Archiefbeeld ter illustratie. Hans Vanaken in het shirt van Club Brugge, met Unibet als sponsor. Tegen eind 2024 moeten alle gokmerken van de voetbal- en andere sporttruitjes verdwenen zijn.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. Hans Vanaken in het shirt van Club Brugge, met Unibet als sponsor. Tegen eind 2024 moeten alle gokmerken van de voetbal- en andere sporttruitjes verdwenen zijn. © Photo News

Gokreclame wordt bijna volledig verboden, Mahdi heeft geen bezwaar tegen strengere regels voor Nationale Loterij

Tegen eind dit jaar moet zowat alle reclame voor gokken verdwijnen in ons land. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez laat op Twitter weten dat zijn partij zich “volledig verzet” tegen het besluit. De Vlaamse coalitiepartners staan wel achter het verbod. Staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) heeft geen bezwaar tegen strengere regels voor reclame voor producten van de Nationale Loterij, waar hij bevoegd voor is.

  1. Overheid pakt gokverslavingen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”
    PREMIUM

    Overheid pakt gokversla­vin­gen aan. Wim (39) getuigt: “Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren”

    “Het begon onschuldig, in de krantenwinkel, met een papieren formuliertje voor voetbalweddenschappen.” Voetbalfanaat Wim (39) laat zich tot gokken verleiden, een spannende hobby die een verregaande verslaving wordt. “Ik had vier kredietkaarten en nog stond ik in het rood.” Wim is niet alleen: 100.000 Belgen zijn gokverslaafd. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.