Gloednieuwe News City Academy Awards gaan op zoek naar de mediamakers van morgen

DPG Media lanceert de News City Academy Awards: de allereerste ‘Oscars’ voor jong aanstormend mediatalent in Vlaanderen. Iedereen tussen 18 en 26 jaar met passie voor media en nieuws, kan haar of zijn mediawerk indienen. Wie wint, krijgt bovenop de Award en de erkenning, de kans om op de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en onze magazines een journalistiek droomproject waar te maken.

 1. Man (45) neergestoken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtoffer op straat overleden
  Antwerpen

  Man (45) neergesto­ken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtof­fer op straat overleden

  Een 45-jarige man uit Ekeren is donderdag omstreeks 17 uur overleden na een steekpartij in de Twee Netenstraat, op de Antwerpse Dam. Het slachtoffer belde zelf nog het noodnummer, maar alle hulp kwam te laat. De politie kon een 42-jarige verdachte met de Nederlandse nationaliteit oppakken. Volgens getuigen ging het om een conflict in de relationele sfeer.
 2. Ook bekende chocoladefabrieken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”
  Play

  Ook bekende chocolade­fa­brie­ken leggen productie stil na ontdekking salmonella bij Barry Callebaut in Wieze: “Veiligheid boven alles”

  Chocoladeproducent Barry Callebaut heeft de productie in de fabriek in het Oost-Vlaamse Wieze - de grootste chocoladefabriek ter wereld - stilgelegd na de ontdekking van salmonella in een productielot. Alle chocoladeproducten na 25 juni geproduceerd in Wieze, werden geblokkeerd. Ook chocoladeverwerkers Neuhaus, Chocolate Group, Guylian en Mondelez leggen hun productie volledig of gedeeltelijk stil omdat Barry Callebaut hen mogelijk besmette chocolade leverde, meldt ‘De Tijd’. “Er zijn geen producten die mogelijk besmet zijn bij klanten geraakt, alles is 100 procent veilig”, verzekert Ignace Van Doorselaere, CEO van Neuhaus, in gesprek met HLN LIVE.