Ook op de Gentse Feesten werd er gratis kraanwater uitgedeeld om de hitte te bevechten.
Volledig scherm
Ook op de Gentse Feesten werd er gratis kraanwater uitgedeeld om de hitte te bevechten. © Wannes Nimmegeers

Heetste Antwerp Pride Parade in de geschiedenis? Koel alvast af met gratis kraantjeswater over heel het parcours

ANTWERP PRIDEEr staat een bloedheet festivalweekend voor de deur en ook op Antwerp Pride - waar evenveel volk wordt verwacht dan een dag Werchter en Tomorrowland samen - worden daarvoor maatregelen genomen. Zo voorziet Water-link op verschillende plekken op de site en het parcours gratis drinkwater aan zowel deelnemers als bezoekers van de parade.

 1. Levensgrote mural van Sanda Dia, aandacht voor de (energie)crisis, maar ook... feest! Zo trapten universiteitssteden het academiejaar af

  Levensgro­te mural van Sanda Dia, aandacht voor de (energie)crisis, maar ook... feest! Zo trapten universi­teits­ste­den het academie­jaar af

  De grote vakantie is nu ook voorbij voor de studenten. Maandag trapten Leuven, Antwerpen, Gent en Brussel alvast hun academiejaar af. Elk met de eigen tradities, maar toch was er ook overkoepelend sentiment: de (energie)crisis treft namelijk iedereen, niet het minst studenten. En dan is er ook nog dat coronavirus dat zijn sporen nalaat... Toch kon de regen ook de feestvreugde niet drukken en was er eveneens tijd voor ingetogenheid.
 2. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.
 3. Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt
  PREMIUM
  ANTWERP PRIDE

  Antwerp Pride is véél meer dan enkel parade: ontdek hier onze tips voor een hele week jolijt

  Het visitekaartje van elke pride is uiteraard de parade en dat is in Antwerpen niet anders. Toch zet Antwerp Pride voor deze jubileumeditie meer dan ooit in op een erg breed geprogrammeerd, meerdaags zomerfestival. Er valt de komende dagen dus veel meer te beleven dan enkel de kleurrijke stoet en het United Love Festival op de Zuiderkaaien dat daar op volgt. Ontdek hier acht tips voor een geslaagde Antwerp Pride 2022.