Ga naar de mobiele website
^ Top

Graspop bevestigt gelekte affiche met 64 nieuwe namen

Emperor speelt voor het eerst op Graspop.
rv Emperor speelt voor het eerst op Graspop.
De Graspop Metal Meeting maakt na de drie headliners Rammstein, Deep Purple en Evanescence ook een reeks andere groepen bekend. Al was die voorlopige affiche gisteren al gelekt na een kwakkel van de groep Opeth.

Opeth loste de affiche per ongeluk al een dag te vroeg op Facebook. De post ging snel offline, maar het kwaad was al geschied en de affiche werd gretig gedeeld. Ze bevat 64 nieuwe namen.

De organisatie pakt uit met drie headliners die nog nooit eerder op Graspop stonden, en pareert daarmee de traditionele kritiek dat vaak dezelfde groepen het festival afsluiten.

Evanescence is een van de drie headliners.
rv Evanescence is een van de drie headliners.

Veel afwisseling

De rest van de voorlopige affiche is heel gevarieerd. Met Mayhem en Emperor zijn bijvoorbeeld blackmetalgrootheden present, terwijl bands als Europe, Airbourne, Alter Bridge of Danko Jones garant staan voor een stevige pot meezingbare hardrock - en in het geval van Steel Panther ook een hoop onderbroekenlol en blote borsten.

Fans van beukwerk kunnen hun hart ophalen bij bands als In Flames, Five Finger Death Punch of Hatebreed, terwijl met Ministry en Rob Zombie ook een lading industrial voorzien is. Progressief werk vind je bijvoorbeeld bij Opeth, Devin Townsend Project, Queensrÿche of Solstafir, terwijl je voor een symfonische of bombastische toets kan aankloppen bij Tarja, Epica of Rhapsody.

De Kempenaars van Evil Invaders komen ook terug voor een thuismatch aan de Stenehei in Dessel. De Graspop Metal Meeting gaat daar door van vrijdag 16 tot zondag 18 juni. Rammstein sluit af op vrijdag, Deep Purple op zaterdag en Evanescence op zondag.

Opeth lekte de affiche.
rv Opeth lekte de affiche.
Evil Invaders speelt al voor de derde keer op Graspop.
rv Evil Invaders speelt al voor de derde keer op Graspop.
kos
Meer overReacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug