Hackers kunnen iPhones laten crashen door bug

ANP
Het beveiligingsbedrijf Skycure heeft een gat in het Apple-besturingssysteem iOS gevonden. Hackers kunnen dankzij het lek iPhones en iPads, die zich binnen hetzelfde wifinetwerk bevinden als de hacker, op afstand laten crashen, meldt Bloomberg.

Volgens Skycure-CEO Adi Sharabani kunnen hackers via een vals SSL-certificaat met gemak iPhones en iPads uit de lucht halen. Het is volgens Sharabani bijvoorbeeld heel eenvoudig om een wifinetwerk in één klap iOS-vrij te maken. "Als programma's crashen zien consumenten dat vaak als een ongeluk of foutje van de ontwikkelaar, maar het kan verstrekkende gevolgen hebben", aldus Sharabani.

In het geval van iOS zijn er nog geen 'slachtoffers' gevallen volgens Skycure. Het bedrijf zegt nog geen hackers te kennen die misbruik hebben gemaakt van het lek.Het door Skycure blootgelegde probleem zou met de iOS-update 8.3 opgelost moeten zijn, maar volgens Sharabani zijn mensen nog steeds in staat om iOS-apparaten te laten crashen. De bug zou het overigens niet mogelijk maken om data van iPhone- en iPad-gebruikers te stelen. Wel kunnen apparaten onbruikbaar worden zodra gebruikers in het wifinetwerk van de hacker terechtkomen.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels