Gesponsorde inhoud

Heerlijk eten en drinken aan de Nederlandse kust

De haven in Goes
NBTC De haven in Goes
We doen bij deze culinaire rondrit Goes, Scheveningen en Zandvoort aan. Laat je verrassen door de gevarieerde, hoogstaande keuken in deze drie leuke steden!

Goes in Zeeland
In Goes zijn er tal van locaties waar het goed toeven is voor lunch of diner. De inspirerende mooie panden van Goes zijn de moeite van het bekijken waard. Wij geven alvast een voorproefje.  

Restaurant Karel V
Restaurant Karel V is gevestigd in een van de oudste panden aan de Goese haven en heeft een laatgotische gevel. In 1554 werd een groot aantal panden aan de Turfkade door een stadsbrand verwoest. Nummer 11 werd vrijwel direct na de brand herbouwd. In de voorgevel is het wapen van Karel de Vijfde (1500 - 1558) aangebracht. Hij schoot het arme Goes te hulp met vrijstelling van belastingen. Dit genereuze gebaar is wellicht ook de reden dat dit huis in de volksmond ook wel het Karel de Vijfde-huis wordt genoemd.
http://www.karelvijf.nl/  

Restaurant Jan Zilt Zalig Zeeuws
Een unieke ambiance aan de kade met uitzicht over de haven. De tijdloze, moderne inrichting van Jan spreekt iedereen direct aan. Strijk neer op het mooie terras en geniet van een goed glas wijn en een heerlijke lunch of diner. Het aanbod van schaal- en schelpdieren, dagvers uit het nabij gelegen Yerseke, geeft de toon van de keuken aan. Voor vleesliefhebbers zijn er ook bijzondere gerechten, zoals ossenhaas van het Belgische Blauwrund.
http://www.restaurantjan.nl/
 
Het Lunchcafé
Een sfeervolle en gezellige ontmoetingsplaats voor jong en oud, met een menukaart waar je op elk moment van de dag iets lekkers uit kan kiezen. De ligging in het hartje van Goes is schitterend. Na de restauratie van het oude stadhuis startte de familie Spelier in de jaren 70 dit lunchcafé en zette hiermee een, voor die tijd, vernieuwend concept neer wat al snel landelijk navolging kreeg. Zo was, bleef en is het Goese Stadhuis nog altijd hét huis van de stad. http://www.lunchcafestadhuis.nl/

Restaurant De Stadsschuur
Aan de Singelstraat vind je een poort die toegang geeft tot een rustige binnenplaats met Restaurant De Stadsschuur. Op de menukaart een keur van gerechten, gebaseerd op de Franse keuken. De keukenbrigade werkt met verse streekproducten. Schuif ook zeker eens aan bij de exclusieve Oesterbar van De Stadsschuur. Je proeft er de echte Zeeuwse oester en maakt kennis met oesters van andere Europese kusten.
http://www.stadsschuur.nl/  

Restaurant Het Binnenhof
Het restaurant is gesitueerd in het 'oude' Goes. Er zijn verschillende ruimtes en je kan hier ook terecht voor zakelijke bijeenkomsten. De vis komt vers binnen vanuit de vismijn Colijnsplaat en vlees en groente haalt de chef zelf op zodat hij alleen het beste krijgt. IJs wordt zelf gedraaid en ook de bonbons komen uit de eigen patisserie; kortom een eerlijke en verse keuken.
http://www.restauranthetbinnenhof.nl/  

http://www.vvvzeeland.nl/nl/

Het stadhuis van Goes
NBTC Het stadhuis van Goes
Restaurant Karel V
NBTC Restaurant Karel V
Restaurant Jan Zilt Zalig Zeeuws
NBTC Restaurant Jan Zilt Zalig Zeeuws
Restaurant De Stadsschuur
NBTC Restaurant De Stadsschuur
Restaurant Het Binnenhof
NBTC Restaurant Het Binnenhof
Scheveningen
NBTC Scheveningen

Scheveningen in Zuid-Holland  
Gezellig en lekker uit eten? In Scheveningen zal het geen probleem zijn om het restaurant van je voorkeur te vinden. Er zijn eetgelegenheden voor elke beurs en van elke soort. Zowel voor de fijnproever als voor de levensgenieters heeft Scheveningen alles in huis!  

In de haven van Scheveningen is er aan het einde van de week volop bedrijvigheid. Een wandeling over de haven levert absoluut een boeiend schouwspel op, kotters en hypermoderne plezierschepen en zeilboten liggen broederlijk zij aan zij. Reserveer een goed plekje met uitzicht op de haven in een van de vele gezellige restaurants. Dat de haven, ondanks modernisatie, nog steeds de geur van verse vis ademt, is terug te zien op de menukaart. Verse vis, zo uit de zee, voert de boventoon. Voor meer informatie: http://www.scheveningendenhaag.com/restaurants-en-strandpaviljoens-in-scheveningen/232/haven.html#5  

Restaurant Mero
Al vijfentwintig jaar is Mero een begrip in Scheveningen. Het ontstijgt het kaliber van de vistentjes met lekkerbek en friet, maar zonder overdreven pretenties. Kwaliteit zonder poespas dus. http://www.merovis.nl/  

Restaurant Waterproef Waterproef is gevestigd in een oude visafslag, en dat zie je terug op de kaart. Maar wie van een lekker stuk vlees houdt, wordt hier ook niet teleurgesteld. http://www.restaurantwaterproef.nl/nl/home.aspx  

The Harbour Club Dit is een restaurant waar je heerlijk in de watten wordt gelegd door het gastvrije personeel. Het interieur is hip industrieel, classy en verfijnd tegelijk. Loop ook even naar de mooie visvitrine aan de voorzijde van het restaurant en bewonder de dagvangst die straks op je bord ligt.
http://theharbourclub.nl/vestigingen-blokken/scheveningen

http://www.scheveningendenhaag.com/ 

Zandvoort
NBTC Zandvoort

Zandvoort in Noord-Holland  
Uitgaan in Zandvoort doe je het hele jaar door. Als de zon onder is, gaat de gezelligheid in Zandvoort gewoon door want het bruist in Zandvoort dag en nacht!

Zandvoort is een dorp met allure. In het jaar 1100 stond het bekend onder de naam Sandevoerde (van zand en voorde) en leefde het dorp voornamelijk van de visvangst. Vele eeuwen later profileerde Zandvoort zich als echte badplaats die door tal van beroemdheden werd bezocht. Nu is Zandvoort een plaats waar de zinnen op uiteenlopende wijze worden geprikkeld. De prachtige duinen, het bekende strand met zijn vele sfeervolle strandpaviljoens, het circuit van Zandvoort en natuurlijk het dorp zelf waar je leuk kan winkelen en je je kan verbazen over de prachtige historische gebouwen die het dorp nog telt.

Restaurant EVI
Aan de rand van het centrum van Zandvoort, op een steenworp afstand van het strand, vind je het Restaurant EVI. De keuken is Frans georiënteerd met een eigenzinnige twist. Hier kan je terecht voor een culinaire avond in een sfeervolle ambiance. http://www.restaurantevi.nl/  

Restaurant MMX
MMX heeft met chef-kok Grazia Camedda een ware expert in vers gemaakte pasta in huis. Iedere ochtend maakt Grazia eigenhandig haar pasta, die vervolgens omgetoverd wordt tot de mooiste gerechten zoals je kan zien op het menu, een echte chef-kok 'a la mama'!
http://www.mmx-zandvoort.nl/  

De Duinrand
Geniet hier van ambachtelijk gebakken pannenkoeken of andere gerechten op het verwarmde terras of binnen in de huiselijke ambiance.
http://www.pannenkoekenhuisdeduinrand.nl/  

http://www.vvvzandvoort.nl/    

Voor meer informatie over de Nederlandse kust: www.kust.holland.com