Inge Manderick, Glenn Meesseman en Patrick Meesseman
Volledig scherm
Inge Manderick, Glenn Meesseman en Patrick Meesseman © Photo News

Glenn Meesseman en ouders schuldig bevonden aan moord, openbaar ministerie vordert 30 jaar cel voor moeder en 28 jaar voor vader en zoon

De Antwerpse assisenjury heeft Inge Manderick (49), haar ex-man Patrice Meesseman (54) en hun zoon Glenn Meesseman (29) schuldig verklaard aan de moord op de jonge moeder Sara Laeremans. Het openbaar ministerie heeft 30 jaar opsluiting gevorderd voor de moeder, die het voortouw had genomen bij het plannen van de moord. Voor haar zoon en haar ex-man, de uitvoerders van het plan, vorderde advocaat-generaal Björn Backx 28 jaar cel. Hij zag in het blanco strafblad van de drie een verzachtende omstandigheid, waardoor hij niet de maximumstraf van levenslang eiste.

  1. Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

    Wit-Russische activiste roept vanuit cel op tot einde geweld

    Een van de gevangengenomen activisten van de Wit-Russische oppositie, Maria Kolesnikova, heeft de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko opgeroepen geen geweld te gebruiken. “Ik roep de autoriteiten op te stoppen met vechten tegen hun eigen volk, te luisteren naar de Wit-Russen en een nieuwe dialoog aan te gaan,” verklaarde de 39-jarige in een schriftelijk interview aan de krant Welt am Sonntag. “Stop het geweld! Stop de absurde rechtszaken!”, klonk het.