Goffin vecht voor waterkans op deelname aan Masters: Mahut eerste horde in Parijs

AP
David Goffin (ATP 12) neemt het in de tweede ronde van het Masters 1.00-toernooi van Parijs-Bercy (hard/3.748.925 euro) op tegen de Fransman Nicolas Mahut (ATP 41).

De 34-jarige Mahut haalde het in de openingsronde in drie sets van de Slovaak Martin Klizan (ATP 35): 4-6, 6-4 en 6-3 na 1 uur en 51 minuten. Als achtste reekshoofd was Goffin vrij in de eerste ronde. In de onderlinge confrontaties met Mahut leidt Goffin met 2-1. De 25-jarige Luikenaar won twee keer op hardcourt van de 34-jarige Fransman, maar moest vorig jaar in de finale van het grastoernooi van Rosmalen het onderspit delven. Vorige maand stonden de twee nog tegenover elkaar in de kwartfinales van Metz. Daar won Goffin met 6-3, 6-7 (5/7) en 6-4.

Als Goffin de eerste horde neemt, wacht hem in de derde ronde (achtste finales) mogelijk een duel met de Kroaat Marin Cilic (ATP 10), een rechtstreekse concurrent in de strijd voor een ticket voor de ATP World Tour Finals in Londen (13-20 november). Voor Goffin wordt het nog bijzonder moeilijk om een plaatsje op de Masters te pakken.

De andere overblijvende kanshebbers op een plaats in de seizoensfinale, de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) en de Tsjech Tomas Berdych (ATP 11) zijn in Parijs in de andere tabelhelft ondergebracht. Als Goffin het in Parijs tot de kwartfinales schopt, is de kans reëel dat hij daarin 's werelds nummer een Novak Djokovic in de ogen kijkt.