Britse grenswacht met mensen die van een bootje zijn gehaald tijdens een poging om het Kanaal over te steken. Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Britse grenswacht met mensen die van een bootje zijn gehaald tijdens een poging om het Kanaal over te steken. Beeld ter illustratie. © AP

Grootschalige politieactie tegen mensensmokkel in België en vier andere Europese landen

Vijf Europese landen waaronder België hebben dinsdagochtend een grootschalige politieactie gehouden tegen een netwerk van mensensmokkelaars. Dat bevestigen Europol, Eurojust en het parket van West-Vlaanderen. Naast ons land waren vooral Duitsland, maar ook Frankrijk, Nederland en Groot-Brittannië betrokken.

  1. Britse regering presenteert wet om Europees mensenrechtenhof te omzeilen

    Britse regering presen­teert wet om Europees mensenrech­ten­hof te omzeilen

    De Britse regering presenteert een wetsvoorstel waarmee het land besluiten van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens naast zich neer kan leggen. De zogenaamde ‘wet voor rechten’ stelt onder meer dat de hoogste rechterlijke instantie inzake mensenrechten het Britse Hooggerechtshof is en niet het Europese hof in Straatsburg. Vicepremier Dominic Raab ontkent dat het land zich terugtrekt uit het Europese hof. Maar indien de wetgeving van kracht wordt, is dat niet langer het hoogste orgaan.