Groen-voorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji.
Volledig scherm
Groen-voorzitters Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji. © BELGA

Groen wil 300 euro per maand extra voor wie net buiten sociaal tarief valt

Groen wil dat wie net buiten het sociaal tarief valt 300 netto euro per maand extra krijgt om onder meer de energiefactuur te betalen. Dat hebben de twee covoorzitters van de partij, Jeremie Vaneeckhout en Nadia Naji, zaterdag gezegd op de nieuwjaarsreceptie van Groen in Hoboken. Het geld daarvoor moet komen van een belastinghervorming die gedragen wordt door de sterkste schouders.

166 reacties

 • gaston bergmans

  1 maand geleden
  zeer juist wat albert lovendegem zegt , ik ken nog een slogan voor de groenen ''hoe gekker hoe beter'' of '' te gek om los te lopen'' ik vraag me af wie stemt voor die groenen , want dit is toch wel een partij die hulp nodig heeft
 • Vlander Demulder

  2 maanden geleden
  gaan hun volksvertegnwoordigers trakteren ?
 • Alex Jonckers

  2 maanden geleden
  Het is en blijft een groene droom, en ze mogen al content zijn als ze in 2024 de kiesdrempel halen,
 • maarten coens

  2 maanden geleden
  Tof als je contract 2 weken na de ‘controledatum’ vervalt. En je toch aan een duurder tarief energie verbruikt gedurende de 3 maanden waarin het basispakket wordt ‘uitgedeeld’. Heel eerlijk van onze regering!
 • Jos Brems

  2 maanden geleden
  Groen is kampioen in het uitdelen van andermans geld.
 1. Jimmy (31) heeft een budgetmeter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”
  PREMIUM

  Jimmy (31) heeft een budgetme­ter, maar moet net méér betalen voor energie: “We durven verwarming nog amper op te zetten”

  Terwijl de dalende energieprijzen de energiefactuur voor de meeste Vlamingen eindelijk wat lichter maakt, zien de meest kwetsbare gezinnen hun factuur met 15 procent stijgen. Zij betalen op dit moment zelfs het allerduurste tarief op de markt. “Met een budgetmeter zou ik snel mijn schuld kunnen afbouwen, werd me gezegd. Maar de kosten lopen alleen maar op”, getuigt Jimmy (31).