Exclusief voor abonnees

Goffin, Darcis, Bemelmans en debutant De Loore spelen Davis Cup

Photo News

Kapitein Johan Van Herck maakte gisteren de selectie bekend voor het Davis Cup-duel tegen Brazilië, van 16 tot en met 18 september in Oostende. Voor deze play-off-ontmoeting die België een plek in de Wereldgroep moet bezorgen, kiest Van Herck naast David Goffin (ATP 14) en Steve Darcis (ATP 106) niét voor de Belgische nummers drie en vier op de ATP-lijst, Arthur De Greef (ATP 138) en Kimmer Coppejans (ATP 152), maar wel voor Ruben Bemelmans (ATP 181) en de 23-jarige debutant Joris De Loore (ATP 219).

"We hielden rekening met de ondergrond, de resultaten van de laatste weken, de ervaring in de Davis Cup en de attitude van de spelers", aldus Van Herck. "Met Goffin, Darcis en Bemelmans kan ik rekenen op drie spelers die ons land vorig jaar tot in de finale gebracht hebben. Deze ploeg geeft me meerdere opties in het dubbelspel. Op de snelle hardcourtbaan beschikt De Loore zowel in het enkelspel als het dubbelspel over de juiste wapens."

"We rekenen op de steun van de Belgische supporters. Tijdens de Spelen won Thomaz Bellucci van Goffin dankzij het thuispubliek. Nu is het tijd om de rollen om te draaien." (WWT)

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis