 38
7. Soualiho Meité 30
Lior Refaelov 30
9. Mbaye Leye 29
10. Wilfred Ndidi 23
11. Bjorn Engels 22
12. Ishak Belfodil 21
Mathieu Dossevi 21
Sven Kums 21
15. Leon Bailey 16
16. Jérémy Perbet 15
17. Jelle Vossen 12
18. Thomas Meunier 10
19. Timmy Simons 9
20. Orlando Sa 5
Youri Tielemans 5
22. Franck Berrier 4
Thomas Buffel 4
Ludovic Butelle 4
Stefano Denswil 4
26. Laurent Depoitre 3
Abdoulay Diaby 3
Landry Dimata 3
Luis Garcia 3
Onur Kaya 3
Matz Sels 3
32. Fernando Canesin 2
Steven Defour 2
Stefano Okaka 2
Henry Onyekuru 2
Ricardo van Rhijn 2
37. John Bostock 1
Kalifa Coulibaly 1
Brecht Dejaegere 1
Mamadou Fall 1
Christian Kabasele 1
Nikos Karelis 1
Damien Marcq 1
Clinton Mata 1
Danijel Milicevic 1
Knowledge Musona 1
Renato Neto 1
Silvio Proto 1
Sebastien Siani 1

Lukasz Teodorczyk, Ruud Vormer en José Izquierdo zullen het onderling gaan uitvechten wie de 63ste Gouden Schoen gaat winnen. Hans Vanaken valt net naast het podium, Sofiane Hanni is vijfde.

Photo News

Butelle beste doelman
Ludovic Butelle is de beste doelman van het jaar 2016. De 33-jarige Fransman kwam in januari over het Franse Angers en had meteen een groot aandeel in de eerste titel van Club Brugge sinds 2005. Extra leuk: de goalie krijgt zijn prijs uit de handen van Michel Preud'homme, zijn trainer bij blauw-zwart.

Alles over die prijs, vindt u HIER!

Jan De Meuleneir / Photonews

Bailey 'Belofte van het Jaar'
Ook Racing Genk valt in de prijzen op het Gala van de Gouden Schoen. De Limburgers hebben met Leon Bailey de beste jongere van 2016 in de rangen. Jammer genoeg kunnen we niet langer meer genieten van de kunstjes van het Jamaicaanse goudhaantje. Met een toptransfer naar Bayer Leverkusen verliet Bailey vorige maand onze competitie.

HIER alles daarover!

Leon Bailey.
Jan De Meuleneir / Photonews Leon Bailey.

Teodorczyk afwezig
Zoals we eerder al aankondigden, is Lukasz Teodorczyk, toch één van de grote favorieten, niet aanwezig in Lint. Onze redactie kreeg bevestigd dat hij naar Polen is afgereisd omwille van familiale omstandigheden.


Twee op twee voor 'KDB'
De beste Belg buiten onze landsgrenzen? Dat is voor het tweede jaar op rij Kevin De Bruyne. Onze landgenoot was meer dan eens bepalend bij Manchester City en trapte de club zelfs voor het eerst in zijn geschiedenis naar de halve finales van de Champions League. Op het Gala van de Gouden Schoen haalde hij het voor zilveren Eden Hazard en bronzen Yannick Carrasco. En zijn prijs kreeg hij uit handen van niemand minder dan T3 van de Rode Duivels Thierry Henry.

HIER meer daarover!

BELGA
Jan De Meuleneir / Photonews

UITSLAG EERSTE STEMRONDE:
1. José Izquierdo 201
2. Hans Vanaken 76
3. Sofiane Hanni 53
4. Lior Refaelov 30
5. Bjorn Engels 22
6. Mathieu Dossevi 21
Sven Kums 21
8. Jérémy Perbet 15
9. Mbaye Leye 12
10. Thomas Meunier 10
11. Timmy Simons 9
12. Ruud Vormer 8

Dit is de uitslag van de eerste stemronde. José Izquierdo zoals verwacht riant aan de leiding, gevolgd door Vanaken en Hanni. Ook uittredend Gouden Schoen, Sven Kums, valt nog op met z'n zesde plaats.

Photo News

Ndidi maakte Gouden Goal!
Uit 10 pareltjes van doelpunten die het voorbije jaar in onze Jupiler Pro League werden gemaakt, konden de lezers van HLN.be de mooiste treffer kiezen. Uw keuze is gevallen op de heerlijke pegel in de kruising van Wilfred Ndidi tegen Club Brugge in de play-offs van vorig seizoen. De 20-jarige (ex-)middenvelder van RC Genk opende met zijn loeier na een kwartier de score in de Luminus Arena. De wedstrijd eindigde uiteindelijk op 4-2 voor Genk. Geniet hieronder nog eens mee van het prachtdoelpunt dat u verkoos tot 'Gouden Goal van het Jaar'.

HIER alles daarover!


Waar is 'Teo'?
Teodorczyk is nog steeds niet aanwezig in de AED-studios in Lint. Afwachten of of hij alsnog zijn opwachting maakt. Hanni liet ook lang op zich wachten, maar die is intussen aangekomen.


Izquierdo is in feeststemming
José Izquierdo, topfavoriet voor vanavond, was goedlachs zoals steeds maar kon toch niet verbergen dat hij een beetje nerveus was. "Of ik feeststemming ben? Het hangt er vanaf of ik win natuurlijk. Maar als dat het geval is, zal er zeker gedanst worden én betrek ik al mijn ploegmaats, vrienden en familie in het feestje?"

Photo News
Photo News
Photo News

Net als Kevin De Bruyne en verloofde Michèle Lacroix

Ook Roberto Martínez en Thierry Henry present
Bondsoach Martínez noemt de Gouden Schoen “een avond om herinneringen te creëren. Het is een grote opportuniteit, de winnaar heeft heel veel inspanningen geleverd om zo ver te geraken. Wie wint? Dat kan ik niet zeggen, ik heb vier of vijf kandidaten in m’n hoofd maar ga niks lossen. Dit is wel vergelijkbaar met Engeland ja: dezelfde emoties, mooie avond, mooi feest.”

Ook zijn assistent Thierry Henry was op post. “Of ik advies kan geven aan de winnaar? Volgend jaar hetzelfde doen, maar nog beter. Hij mag het hier niet bij laten. Het talent is er in elk geval, maar het is aan de winnaar om de lat nog hoger te leggen. Er staan er veel te wachten om zijn plaats in te nemen.”

Kruip in de huid van Hanni, Vanaken en Destadsbader
De Gouden Schoen, een spannend moment voor elke fervente voetbalfan, nietwaar? Nog meer voor onze sportieve helden. Beleef die spanning mee op de eerste rij, hier op HLN.be. Kruip in de huid van voetbalhelden Sofiane Hanni en Hans Vanaken en Niels Destadsbader van VTM. Hoe? Door hun hartslag live te volgen.

Powered by Samsung Gear S3.


Van Holsbeeck hoopt op herhaling '94
Herman Van Holsbeeck hoopt alvast dat het scenario van 1994 (met De Bilde die won na amper één stemronde) zich vanavond herhaalt. “Ik hoop het ja. De tweede stemronde eindigde toen Teo aan de lopende band scoorde, dus zal hij veel stemmen halen. Maar het wordt moeilijk om Izquierdo van de winst af te houden. Om nadien keihard terug te slaan? Dat is wel de bedoeling, we houden niet van de tweede plaats.”

Photo News
Photo News
Photo News
Photo News
BELGA
Photo News
PHOTONEWS
Photo News
Photo News
Photo News
Photo News

"Voetbal is zoals de vrouwen"
Ook Michael Verschueren mag natuurlijk niet ontbreken vanavond en hij heeft meteen een rake quote in huis: “Voetbal is zoals de vrouwen: heel wispelturig”, aldus ‘Mister Michel’. “Met respect voor de vrouwen natuurlijk, anders krijg ik daar commentaar op. Ik ben hier om me te ontspannen. Ik zit al 60 jaar in het voetbal en ken veel mensen, voetbal is dan ook een feest. Ik gun het Club maar zie Anderlecht dit seizoen zeker kampioen spelen. Het geloof in een nieuwe titel is er nog steeds, anders moet je maar naar het kerkhof gaan", aldus ook nog Verschueren.


De Gouden Schoenen van... Leye
Opgemerkte gast op de rode loper is Mbaye Leye. Niet zozeer zijn aanwezigheid zélf is merkwaardig, zijn schoeiselkeuze is dat des te meer...

Bayat: "Verrassing mogelijk"
Mogi Bayat sluit een verrassing niet uit vanavond. “Alles hangt ervan af hoeveel punten Izquierdo pakt in de eerste ronde. Zijn dat er niet zoveel, dan is een verrassing mogelijk. Of die Schoen voor Izquierdo belangrijk is voor een transfer? Nee, is eerder symbolisch en mooi voor z’n palmares. Club wil sowieso minstens 10 miljoen voor hem, maar na vanavond gaat hij niet plots 5 miljoen duurder zijn”, orakelt hij.


Eerste prijs al binnen voor Club
Zopas werd in het VTM Nieuws al een allereerste prijs uitgereikt in het kader van de Gouden Schoen. Zo werden de supporters van Club Brugge door de vox populi verkozen tot de beste van het land. Het blauw-zwarte legioen kreeg 31% van de stemmen en haalde het zo van de rood-witte aanhang van Antwerp (27%).

HIER MEER DAAROVER!


MPH: "Geen feestje gepland, wel later training"
Michel Preud’homme loopt er relaxed bij. “Dat is zo, want ik heb mijn familie bij. Ik hoop op een goede afloop, maar er kan altijd een verrassing zijn natuurlijk. Trainer van het Jaar? Er zijn veel kandidaten en goede trainers in België. Het is niet makkelijk om tussen al die trainers de beste te zijn. Als José de Gouden Schoen wint? Hij zal niet gaan zweven. Het gaat weinig veranderen voor hem. Ik benadruk dat mijn spelers nóg meer moeten winnen en push ze daar ook in. Ik heb het bij Vazquez ook gedaan maar José is er rijp voor – eigenlijk al zes maanden. Er is nog geen feestje gepland, al trainen we wel pas om 14u30 morgen. Zo kunnen de spelers toch iets langer blijven om wat van de avond te genieten.

Photo News

Vormer: "Zou bij winst heel uitbundig zijn"
Is Ruud Vormer na Boskamp en Rensenbrink de volgende Nederlander die de Gouden Schoen in de wacht sleept? “Het zou mooi zijn en als het zover komt zal ik heel uitbundig zijn, maar ik hoop gewoon dat het iemand van Club is. Dan ben ik gelukkig. Het zou ook verdiend zijn na zo’n seizoen, maar je weet het nooit met die stemmen.”

Photo News
BELGA
BELGA
BELGA
Photo News
Photo News
BELGA
BELGA
Photo News
BELGA
BELGA

Waarom 'Teo' volgens Pfaff eigenlijk niet kan winnen
“We spreken alleen maar over Anderlecht en Club. Dat is nu eenmaal zo, de rest telt niet mee.” Aan het woord Jean-Marie Pfaff, die meteen een open deur in trapt. “Het is pijnlijk, maar het is gewoon zo. Butelle was voor mij de beste keeper, zonder discussie.” Over de Gouden Schoen zelf is ‘El Simpático’ categoriek: De winnaar moet minimum twee jaar in België spelen, de speler moet een waarde hebben en zes maand is te kort om echt te kunnen oordelen.” Izquierdo dus? Niet per sé: “Vormer en Vanaken waren de mannen van de ideeën, Izquierdo was meer de afwerker en komt dus meer in de picture.”

Jean-Marie Pfaff was overigens ook lyrisch over zijn kleinzonen, Liam en Bruce, die ook keeper zijn en veel talent hebben. “Ik heb hen een keer raad gegeven hoe de bal te pakken, waarna hun trainer niets meer te zeggen had”, lachte de voormalige topdoelman.

Photo News

De Mos is duidelijk
Volgens Aad De Mos, analist bij Stadion, maakt Teodorczyk weinig kans op de oppergaai. “Winnen zoals De Bilde in één ronde? Ik denk het niet. José Izquierdo zal winnen. Hij heeft Club de titel bezorgd, maakte meer progressie én gaat een grote Europese carrière tegemoed.”

Zelf reikt De Mos de trofee voor Beste Trainer uit en ook daar in de Nederlander duidelijk. “Die is voor Michel Preud’homme, want hij is een prijzenpakker. Mazzu? Voor hem is het nog te vroeg, hij is voorlopig een kroonprins onder het trainersgild.”

Photo News

"Teo die wint? Zou ingaan tegen sportieve logica"
Vincent Mannaert is één van de eerste die voor de camera's van VTM verschijnt. "Na de wedstrijd van zondag is de Gouden Schoen wel wat meer gaan leven in de kleedkamer, ja. Of er weddenschappen afgesloten zijn? Niet dat ik weet." Over een mogelijk rampscenario (lees: winst van Teodorczyk) antwoordt Mannaert als volgt: "Het zou toch wel wat indruisen tegen de sportieve logica, want 2016 was een topjaar voor Club."

Mannaert had het voorts ook over de eerste Gouden Schoen bij de vrouwen. "Het is een goed moment om het vrouwenvoetbal net nu in picture te zetten met de kwaliciatie van de Red Flames, het is belangrijk dat ze nu meer middelen krijgen om voetbal verder uit te bouwen.”

BELGA

Hier gaan we!
De eerste prominenten melden zich op de Rode Loper! Via onderstaande link hoeft u niks te missen van de intrede van de hoofdrolspelers van vanavond!

Het kapsel van 'Joske'
José Izquierdo is één van de favorieten om vanavond de Gouden Schoen te winnen en de Colombiaan van Club Brugge wil er duidelijk piekfijn uitzien op het gala in Lint. 'Joske' riep er vandaag nog snel een kapper bij om zijn haren perfect in de plooi te laten leggen.

Izquierdo zal met een onberispelijk kapsel rondlopen in Lint.
kos Izquierdo zal met een onberispelijk kapsel rondlopen in Lint.
Klaar voor de #GoudenSchoen!

Mevrouw Poulain stoomt zich klaar
Bij een gala horen ook mooie outfits en dat heeft Dorothee Poulain duidelijk goed begrepen. De vrouw van Club Brugge-verdediger Benoît Poulain deelde op Instagram immers een foto die ze maakte tijdens haar 'voorbereidingen'. "Bijna klaar voor vanavond", schreef ze er nog bij. Ziet ze een ploegmaat van haar man vanavond de Gouden Schoen winnen?

Almost ready for tonight #gala #goudenschoen #soulierdor #goudenloper #jupilerproleague #voetbal #hln #makeup

Opvallende keuze van Brusselmans
Als het van onze columnist Herman Brusselmans afhangt, dan mag er vanavond een verrassing aan de haal gaan met de Gouden Schoen. "Niemand verdient de Gouden Schoen en daarom zeg ik: geef 'em aan Deschacht", aldus de schrijver voor de microfoon van vtm. Bekijk het hele fragment HIER.

Olivier Deschacht.
BELGA Olivier Deschacht.

Onze videoman zorgt ervoor dat u niets moet missen
Op het Gala van de Gouden Schoen kan de videoman van Het Laatste Nieuws natuurlijk niet ontbreken. Met zijn interviews, sfeerbeelden en andere filmpjes zal hij ervoor zorgen dat u niets van de avond mist. Vanaf het moment dat de eerste gasten arriveren op de rode loper, tot het ogenblik dat de winnaar zijn Gouden Schoen in de lucht steekt, houdt hij zijn camera in de aanslag.

Ook de vrouwen zijn van de partij
Geen rustdagen voor Tessa Wullaert! De genomineerde voor de eerste vrouwelijke Gouden Schoen trainde gisteren twee keer en vandaag nog eens. Daarna vertrok de speelster van VfL Wolfsburg pas naar België.

Gisteren 2maal en vandaag nog eentje getraind. Nu goedgezind naar België voor de #goudenschoen van vanavond! see you soon @belgianredflames ⚽️

KDB (en Michèle) zijn er klaar voor
Kevin De Bruyne is ook aanwezig vanavond op de uitreiking van de Gouden Schoen. De Rode Duivel is een van de genomineerden voor 'Beste Speler in het Buitenland'. Er zijn nog zeven andere kanshebbers voor die prijs. De Engelse competitie is goed aanwezig met Romelu Lukaku, Toby Alderweireld, Eden Hazard, Thibault Courtois en KDB als genomineerden. Dries Mertens en Radja Nainggolan uit de Italiaanse Serie A. Yannick Carrasco maakt de lijst compleet.

VTM-journalist Michiel Ameloot ging 'KDB' en zijn Michèle persoonlijk ophalen in Engeland. Tussen de Rode Duivel en zijn toekomstige vrouw ziet u ook Patrick De Koster, de manager van 'KDB'.
kos VTM-journalist Michiel Ameloot ging 'KDB' en zijn Michèle persoonlijk ophalen in Engeland. Tussen de Rode Duivel en zijn toekomstige vrouw ziet u ook Patrick De Koster, de manager van 'KDB'.

Clubvoorzitter wil vooral 'genieten'
Het kán in Lint een prachtige voetbalavond worden voor Bart Verhaeghe, de hoogste in rang bij Club Brugge. Michel Preud'homme, Ludovic Butelle, José Izquierdo, Ruud Vormer... - allemaal mogelijke prijsbeesten. Verhaeghe sust, wuift alle euforie weg, haalt de schouders op. Met een glas champagne is-ie al tevreden: "Ik kom om te genieten, en hopelijk om goed te lachen."

Onze verslaggever plaatst Verhaege voor een dilemma: "Voorzitter, als elf Izquierdo's tegen elf Vormers spelen, wie zal dan winnen?" Voor zijn antwoord en een uitgebreid interview over zijn drie genomineerden kan u terecht in onze Pluszone, exclusief voor abonnees. Proef nu 4 weken voor maar 1 euro.

Photo News

Izquierdo wint onze poll
Meer dan 30.000 mensen brachten hun stem uit in onze poll "Wie moet volgens u de Gouden Schoen winnen?" Met 36% van de stemmen bevestigt José Izquierdo nog eens zijn favorietenrol. Op een tweede plaats (24%) vinden we Ruud Vormer terug. Lukasz Teodorczyk vervolledigt het podium met 21% van de stemmen. Afwachten of de surfers van HLN.be ook gelijk zullen krijgen.


Gokje wagen?
Volgens bookmaker Napoleon Games is José Izquierdo met een quotering van 1.30 nog steeds de favoriet, al zal hij wel moeten rekening houden met Lukasz Teodorczyk. De Pool stond lange tijd genoteerd aan 3.00, maar rukte gisteren op naar 2.30. Iedereen die nog een gokje wil wagen, kan dat HIER doen tot 18u.

BELGA

Welke Red Flame schrijft geschiedenis?
Aline Zeler, Janice Cayman, Tessa Wullaert: zij zijn de grootste kanshebbers om de eerste vrouwelijke Gouden Schoen te worden. Bondscoach Ives Serneels schat hun winstkansen in.

De topfavoriete is Tessa Wullaert (23) van VfL Wolfsburg. "Tessa heeft de voorbije maanden bewezen dat ze haar plaats waard is in een internationale topploeg", aldus bondscoach Ives Serneels. "In het begin van 2016 zat ze nog regelmatig op de bank, intussen heeft ze zich helemaal doorgezet. Denk maar aan haar invalbeurt in de finale van de Champions League. Die was ronduit indrukwekkend - met een mooie voorzet voor de gelijkmaker. En tijdens de EK-kwalificaties was ze assistkoningin. Zegt genoeg, zeker?"

De belangrijkste uitdaagster van Wullaert: Janice Cayman (28) van Montpellier. De aanvalster pakte met Western New York Flash de landstitel in de Amerikaanse competitie en verhuisde nadien naar Frankrijk met het oog op het EK in Nederland. "Drie jaar geleden zat Janice op de bank bij de Red Flames", herinnert Serneels zich. "In een individueel gesprek vroeg ze zich toen hardop af hoe ze een basisplek kon veroveren. Wel, sindsdien is haar metamorfose enorm. Op een natuurlijke manier - dankzij haar prestaties - is ze belangrijk geworden bij land en club. Dat is mooi om te zien."

Tot slot: Aline Zeler (33). Clubicoon van Standard. En kapitein van de nationale ploeg. Serneels: "Een voorbeeld qua professionaliteit. Ik ben profspeler geweest en heb me altijd uitstékend verzorgd, maar Aline gaat daarin nog een stap verder. Ze laat niets aan het toeval over. Ach, Aline is als rode wijn: ze wordt beter met de jaren. Zelfs nu, als dertiger, kan ze nog progressie boeken."

Tessa Wullaert
BELGA Tessa Wullaert

Winnen op basis van één stemronde: In 1994 gebeurde het
De meest verrassende Gouden Schoen ooit? Gilles De Bilde. Hij won in 1994 op basis van één stemronde. Vóór topfavorieten Franky Van der Elst, Paul Okon en Lorenzo Staelens: alle drie Club Brugge. Lukasz Teodorczyk, een déjà vu voor blauw-zwart?

Het scenario uit 1994 lijkt fel op dat van deze verkiezing. Teodorczyk versus drie spelers van Club. Al zou het niet zo'n grote verrassing zijn als De Bilde destijds mocht de Pool uiteindelijk winnen. "Eigenlijk zou het niet mogen dat hij überhaupt kan winnen", zucht Staelens. "Er moet gekeken worden naar de prestaties over een heel jaar. Teo heeft zijn statistieken mee, maar voor mij is dat niet voldoende. Ik zou het erg vinden, mocht hij op basis van een half jaar winnen. Volgend seizoen moet die jongen bevestigen. Wat als hij in de zomer weer vertrekt?"

Lees er hier meer over.

Photo News

Hier draait het straks allemaal om

Twitter