Harry Potter-fan? Brussels Expo geeft je een magische job en een tovenaarstraining

Fans voor Zweinstein in de 'Wizarding World of Harry Potter' in Universal Studios, Hollywood.
afp Fans voor Zweinstein in de 'Wizarding World of Harry Potter' in Universal Studios, Hollywood.
Voor de tentoonstelling 'Harry Potter: The Exhibition' in Paleis 2 gaat Brussels Expo op zoek naar echte Harry Potter-fans. Nog tot 17 mei kunnen kandidaten hun CV insturen om vanaf 30 juni hun toverkunsten te tonen op de expositie.

Brussels Expo gaat op zoek naar zowel Nederlandstalige als Franstalige Harry Potter-fans met een vloeiend Brits accent, die als 'Speaking Hosts' of 'Roving Hosts' mee willen werken aan de betovering van 'Harry Potter: The Exhibition'.

De 'Speaking Hosts' zullen de bezoekers uitnodigen in de magische wereld van Zweinstein door verzen voor te dragen. De 'Roving Hosts' zullen de gasten verwelkomen en zorgen daarna voor het goede verloop van hun bezoek in hun door de sorteerhoed aangeduide afdeling.

Voor beide functies krijgen de geselecteerde kandidaten een specifieke tovenaarstraining en interimcontract.

'Harry Potter: The Exhibition' is een interactieve tentoonstelling waarbij de gasten van dichtbij kunnen kennismaken met hun geliefde wereld vol tovenarij en magie via de verschillende decors en scènes uit de film. Zwerkbal spelen, een Mandragora trekken in de les Kruidenkunde of wat rusten in Hagrid's gigantische zetel. Het hoort allemaal bij de beleving.

De tentoonstelling gaat op 30 juni van start in Paleis 2 van de Brusselse Expo. Sinds de start op 30 april 2009 in Chicago kreeg de tentoonstelling in totaal al meer dan 3,5 miljoen bezoekers over de vloer in Boston, Toronto, Seattle, New York, Sydney, Singapore, Tokio, Parijs en Shanghai.