Gesponsorde inhoud

Gierige Belgen en gulle Nederlanders?

VakantieVeilingen
We maken er graag grapjes over: Nederlanders zijn gierig. Ze geven altijd zo weinig mogelijk uit, en draaien elke euro twee keer om. En hier in België durven we al eens wat meer uitgeven. Maar klopt dat wel?

Op VakantieVeilingen.be kan je bieden op tickets voor pretparken, hotels, etentjes en concerten, beauty en wellness arrangementen. En omdat die veilingen ook lopen op onze Nederlandse zustersite kunnen we het biedgedrag van Belgen en Nederlanders vergelijken.

Je kiest namelijk zelf hoeveel je wil bieden - en op het einde van de veiling wint de persoon met het hoogste bod. Zo zie je dus ook wat Belgen en Nederlanders echt willen betalen, omdat je zelf bepaalt hoeveel iets waard is.

De resultaten waren op zijn minst gezegd verrassend - we hebben alle cijfers dus nog eens nageteld, maar het klopt echt: Belgen betalen minder voor hun gewonnen veilingen dan Nederlanders!

En het is een serieus verschil - hier in België betalen we gemiddeld 31% minder om een veiling te winnen dan onze noorderburen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken om een verklaring te vinden voor deze onverwachte cijfers. Het kan toch niet dat we zo veel gieriger zijn?

Na wat denkwerk hebben we de oplossing gevonden. Belgen zijn gewoon veel beter dan Nederlanders in het vinden van koopjes! Zo vinden we altijd de beste manier om onze uitstapjes te kopen, of het nu gaat over een etentje bij een restaurant, een luxe hotelkamer of een dagje naar een pretpark. Wanneer we een leuke uitstap winnen voor onszelf wint onze portemonnee dus ook.

Wil je zelf ontdekken of je betere koopjes kan doen dan de Nederlanders? Neem dan een kijkje op VakantieVeilingen.be!