Het station werd tijdelijk afgesloten.
Volledig scherm
Het station werd tijdelijk afgesloten. © Videostill

Gigantische drukte aan station Leuven na afloop WK Wielrennen: 42.000 mensen moeten met trein naar huis

Zo’n 300.000 wielerfans zijn vandaag naar Leuven afgezakt om de aankomst en doortocht van de renners te volgen. Daarvan kwamen er 42.000 met de trein en zij moeten ook weer allemaal terug naar huis met het openbaar vervoer. Het is dan ook enorm druk in de stationsbuurt van Leuven en het station moest zelfs even afgesloten worden.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen met een vierde plaats voor Jasper ‘Jappe’ Stuyven: “Geen medaille maar wel de eerste Belg”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven blikt terug op fantas­tisch WK wielrennen met een vierde plaats voor Jasper ‘Jappe’ Stuyven: “Geen medaille maar wel de eerste Belg”

  Donderdag zette het internationale wielerpeloton voet aan wal in Leuven. Vier dagen en vijf nieuwe wereldkampioenen later kan de stad terugblikken op een fantastisch WK. “Genieten van de eerste tot de laatste minuut. Alle voorbereidingen hebben geloond want het was echt één groot volksfeest”, zegt een fiere burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Volgens de politie waren er zondag liefst 300.000 bezoekers in de stad. Kippenvel!
 2. Vandenbroucke wil ook apothekers coronavaccin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrechte kaakslag”
  24

  Vandenbrou­c­ke wil ook apothekers coronavac­cin laten toedienen, artsen noemen zijn voorstel “een regelrech­te kaakslag”

  De werkdruk bij de huisartsen is groot en volgens minister Frank Vandenbroucke (Vooruit) moeten zij zich kunnen focussen op hun kernopdrachten. Daarvoor zijn een aantal ingrepen nodig. Zo werkt hij momenteel aan een wetsvoorstel waarbij ook apothekers coronavaccins zouden mogen geven. Dat zegt Vandenbroucke bij ‘De Inspecteur’ op Radio 2. De Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS) verzet zich evenwel met klem tegen het voorstel. “De regering is gewaarschuwd: dit zou weleens de spreekwoordelijke druppel te veel kunnen zijn”, zo klinkt het.
 3. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 4. In de Rustberg, supporterscafé van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”
  PREMIUM
  Schepdaal

  In de Rustberg, supporters­café van Remco Evenepoel, zijn ze trots op hun wielerheld. “Eerst ons verdriet verdrinken en nadien een feestje bouwen”

  Applaus in café In de Rustberg in Schepdaal voor de nieuwe wereldkampioen. Al hadden ze niet verwacht dat een Fransman op het hoogste schavot zou staan. Maar of dat een domper zette op de feestvreugde? “Heb je onze Remco zien rijden? Die gaat ons nog veel redenen geven om te vieren.” We pikten de finale mee in het supporterslokaal van Evenepoel.