Groepsuitstap of feestje organiseren? 8 Tips voor een dag vol fun!

Toerisme Provincie Antwerpen
Een uitstap of feestje met vrienden, familie of collega's... In theorie is het superleuk, maar in de praktijk betekent het vaak heel wat organisatiestress. En misschien wil je wel eens iets anders doen dan weer gaan wandelen, fietsen of eten. Maar wat? Geen inspiratie? Wij geven je 8 geweldige tips:

Speelse actie met 'cocktailgames'

Gezelschapsspelletjes zijn weer helemaal in, dat kunnen ook de speelgoedwinkels bevestigen. Nóg leuker is het om met verschillende teams echt in actie te komen. Wat dacht je van 'kippen vangen', 'reuze-katapult', 'wiebeltafel' of 'kamelenrace'? De Lissenvijver in Geel organiseert deze 'cocktailgames' op een mooi domein aan het water. Leuk voor jong en oud.

Lier vanop het water

Stadjes met rivieren hebben alvast één grote troef: je kan er fantastische boottochten maken. In het charmante Lier kan je met de Moedige Bootvissers zelfs mee op een oude palingschuit om pittoreske plaatsjes in het centrum te ontdekken. Sappige anekdotes inbegrepen. Er zijn ook groepsformules met aperitief én een 'huwelijksboot'.

Toerisme Provincie Antwerpen

Kinderverjaardag in de cinema

Heb je het even gehad met pyjamaparty's en kinderspeurtochten? Dan hou je het volgende verjaardagsfeest van dochter of zoon toch gewoon in de bioscoop. Met voorbehouden plaatsen en een kidsbox vol verrassingen voelen de vriendjes zich echte vips. En in Cinema Variétés in Lier krijgt de jarige zelfs een extra cadeau!

Paaldansen met vriendinnen

Misschien wel het spannendste vriendinnenuitje dat je kan maken: samen een les paaldansen volgen. Een portie acrobatie, evenwicht, spierkracht én heel veel plezier, die je kan opdoen in Turnhout en Lier.

Van maffia tot mysterie

Een écht spel-avontuur beleven met je vrienden- of familiegroep, dat kan in Kasterlee. Zo kan je in het mysterie 'Hannover' met zijn allen ondervinden hoe het voelt om een black-out te hebben en niet meer te weten wat er gisteren is gebeurd - hoe lossen jullie dit mysterie op? En wat gebeurt er, als jullie het tegen elkaar moeten opnemen, zoals twee 'Maffia'-families? Locat Events in Kasterlee organiseert nog meer wervelende teamformules met puzzels, races, groepsspellen, stapel-, schiet- en code-opdrachten.

Toerisme Provincie Antwerpen

Afterwork party

Even stoom aflaten na het werk? Geen betere manier om dat te doen dan met een afterwork party. Bij Illuminati in Turnhout geniet je eerst van een streetfood buffet met cocktails en champagne. Daarna swing je stijlvol de avond in...

Kinderfeest vol waterpret

Weinig kinderen zullen een dagje in een aquapark afwijzen. Maar wist je dat zij er ook met vriendjes hun verjaardag kunnen vieren? In Sunparks Kempense Meren genieten ze na wildwater-, golfbad- en bubbelavonturen van een burger- of pizzafestijn. Ook met de combinatie waterpret en minigolf of bowling zorg je voor een onvergetelijk kinderfeest!

Wellnessen met de girls

Jawel, een dagje weg met de vriendinnen is écht goed voor je. Volgens de wetenschap werkt bijpraten met de ladies uitstekend tegen stress. Als je dat ook nog in het 'mooiste sauna- en wellnesscentrum van België' doet, kan je relaxdag niet meer stuk: samen zweten, borrelen, zwemmen en ontspannen in Hezemeer in Laakdal.

Nog meer inspiratie voor groepsuitstappen vind je op www.kempenkuur.be