Help! Voorruit cockpit barst in volle vlucht

Facebook/CNN
Een Boeing 767 van Delta Airlines op weg van Atlanta naar Los Angeles heeft een noodlanding moeten maken in Albuquerque nadat de voorruit van de cockpit was gebarsten in volle vlucht. Alle passagiers kwamen met de schrik vrij.

Het toestel vloog op 11 km hoogte toen de piloot een vervelende boodschap diende af te roepen via de intercom. De gezagvoeder deelde mee dat het vliegtuig een noodlanding moest maken in Albuquerque omdat er door de druk barsten waren gekomen in het cockpitraam.

Er was gelukkig geen drukverlies in de cabine waardoor de Boeing vijftien minuten later veilig kon landen. Een journaliste van CNN, die ook aan boord zat van het toestel, kreeg van de piloot toestemming om een foto te maken van de gebarsten ruit. Zij loofde de crew voor hun uiterst professionele optreden tijdens het incident. De passagiers werden uiteindelijk met een ander toestel naar Los Angeles gebracht.

Een woordvoerder van de luchtvaartautoriteiten verklaarde achteraf dat de ramen bestaan uit (minstens) een dubbele beglazing. "Volgens onze informatie was enkel het buitenste gedeelte gebarsten en bleef het binnenste gedeelte helemaal intact", aldus woordvoerder Lynn Lunsford.