Vakbondsmilitanten van het ACLVB blokkeren de toegang tot de Lidl in Asse vanochtend.
Volledig scherm
Vakbondsmilitanten van het ACLVB blokkeren de toegang tot de Lidl in Asse vanochtend. © rv

Helft Lidl-winkels blijft dicht wegens staking tegen hoge werkdruk

Meer dan één op de twee Lidl-vestigingen is zaterdag gesloten gebleven. Dat is vernomen van woordvoerster Isabelle Colbrandt. De oorzaak van de sluiting is een staking van het personeel tegen de aanhoudende werkdruk.

 1. “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaardelijke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie
  Gent

  “Gij weet niet hoe vuil een wijf is”: Jeff Hoeyberghs riskeert voorwaarde­lij­ke celstraf van 6 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) riskeert een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. Zowel de UGent als het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen stelden zich burgerlijke partij. Zijn advocaat Rieder vraagt met vertrouwen de vrijspraak.
 2. Opnieuw verschillende Lidl-winkels gesloten door staking, vakbondsacties gaan tot en met zaterdag verder

  Opnieuw verschil­len­de Lidl-win­kels gesloten door staking, vakbondsac­ties gaan tot en met zaterdag verder

  Bij supermarktketen Lidl blijven ook vandaag verscheidene winkels gesloten door een staking tegen de aanhoudende hoge werkdruk. In Vlaanderen zijn er al zeker in Limburg en Oost-Vlaanderen winkels die de deuren niet geopend hebben, klinkt het bij de socialistische vakbond. Volgens de liberale vakbond zijn tal van winkels gesloten, de situatie zou te vergelijken zijn met gisteren. Toen bleven in heel het land meer dan 100 winkels dicht.