Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens een betoging voor het klimaat in Milaan. (1 oktober 2021)
Volledig scherm
Klimaatactiviste Greta Thunberg tijdens een betoging voor het klimaat in Milaan. (1 oktober 2021) © AP

Greta Thunberg en andere klimaatjongeren halen gedeeltelijk slag thuis bij Verenigde Naties

Landen kunnen verantwoordelijk gehouden worden voor de schadelijke gevolgen van koolstofemissie op kinderen, ook buiten hun landgrenzen. Dat hebben de Verenigde Naties vastgelegd in een "historisch", maar niet-bindend besluit. De zaak werd in 2019 aangekaart door een groep van zestien klimaatjongeren, onder wie de Zweedse activist Greta Thunberg.

 1. Dag na klimaatmars bezetten activisten hoofdkantoor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddellijk subsidies voor gascentrales”
  Brussel

  Dag na klimaat­mars bezetten activisten hoofdkan­toor Groen en Ecolo: “Schrap onmiddel­lijk subsidies voor gascentra­les”

  Leden van het collectief Tegengas bezetten sinds 10 uur de hoofdzetel van Groen en Ecolo in Brussel. Een dag na de grote klimaatmars vragen de activisten dat de daad bij het woord gevoegd wordt. “Meelopen in de klimaatmars betekent kiezen voor een 100 procent duurzame toekomst.” De activisten hebben nu ook hun slag thuisgehaald en krijgen een gesprek met minister van Klimaat Zakia Khattabi (Ecolo). Verder kondigen ze ook aan dat het niet bij deze actie gaat blijven.
 2. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.