Het station werd tijdelijk afgesloten.
Volledig scherm
Het station werd tijdelijk afgesloten. © Videostill

Gigantische drukte aan station Leuven na afloop WK Wielrennen: 42.000 mensen moeten met trein naar huis

Zo’n 300.000 wielerfans zijn vandaag naar Leuven afgezakt om de aankomst en doortocht van de renners te volgen. Daarvan kwamen er 42.000 met de trein en zij moeten ook weer allemaal terug naar huis met het openbaar vervoer. Het is dan ook enorm druk in de stationsbuurt van Leuven en het station moest zelfs even afgesloten worden.

 1. Familiedrama in appartement: man (33) brengt zwangere partner (28) en zoontje (5) om het leven en geeft zich aan bij politie
  Play
  Sint-Gillis-Dendermonde

  Familiedra­ma in apparte­ment: man (33) brengt zwangere partner (28) en zoontje (5) om het leven en geeft zich aan bij politie

  Een 33-jarige man heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn 28-jarige zwangere partner en een jongen van 5 jaar om het leven gebracht. De dader gaf zich nadien aan bij de politie. De feiten speelden zich af in een appartementsgebouw in de Werkplaatsstraat in Dendermonde. Het parket heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor moord.
 2. Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen met een vierde plaats voor Jasper ‘Jappe’ Stuyven: “Geen medaille maar wel de eerste Belg”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven blikt terug op fantas­tisch WK wielrennen met een vierde plaats voor Jasper ‘Jappe’ Stuyven: “Geen medaille maar wel de eerste Belg”

  Donderdag zette het internationale wielerpeloton voet aan wal in Leuven. Vier dagen en vijf nieuwe wereldkampioenen later kan de stad terugblikken op een fantastisch WK. “Genieten van de eerste tot de laatste minuut. Alle voorbereidingen hebben geloond want het was echt één groot volksfeest”, zegt een fiere burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Volgens de politie waren er zondag liefst 300.000 bezoekers in de stad. Kippenvel!
 3. “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronkelijke invasieplannen onthuld
  60

  “Oekraïne in 10 dagen veroveren en in augustus van dit jaar annexeren”: Poetins oorspronke­lij­ke invasie­plan­nen onthuld

  Een Britse militaire denktank heeft de hand kunnen leggen op documenten die kennelijk zijn ondertekend door Vladimir Poetin en die onthullen hoe de invasie moest verlopen. Rusland was van plan om Oekraïne in 10 dagen te veroveren en in augustus van dit jaar te annexeren, aldus het Royal United Services Institute for Defence and Security Studies (RUSI).