“Heftigste branden in twintig jaar tijd” woeden nog steeds nabij Saint-Tropez ondanks betere weersomstandigheden

De bosbranden in het zuiden van Frankrijk woeden nog steeds en hebben inmiddels al 7.000 hectare bos in de as gelegd. Maar er is hoop op beterschap. De strakke wind is iets gaan liggen, waardoor de brandweer het vuur verder onder controle zou moeten krijgen. Toch blijft het risico op nieuwe branden in het departement Var "zeer ernstig", melden de lokale autoriteiten.

15 reacties

 • WALTER WIELANDT

  2 maanden geleden
  een weggesmeten peuk of zelfs een stukje glas kan door de zon brand veroorzaken en zeker door droogte en pijnbomen zitten vol hars dat heel vlambaar is !of vrijwillig aangestoken,,,wie weet !
 • Corry Van Bogaert

  2 maanden geleden
  Dit wordt gewoon aangestoken , kunnen ze alles volbouwen
 • Kristine Delacourt

  2 maanden geleden
  Het klopt wel dat het warme weer en de klimaatverandering de branden aanwakkeren. Maar iemand heeft ze eerst aangestoken. Waarom horen we daar niets van?
 • FREDERIK DERYCKE

  2 maanden geleden
  9 jaar geleden was er de brand rond st Maxime , 4 jaar geleden werd de streek rond Croix Valmer ook getroffen, amper een paar kilometer van waar het nu ook brand, allemaal dezelfde mooie streek. Nu 4 jaar later heeft de natuur zich al wonderwel mooi hersteld en beton, noch projectontwikkeling op die gronden heb ik nog niet gezien. de Fransen dragen daar wel zorg voor. ik ken gebieden bij ons waar het niet moet branden om beton te gieten. wel bijzonder erg voor de inwoners en wijnboeren.
 • Rik Ledoux

  2 maanden geleden
  Prachtige streek, en niet alleen voor rijken in Tropez zelf. Wij huren huisje op 8km van de rijken en 2 km van de kost, voor 700 eu per week in juni. Dat is normale prijs voor Frankrijk. Geen kritiek als je de streek niet kent.
 1. RECENSIE. ‘Succession 3’: “HBO-hemel op een gouden plateautje”
  TV

  RECENSIE. ‘Succession 3’: “HBO-he­mel op een gouden plateautje”

  Als uw idee van een tv-reeks over een ruziemakende familie zich beperkt tot een zatte tante Rita en een overspelige nonkel Jan, dan bent u nog niet aan de nieuwe patatjes. ‘Succession’, een dramareeks die al dan niet gebaseerd is op de Murdoch-dynastie, is aan z’n derde deel toe op Streamz en is vastbesloten een strak vervolg te breien aan de cliffhanger van vorig seizoen. Of u moet afglijden in deze slangenkuil van de harde New Yorkse zakenwereld of beter bij de bomma van ‘Familie’ op de koffie blijft? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.