Hamilton stelt sportvraag van 1 miljoen: "Hoe moet je je voorbereiden op verliezen?"

Rosberg (links) en Hamilton (rechts).
Photo News Rosberg (links) en Hamilton (rechts).
Lewis Hamilton wordt komend weekend waarschijnlijk onttroond als wereldkampioen Formule 1. Als Mercedes-teamgenoot Nico Rosberg de race in het Braziliaanse São Paulo wint, komt er na twee jaar een einde aan de hegemonie van Hamilton en de 31-jarige Brit heeft het daar knap lastig mee.

F1-topper Lewis Hamilton moet even flink slikken nu hij zijn titel na twee jaar hoogstwaarschijnlijk moet inleveren. "Ik weet niet hoe je je kunt voorbereiden op het verlies. Ik denk dat dat zelfs helemaal niet kan, maar ik heb het al eerder meegemaakt", zei de Brit tegen 'Autosport.com'.

Titel gemist bij debuut
"Ik weet dat het deze keer minder pijn zal doen. Mijn carrière staat intussen een stuk verder en ik heb onderhand al veel races en kampioenschappen verloren", doelt Hamilton op 2007, het jaar waarin hij zijn F1-debuut maakte en de wereldtitel op een haar na misliep. Toen was het de Fin Kimi Räikkönen die zich kampioen mocht noemen. Een jaar later pakte Hamilton wél zijn eerste wereldtitel.

Photo News
REUTERS

Nog waterkansje
Als Rosberg bij de komende twee GP's niet meer dan 31 punten scoort en Hamilton wel, dan gaat de titel alsnog naar de Brit. Dat scenario ligt echter niet bepaald in de lijn der verwachtingen, dus legt Hamilton zich al voorzichtig neer bij een tweede plek. "Het leven zal gewoon doorgaan en ik doe dat ook. Ik heb nog steeds mijn drie wereldtitels, dus... Verder hoop ik dat ik volgend jaar geen problemen heb met mijn auto."

Rollen omgedraaid
Rosberg (31) heeft in het WK-klassement een voorsprong van 19 punten op nummer twee Hamilton en winnen in Brazilië kan hem zijn eerste wereldtitel bezorgen. Zo zijn de rollen nu een keerje omgedraaid. De afgelopen twee jaar zegevierde Hamilton aan het eind van het seizoen en was het de Duitser die genoegen moest nemen met een tweede plaats.

Photo News
EPA