Hartige, gezonde wafeltjes in een handomdraai

Frittata is een Italiaanse klassieker die een heel andere dimensie geeft aan een omelet. Je voegt er volop groenten aan toe (vitamientjes!) en werkt af met verse kruiden. Maar kijk wat er gebeurt als je de frittata bakt in een wafelijzer....

Wat heb je nodig:
- 4 groene asperges
- 4 witte asperges
- 4 eieren
- 100 g bloem
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 aardappelen geraspt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 2 el peterselie, gehakt
- olijfolie extra vierge  
- peper & zout 

Zo maak je het:
Stap 1: Verwijder het harde uiteinde van de groene asperges, schil de witte asperges en verwijder eveneens het harde uiteinde. Kook de asperges beetgaar in gezouten water.
Stap 2: Giet af en snijd in dunne schijfjes. Bewaar de aspergepunten apart. Stap 3: Schil en rasp de aardappelen. Knijp al het vocht eruit.
Stap 4: Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot glazig. Voeg de asperges, paprika en aardappelrasp toe en laat 5 minuten bakken. Kruid met peper en zout.
Stap 5: Klop de eieren met de bloem los en kruid met peper en zout. Meng onder de groenten.
Stap 6: Verwarm het wafelijzer en besmeer met olie. Bak frittatas van het beslag. Bestrooi met peterselie en geef er de aspergepunten bij.

Wil je de recepten en artikels van NINA KOOKT elke vrijdag in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief!