Haai zorgt voor opmerkelijke 'photobomb' in Australië

Een surfwedstrijd in Australië moest zondag plots worden stilgelegd nadat deelnemers onverwacht gezelschap kregen. Op een foto is te zien hoe een haai uit het water springt achter een groep surfers en voor een speciale 'photobomb' zorgt. De tolhaai was slechts enkele seconden zichtbaar en werd gespot door een amateurfotograaf.

"De haai sprong eigenlijk twee keer uit het water", vertelt Steph Bellamy, die de foto nam, aan BBC Australia. Tijdens die tweede sprong, maakte de vrouw toevallig op het juiste moment een foto. "Het gebeurde allemaal heel snel", klonk het. "Ik kon mensen horen vragen 'Wat was dat?'... en ik besefte niet dat het een haai was tot ik inzoomde."

Geen gevaar
Bellamy waarschuwde de organisatoren en de surfers werden tien minuten uit het water geroepen alvorens de wedstrijd weer verder werd gezet. Het aparte voorval vond plaats op een strand zo'n 540 kilometer ten noorden van Sydney. De vrouw voegt eraan toe dat het vreemd is omdat haaien normaal gezien niet zo dicht bij de kust zwemmen. "Er was geen onmiddellijk gevaar, omdat de haai duidelijk op een vis jaagde en het zeker niet op de meisjes gemunt had."

De foto werd sindsdien onderzocht door experts in New South Wales die de haai identificeerden als een tolhaai. Tolhaaien kunnen tot drie meter lang worden en leven in tropische en warme, gematigde wateren wereldwijd.

Photoshop?
Sinds zondag ging de foto langzaam maar zeker de wereld rond en aan de enkeling die beweert dat Bellamy de foto bewerkt heeft, zegt de vrouw het volgende: "Dat is hilarisch - ik ben een 47-jarige moeder die voor geen meter met Photoshop kan werken."