Winkelend publiek in Brussel en economen Ivan Van de Cloot en Ive Marx.
Volledig scherm
PREMIUM
Winkelend publiek in Brussel en economen Ivan Van de Cloot en Ive Marx. © Jan Aelberts, PhotoNews, Joel Hoylaerts

“Grootste klappen vallen bij lagere middenklasse”: volgens economen komt renteverhoging ECB te laat

De inflatie en brandstofprijzen zijn torenhoog en een recessie is niet ondenkbaar. Is dit dan hoe een economische crisis voelt en eruitziet? “Het is tijd voor een regimeverandering”, vindt econoom Ivan Van de Cloot. “Dit is een keerpunt.”

169 reacties

 • Marc De Moor

  2 maanden geleden
  Schaf de fiscale aftrek van bedrijfs/loon wagens af. Prijzen zullen snel normaliseren en voor het milieu zal er matiger vervuilt worden door minder gebruik en zo denkt 'iedereen' na over z'n verplaatsingen.
 • Chris Ysebaert

  2 maanden geleden
  Werken heeft binnenkort geen zin meer, de verplaatsingskosten worden onbetaalbaar. Trouwens je bent straks beter af als steuntrekker omdat je minder belast wordt en van allerlei gunstmaatregelen kan genieten. Geen wonder dat het voor bedrijven zo moeilijk is om nog mensen te vinden.
 • Frank Van Gucht

  2 maanden geleden
  Je kan je ook afvragen waarom er 1 pct van de wereldbevolking zo rijk zijn dat ze de wereld kunnen beheersen en dat de meeste 1 pct rijke de laatste 24 maanden hun kapitaal hebben verdubbeld...En de politiek keek erna en reageert zoals steeds....NIET.
 • Nils De Vriendt

  2 maanden geleden
  Zeg mij, volgens mijn loon tot de hogere middenklasse behorende alleenstaande man, hoe ik in godsnaam een huis moet gaan kopen als ik de lagere steeds moet sponsoren? Als jullie steeds de lagere groepen gaan sponsoren dan kan ik beter stoppen met ploegwerk, stoppen met werken tot jullie mij een sociale woning geven en dan terug starten, anders zal ik er nooit komen. ps: ik ben 30 jaar en woon nog steeds thuis om te sparen, dus ik heb nog geen nutteloze euro uitgegeven...
 • Catherine Mistiaen

  3 maanden geleden
  Een nieuw regime zou een politiek bestel moeten zijn dat alle voordelen van het communisme en al de voordelen van het kapitalisme in zich heeft. En geen nadelen. De 2 systemen zijn uitgetest en blijken niet meer te werken. Toch moeten we Marx nog eens herlezen, en ook Keynes, opnieuw en opnieuw, herlezen en uittesten, tot we iets gevonden hebben.