Haal jij ze binnenkort in huis? De kast die je kleren wast, droogt, sorteert, opvouwt én opbergt

Panasonic
De was doen verloopt in heel wat stadiums. Eerst moet je je kleren wassen, dan moeten ze drogen, vervolgens moet je ze opnieuw sorteren en ten slotte moete je ze weer in je kast opbergen. De wasmachine en de droogkast helpen ons hier al bij, maar een nieuwe uitvinding van Panasonic combineert alle stadiums in één machine. Maak kennis met de Laundroid.

Op de technologiebeurs IFA, die momenteel in Berlijn plaatsvindt, passeren wel vaker spraakmakende uitvindingen de revue. Maar uiteindelijk vinden ze niet allemaal gemakkelijk hun weg naar de consument. Deze hoogtechnologische kast verschijnt misschien wel in veel huizen, net omdat ze zo praktisch is.

De kast scant alle kledingsstukken en geeft ze een wasbeurt op maat. Vervolgens vouwt een ingebouwde robotarm je kleren netjes op om ze nadien te sorteren en op te bergen. Een fantastische uitvinding, vinden wij, want de kast zou ons maar liefst een jaar van ons leven kunnen teruggeven.

Volgens een onderzoek van Seven Dreamers, dat mee de Laundroid hielp ontwikkelen, spendeert een gemiddeld persoon 9.000 uur van zijn leven aan de was. Dat zijn 375 dagen wassen, opvouwen, sorteren en opbergen, meer dan een jaar.

Voorlopig heeft Panasonic alleen nog maar een prototype voorgesteld. Het bedrijf verwacht tegen volgend jaar een perfect werkende kast klaar te hebben die klaar is voor de markt.

Panasonic
Panasonic