Help, het regent aan de kust!

Laat je vakantie niet in het water vallen: dit zijn de leukste indooractiviteiten voor jong en oud in de kustgemeenten.

Skatepark in Oostende
Hippe papa's en coole rakkers slenteren naar skatepark De Veiling om er op dit indoor- terrein hun coolste moves en gekste jumps boven te halen. Papa's die niet zo gek zijn op vier wieltjes kunnen zoon- of dochterlief luidkeels aanmoedigen vanaf de zijlijn.
Skatepark De Veiling, Longchamplaan 29, Oostende

Waterparadijs in Koksijde
Er is natuurlijk Aquafun van Sunparks Oostduinkerke, maar wie genoegen neemt met wat kleinschaliger watervertier, vindt zijn gading in het gemeentelijke zwembad van Koksijde. En dat tegen een zacht prijsje. De Hoge Blekker, zo heet dit waterparadijs, pakt uit met een ploeterbad, kinderbaden met leuk wateramusement, een wildwaterbaan, whirlpools, een buitenbad en een sterrenglijbaan. Genoeg om de hele familie enkele uren zoet te houden dus. Volwassenen betalen amper 3 euro, kinderen slechts 2 euro.
Gemeentelijk zwembad Hoge Blekker, Pylyserlaan 32, Koksijde, Zwembaden in Koksijde

Honderd jaar kust in Middelkerke
Kusthistories, het vakantie-aan-zee-museum, presenteert het verhaal van de vakantie aan de kust. Je ziet de eerste steenrijke badgasten de revue passeren, ontdekt oma's reuzengrote badpak en leert bij over de billenkar. Kortom, in een oogwenk zoef je door wel honderd jaar kustgeschiedenis! En misschien ontdek je op een van de vele zwart-witfoto's wel je overgrootmoeder in badpak.
Kusthistories, Joseph Cassellaan 1, Middelkerke, Kusthistories

Kunstlessen bij Ensor in Oostende
Je kroost wat vaderlandse kunstgeschiedenis bijbrengen zonder dat ze het beseffen, kan perfect in het aandoenlijk mooie Ensorhuis, waar je even in de thuis van de meester kunt ronddolen en in zijn wereld vertoeven. Terwijl het ouderlijke gezag er de sfeer opsnuift, kan het kleine grut zich vergapen aan de collectie gekke maskers en vele bijzondere schelpen. Eens ze de smaak te pakken hebben, kun je ze nog meeslepen naar Mu.Zee om er de schilderijen van die rare meneer met eigen ogen te zien.
Ensorhuis, Vlaanderenstraat 27 en Mu.zee, Romestraat 11, Oostende, Mu.zee

Amfibieën kijken in Blankenberge
Dat zelfs stoere mannen bang kunnen zijn van sissende slangen beseft je kroost bij een bezoekje aan het Serpentarium. In dit kleine zusje van Zoo Antwerpen en Planckendael vind je naast griezelige spinnen en insecten ook een unieke verzameling reptielen en amfibieën. Alles samen goed voor 250 dieren.
Zeedijk 146, 050/42 31 62, Blankenberge, Serpentarium

IJslandmuseum in Oostende
Op 3 april 1995 voer de IJslandvaarder Amandine voor de laatste keer Oostende binnen. Het einde van een hoofdstuk, of toch niet? De schuit werd omgebouwd tot interactief IJslandmuseum dat zelfs doorgewinterde kustkenners weet te verrassen. Wist je dat de overgrote meerderheid van de vissers niet eens kon zwemmen? En dat woeste golven de opgeschrikte vissers 's nachts geregeld op een ijskoude stortbui trakteerden?
Amandine, Vindictivelaan 35-Z, Oostende, 059/23 43 01, Museum Amandine

Will Tura in Oostende
Will Tura wordt dit jaar 72, maar de man zingt lustig verder. In Oostende vindt nog tot 19 augustus een expo plaats rond zijn ruim vijftigjarige carrière. Alles verliep met medewerking van de familie Blankaert, die voor het eerst haar familliearchief openstelt. Dinsdag tot zondag tot 18 uur, donderdag tot 22 uur.
Koninklijke Gaanderijen, Zeedijk, Oostende, een leven in beeld

In het museum Kusthistories ontdek je alle aspecten en de geschiedenis van vakanties aan zee.
In het museum Kusthistories ontdek je alle aspecten en de geschiedenis van vakanties aan zee.
Skatepark in Oostende.
Skatepark in Oostende.
Amfibieën kijken in Blankenberge.
Amfibieën kijken in Blankenberge.
Waterparadijs in Koksijde.
Waterparadijs in Koksijde.
Kunstlessen bij Ensor in Oostende.
Kunstlessen bij Ensor in Oostende.